#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/09/2012 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Άλλο ο θυρωρός κι άλλο ο ΑξιωματικόςΤου Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Στην Ελλάδα δεν βαριέσαι ποτέ. Η Ρένα του Άκη, η κυρά δασκάλα, που έκανε αμυντικές …αναλύσεις, ήθελε αφοπλισμό της Αστυνομίας και …ανοιχτά (μπάτε σκύλοι αλέστε) κέντρα φιλοξενίας για τους μουσαφοραίους κατσαπλιάδες, διαδήλωσε μαζί με τους αστυνομικούς και τον…Κασιδιάρη!

Ο Τσίπρας έκανε δηλώσεις για την …ασφάλεια, που δεν γίνεται με 500 ευρώπουλα το μήνα. Ορθός ο Βαλκάνιος Τσε του φραπόγαλου αλλά, φίλτατε, εσύ δεν ήθελες να τους πάρεις τα γκλόμπ και να τους μοιράσεις ματσάκια άνιθο; Τα δικά σας καλόπαιδα δεν φωνάζουν «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι»;

Οι στελεχάρες κι οι συνιστώσες σας δεν μιλάνε και γράφουν ενάντια στο «κρατικό μονοπώλιο της βίας»; Δηλαδή να μπορούν και κάποιοι άλλοι να ασκούν ένοπλη βία, ε; Ποιοι; Τους ξέρετε; Έχετε κι άλλους τέτοιους φίλους στο Facebook; Αλλού;

Τι είναι όλο αυτό; Φτηνιάρης λαϊκισμός. Πέντε κρίκοι ένα τάλιρο κι ας πάμε να παραμυθιάσουμε τους «μπάτσους», μπας και τσιμπήσουμε κανά ψηφαλάκι.

Αλλά ας μιλήσουμε για την ταμπακέρια. Αυτή που θεωρώ ορθή πολιτική θέση. Γιατί μερικοί νεοφώτιστοι μνημονιακοί έχουν πάρει φόρα κι από τον πολύ «ρεαλιστή» κυβερνητισμό, σπρώχνουν με την μπουλντόζα στρατιωτικούς και αστυνομικούς στην Χρυσή Αυγή και τους χιουμορίστες εξ αυτών στον ΣΥΡΙΖΑ.

Κατ’ αρχήν, για να εξηγούμαστε, τι πάει να πει «ένστολοι», που το πιπιλάνε όλοι; Γελοίο λεκτικό τσουβάλιασμα. Το Σύνταγμα, οι νόμοι κι οι κανονισμοί, μιλάνε για αξιωματικούς, υπαξιωματικούς, οπλίτες, άντε για στελέχη. Ένστολοι είναι κι οι σεκιουριτάδες, οι υπάλληλοι των Μακντόναλντς και οι σιδηροδρομικοί.

Ένστολος είναι κι ο θυρωρός της Μεγάλης Βρετανίας, που ‘χει και πολύ μερακλαντάν στολή αλλά πάντα στο τέλος γυρίζει το καπέλο ανάποδα για φιλοδώρημα, ο άνθρωπος. Καλά κάνει. Άλλη η δουλειά του. Ψιτ ταξί, περάστε μανδάμ κλπ. Ένστολος είναι αλλά δεν είναι Αξιωματικός, Υπαξιωματικός, ούτε Οπλίτης. Κινδυνεύει μόνο από κρυολόγημα ή γλίστρημα στο πεζοδρόμιο, όταν ανοίγει την πόρτα στις κερίες.

Τα στελέχη όμως, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, που δεν είναι απλά «ένστολοι», δεν μπορούν να γυρνάνε το καπέλο ανάποδα και να εκλιπαρούν για φιλοδώρημα τον Στουρνάρα ή όποιον άλλο.

Όταν κάποιος από αυτούς πέσει στο καθήκον, είτε από τους κουμπουροφόρους ιδεολογικούς «κοντοχωριανούς» του ΣΥΡΙΖΑ, είτε από φωτιά, ατύχημα στην εκπαίδευση ή στην Υπηρεσία, στην αναχαίτιση, στο ναυάγιο, στην έκρηξη, στην συμπλοκή με τον κακοποιό ή τον τρομοκράτη, αυτό το καπέλο, πηλίκιο ή μπερέ, το παίρνει η μάνα του, μαζί με μια διπλωμένη σημαία και κάτι άλλα, που για να τα πάρεις τρως χρόνια και κινδύνους. Γκέγκε; Κατανοητή η διαφορά;

Οι ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας είναι ο σκληρός πυρήνας του κράτους. Το τελευταίο ανάχωμα. Αν κλατάρουν, εγκαταλελειμμένα από την πολιτική ηγεσία, αν χάσουν την πίστη τους, αν συντριβεί η ενσυνείδητη πειθαρχία τους από την ανέχεια, τότε τελειώσαμε.

Και τον σκληρό πυρήνα του κράτους σου, τον φροντίζεις.

Μάλιστα, όσο πιο δύσκολα είναι τα πράγματα, τόσο πιο πολύ τον φροντίζεις. Μην τρελαθεί κανείς ή μπει στον πειρασμό και κάνει στην άκρη ή «γλιστρήσει» στα δύσκολα και σπάσει η αλυσίδα…

Από πού θα βρείτε;

Απολύστε όλους τους συμβούλους και με τους μετακλητούς σας. Υπουργοί και βουλευτές, συμπολιτευόμενοι και αντιπολιτευόμενοι. Θα ‘ναι το σόι σας για πολλούς αλλά αίμα σας είναι, θα σας συγχωρέσουν. Κάντε τη δουλειά μόνοι σας, μόνο με μια γραμματέα.

Άλλωστε τα είδαμε τα χαΐρια της Πατρίδας με τόσες στρατιές συμβούλων. Χωρίς αυτούς αποκλείεται τα πράγματα να γίνουν χειρότερα. Μπορεί να γίνουν και καλύτερα.

Καταργήστε ειδικές γραμματείες. Καταργήστε τις περισσότερες από τις άχρηστες «Ανεξάρτητες» Αρχές, που χρόνια τώρα, πλην ελαχίστων (πχ αυτής για το «ξέπλυμα»), κάνουν μεγαλοπρεπείς «προοδευτικές» μπουρμπουλήθρες, καταβροχθίζουν κονδύλια και αντιποιούνται δικαστική εξουσία. Μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς τον Συνήγορο του Γκέϊ Προοδευτικού Λαγού.

Δείτε μόνο πόσα πληρώνουμε για ενοίκια και μισθοδοσία για όλους αυτούς τους απίθανους τύπους, «ιερείς» της πιο αντιπαραγωγικής πολιτικής ορθότητας.

Αδέρφια, οι στρατιωτικοί και οι αστυνομικοί ήδη ήταν κακοπληρωμένοι. Τα μέσα που τους παρέχουμε για την αποστολή τους ισχνά.

Ήδη έχουν πετσοκοφτεί οι γλίσχρες αποδοχές τους.

Τους είχαμε υποσχεθεί πως δεν θα τους πειράξει άλλο η κυβέρνηση.

Ας το τηρήσουμε.... Τόσο απλά.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 07/09/2012 07:22:49

  Μπράβο, μπράβο...
  Γιατί δεν ανέβαιναν και στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη ,ακόμη πιό καλά θα ήταν, έτσι και αλλιώς όσο καταλαβαίνουν την σημασία του οι χουλιγκάνοι τόσο και οι ένστολοι...
  Φαήλο, όλοι αυτοί ένστολοι είναι...
  Αν τιμούν εθνόσημα, στολές και σύμβολα ,όπως μας τα λές,δεν τα γελοιοποιούν...
  .
  Οι θυρωροί ,οι ένστολοι, πιό σοβαροί εμφανίζονται...Να βγεί ο ένστολος φρουρός του νομου να διαμαρτυρηθεί, να κρατήσει στολή και καπέλα ,αλλά να βγάλει το εθνόσημο απο το καπέλο του και απο τα μανίκια και ύστερα να ανεβεί στην...σκηνή.
  Αυτοί οι άνθρωποι ξέρουν τους συμβολισμούς και το χρώμα του σήματος ή μόνο τους απασχολεί το χρώμα του χρήματος..
  .
  Ακόμη και αν δεν μπορείς να κάνεις την ζωή σου όπως θέλεις, προσπάθησε τουλάχιστον να μην εξευτελίζεις...
  Προσπάθησε...
  Ενστολοι είναι Φαήλο αυτοί οι τύποι και τίποτε παραπάνω...Ο Αξιωματικός ,εκ της λέξεως και μόνο, υποδηλώνει αξίες....Οχι χρηματικές όμως...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ορεσείβιος 07/09/2012 12:59:41

   Στρατιωτικοποίηση.
   Πολιτική κάλυψη στην αποστολή τους.
   Αξιοπρεπείς αμοιβές.
   Όχι δεν είναι απλά "ένστολοι". Μπες στην ιστοσελίδα του Υπουργείου με τους πεσόντες και μετά σκέψου λίγο...

  • Ραβινος avatar
   Ραβινος @ ορεσείβιος 07/09/2012 14:53:23

   Φαηλο αστα εδω εκανες φαουλ !Πεσοντες ειναι καθε μερα στο κοινωνικο μετωπο που βρισκομαστε δεν θα εξαιρεθουν οι ενστολοι !

   • Δημήτρης avatar
    Δημήτρης @ Ραβινος 07/09/2012 17:52:46

    Σωστά, αφού σφάζουν κάμποσους γιατί να μην τους σφάξουν όλους;
    Θα ήθελα να πιστέψω ότι πρόκειται περί ανοησίας, ότι κάποιοι δεν καταλαβαίνουν ότι τα μέτρα μονάχα μεταφέρουν πλούτο από την Ελλάδα στη Δύση, στο πλαίσιο μιας στρατηγικής οικονομικής κατάκτησης που εφαρμόζουν οι ντόπιοι πολιτικοί εντολοδόχοι.
    Αλλά δεν μπορώ να φανώ τόσο αφελής.
    Απλά ο νεοελλαδίτης έχει γίνει χαιρέκακος με ρασιοναλιστικό προσωπείο.

    • Ηλίας avatar
     Ηλίας @ Δημήτρης 11/09/2012 11:44:05

     "τα μέτρα μονάχα μεταφέρουν πλούτο από την Ελλάδα στη Δύση" ???
     Μα αυτός ο πλούτος ήταν δανεικός. Δεν έπρεπε κάποτε να τον επιστρέψουμε ??
     Αφήστε τα ωραία λόγια, κάτω το κεφάλι και δουλέψτε. Δουλέψτε με λιγότερα λεφτά, με χειρότερα ωράρια, με λιγότερες παροχές γενικά γιατί αφού έτσι στρώσαμε έτσι πρέπει να κοιμηθούμε αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι με τον εαυτό μας αλλά και με τους άλλους.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Ραβινος 08/09/2012 15:23:41

    Ραβίνε, το ΄χεις χάσει;

  • Βαγγέλης avatar
   Βαγγέλης @ ορεσείβιος 07/09/2012 21:32:27

   Συμφωνώ ότι δηλώνει αξίες ,που εσύ δεν έχεις και δεν πρόκειται ποτέ να αποκτήσεις.Μόνο όμως φίλε μου οι αξίες το 2012 δεν τρώγονται.Αυτά όμως
   που λες εσύ τα λένε πολλοί νεοέλληνες και γι αυτό σε λίγο καιρό θα δούμε πράματα και θαματα.Τότε να σας δώ πόσα απίδια παίρνει ο σάκκος σας που λένε και στο χωριό μου.Άν νομίζετε ότι φτάνουμε στο τέλος ,είστε γελασμένοι να θυμάσε ότι τώρα αρχίζουμε.Αυτά τα λίγα για απάντηση στις μ......ς που γράφεις εσύ και ο κάθε ψευτοκουλτουριάρης

   • Βαγγέλης avatar
    Βαγγέλης @ Βαγγέλης 07/09/2012 21:35:13

    Η απάντηση είναι για τον ορεσείβιο

 2. Γιώργος Γκάγκαλης avatar
  Γιώργος Γκάγκαλης 07/09/2012 07:34:40

  Εξαιρετικός και πλήρης για άλλη μια φορά. Καλημέρες.

 3. GO avatar
  GO 07/09/2012 08:21:08

  Αγαπητέ Φαήλο Κρανιδιώτη, καλημέρα.
  Στον επίλογό σου, γράφεις:
  "Τους είχαμε υποσχεθεί πως δεν θα τους πειράξει άλλο η κυβέρνηση.
  Ας το τηρήσουμε…. Τόσο απλά.".
  Ορθότατα!
  Πλην όμως, στο πακέτο των €11,7δις ακούμε, διαβάζουμε ότι περιλαμβάνονται ένα κάρο άλλα μέτρα, που πλήττουν καίρια τους αποσβολωμένους μικρομεσαίους κοινωνικούς εταίρους και που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την αντιπολιτευτική, προεκλογική και προγραμματική ρητορεία μας, με τις "υποσχέσεις" μας. Μέτρα καθαρά νεοφιλελεύθερα και εντελώς, μα εντελώς υφεσιακά, που προφανέστατα δεν βγάζουν πουθενά.
  'Ολοι όσοι έχετε λόγο ακουόμενο από τον Σαμαρά, γράψτε, μιλήστε, φωνάξτε, κραυγάστε ότι στραβά αρμενίζουμε. Ας βάλει μπροστά την πολυσυζητημένη επαναδιαπραγμάτευση. Ας επαναδιαπραγματευθεί το συγκεκριμένο πακέτο (αυτό και μόνο αυτό σημαίνει, τύπω και ουσία, επαναδιαπραγμάτευση) έτσι όπως πρέπει, ώστε να αποφευχθεί η ανθρωπιστική κρίση που επελαύνει.

 4. Γεώργιος avatar
  Γεώργιος 07/09/2012 08:27:53

  Τον σκληρό πυρήνα του κράτους τον φροντίζεις. Καμία αντίρρηση. Αλλά με τον ίδιο τρόπο πρέπει να φροντίσεις και τους άλλους πολίτες του και όχι μόνο κατ'εξαίρεση τον κυβερνητισμό-υπουργοί, βουλευτές,γραμματείς και φαρισαίοι και τους μεγάλους φοροφυγάδες ασύλληπτους κι απτόητους. Αυτό είναι αδικία στο τετράγωνο. Χρειαζόμαστε ένα δημοκρατικό κράτος δικαίου.

 5. Ioustinianos avatar
  Ioustinianos 07/09/2012 08:52:30

  Οι αστυνομικοί φωνή δεν έχουν και να πουν στον Τσίπρα, "βρε άντε από δω χάμου, μωρή...";
  Μπα...
  Από το πολύ το καθισιό και το συνδικαλισταριό έχουν γίνει κι αυτοί ΝΕΟΤΑΞΙΚΟΣ ΚΙΜΑΣ.
  Μόνο οι ιπτάμενοι, οι ΟΥΚΑΔΕΣ και οι ΛΟΚΑΤΖΗΔΕΣ να πάρουν αύξηση.
  Όλοι οι άλλοι με τα αστεράκια στα πηλήκια, που ξεχαρβαλώνουν τις καρέκλες από το καθισιό μέσα στο ΓΕΣ και στα στρατόπεδα, να χάσουν αυτό το περίφημο 23% (αν είναι τόσο.....) για να δείξουν κι αυτοί ότι πρώτοι ρίχνονται στη φωτιά του κοινωνικού πολέμου που μαίνεται στη χώρα μας.

 6. Δώρα Γκανούλη avatar
  Δώρα Γκανούλη 07/09/2012 08:53:47

  Ψιλά γράμματα Φαήλο. Δεν ξέρω αν είμαστε όλοι χρυσόψαρα ή αν θα έπρεπε να γίνουμε....

 7. Αριστόδικος avatar
  Αριστόδικος 07/09/2012 09:27:20

  Εύγε, επιτέλους ας σταματήσει ο ψυχολογικός πόλεμος εναντίον των στελεχών των Ε.Δ και των Σ.Α.
  Τα τελευταία χρόνια η λάσπη έχει πέσει σύννεφο, πράγμα που δεν είναι καθόλου τυχαίο.

  Οι Τούρκοι και οι εχθροί μας χαίρονται.
  Λαμόγια τους ανεβάζουν και τους κατεβάζουν, που πληρώνονται με ειδικά μισθολόγια και παίρνουν σύνταξη στα 45.
  Αυτά ακούμε και τίποτα άλλο.

  Μόλις πέρσι τους κατηγόρησε η πράσινη παρέα της συγκυβέρνησης στους Ευρωπαίους, ότι ετοίμαζαν μέχρι και πραξικόπημα, για αυτό ο ΓΑΠ ήθελε και καλά δημοψήφισμα.
  Επιτέλους ας σταματήσει το γκρέμισμα κάθε θεσμού αυτής της έρμης χώρας.

  • A.M. avatar
   A.M. @ Αριστόδικος 07/09/2012 10:15:24

   Συμφωνώ στο να σταματήσει η κάθε είδους απαξίωση για τις Ε.Δ. και τα Σ.Α.
   ΜΗΝ συνδέουμε όμως τους μισθούς με τον πατριωτισμό έτσι;
   Είναι ...κάπως προκλητικό.

   Και οι λιγότερες αποδοχές δεν σημαίνου «γκρέμισμα θεσμών» σωστά;

   Όταν οι θεσμοί λειτουργούσαν όπως έπρεπε οι αποδοχές ήταν αναλογικά κατά πολύ λιγότερες από σήμερα και στα Σ.Α. και στις Ε.Δ.
   Από τότε που άρχισαν οι αποδοχές να αυξάνουν - πρώτος διδάξας ο μακαρίτης ο Αντρέας όταν είχε αναλάβει εκτός από πρωθυπουργός και υπουργός εθνικής άμυνας το '81 και άρχισε να χώνει αβέρτα αυξήσεις στους στρατιωτικούς και τους αστυνομικούς - άρχισαν και οι θεσμοί να ΜΗΝ λειτουργούν.
   Η κατρακύλα των θεσμών στην Ελλάδα ξεκίνησε από τότε που άρχισαν να δίνονται αβέρτα αυξήσεις στο δημόσιο, στα Σ.Α., στην δικαιοσύνη, στον στρατό κ.ο.κ.
   Κάθε αντικειμενικός παρατηρητής μπορεί να το δεί αυτό.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ A.M. 07/09/2012 12:47:56

    Συνέδεσα τον πατριωτισμό με τον μισθό;
    Απλά λέω να μην τους σπρώχνουμε στην ανέχεια, μην τους στερούμε την ελάχιστη ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

    • Νικος avatar
     Νικος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 07/09/2012 14:43:55

     Συμφωνω απολυτα με το να μην χαθει και η ελαχιστη αξιοπρεπεια που τους εχει απομεινει,μονο που και αυτοι ανηκουν σ'ενα αθροισμα πολιτων που ειναι ηδη απαξιωμενοι,καταρακωμενοι και εξαθλιωμενοι,απο μια πολιτικη διακυβερνηση που το μονο που κανει συνεχως ειναι να τρομοκρατει με τον μπαμπουλα της δραχμης και να τον εμπαιζει με το οτι αυτα ειναι τα τελευταια μετρα και πως σε 2-3 χρονια η Ελλαδα θα ειναι μια αλλη χωρα.

 8. Tassos avatar
  Tassos 07/09/2012 09:31:02

  Η επιλογή κάθε σοβαρού κράτους είναι οι μισθοί του Δημοσίου να είναι χαμηλότεροι από τον ιδιωτικό τομέα. Μόνο εδώ έχουμε το αντίθετο φαινόμενο. Στην Γαλλία δεν συμπληρώνονται καν οι θέσεις των διαγωνισμών για προσλήψεις. Η Τρόϊκα λοιπόν ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ προσπαθεί να κάνει το Δημόσιο αποκρουστικό για την νεολαία μπας και αυξηθεί η επιχειρηματικότητα και ο πρωτογενής τομέας. Και ναι εννοείται ότι αστυνομικοί και στρατιωτικοί θα έχουν χαμηλούςμισθούς. 1000 $ παίρνει ο Αμερικανός στρατιώτης που πολεμάει στο Αφγανιστάν. Συγκρίνετε το ποσό με το πόσο παίρνει ο κουραμπιές δικός μας.

  • fantomas avatar
   fantomas @ Tassos 07/09/2012 09:40:29

   Αυτα να τα πεις οταν θα ψαχεις πολιτσμανο γιατι σε κλεψανε, οταν θα ψαχνεις πυροσβεστη οταν καιγεσε και λιμενικοοταν πνηγεσε!!!
   μετα (εαν ζεις) αναθεωρεις τις αποψεις σου!!!

   • A.M. avatar
    A.M. @ fantomas 07/09/2012 10:05:18

    Την εποχή που οι πυροσβέστες έσβηναν τις φωτιές και οι πολιτσμάνοι προστάτευαν πραγματικά τους πολίτες - και αναφέρομαι στην πρό του '81 εποχή - μήπως έχεις στα υπ' όψιν σου τι μισθούς έπαιρναν;
    Και μήπως γνωρίζεις εκείνες τις εποχές τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα;
    Για ψάξτο λίγο, ρώτα κανέναν παλιο συνταξιούχο αστυνομικό να σου πεί.
    Και θα καταλάβεις τότε ότι οι καλά αμειβόμενοι αστυνομικοί και δημόσιοι ΔΕΝ παρέχουν και καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες!
    Έχει αποδειχτεί περίτρανα το εντελώς αντίθετο, στην ελληνική τουλάχιστον πραγματικότητα.

    Από τότε που οι αστυνομικοί έγιναν δημόσιοι υπάλληλοι και άρχισαν να τσεπώνουν μισθούς και ...νοοτροπία δημόσιου υπαλλήλου και άρχισαν να συνδικαλίζονται λές και είναι εργατικά σωματεία οικοδόμων με κομματικά ελεγχόμενους συνδικαλιστές η ασφάλεια του πολίτη πήγε περίπατο.

    Και το ξαναγράφω για άλλη μία φορά:
    η μόνη λύση στο πρόβλημα της ασφάλειας είναι η στρατιωτικοποίηση όλων των σωμάτων ασφαλείας (αστυνομία, λιμενικό, συνοριοφύλακες, αγροφύλακες, πυροσβέστες κ.ο.κ.) με ότι αυτό συνεπάγεται (κατάργηση του συνδικαλισμού, κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας, υπαγωγή στο στρατιωτικό δίκαιο κ.ο.κ.).
    Όταν υπήρχε η Χωροφυλακή - τραγικό σφάλμα η κατάργησή της - η ασφάλεια ανά την ελληνική επικράτεια ήταν χίλιες φορές καλύτερη για όλους τους πολίτες.

    Ας αφήσουμε λοιπόν το ποιηματάκι που λένε όλοι οι βολεμένοι εδώ και τριάντα χρόνια ότι δλδ «για να αποδώσουμε καλύτερα θέλουμε περισσότερα».
    Από τότε που άρχισαν να παίρνουν όλο και περισσότερα άρχισαν να αποδίδουν όλο και λιγότερα.
    Και δεν αναφέρομαι μόνο στα σώματα ασφαλείας αλλά και στους δασκάλους, τους καθηγητές, τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, τους φύλακες των μουσείων, και όλους τους υπόλοιπους δημόσιους «λειτουργούς».

    • GR.DOUR avatar
     GR.DOUR @ A.M. 07/09/2012 10:26:11

     Καπου τα εχειs μπερδεψει.Ειναι ιδια η εγκληματικοτητα του τοτε με το τωρα?Ολα τα παρελκομενα για να μην σκοτωθω πανω στην δουλεια μου τα αγοραζω μονοs μου(αλεξισφαιρα περιστροφα ακομα και χειροπεδεs).Αν το μυαλο μου ειναι στην τραπεζα που θα μου παρει το σπιτι και οχι στην παταξη του εγκληματοs το εχουμε χασει το παιχνιδι.Κριτικη κανουμε για κατι που γνωριζουμε οχι μονο για να λεμε οτι μαs κατεβει

    • pilot avatar
     pilot @ A.M. 07/09/2012 14:47:05

     Επειδη δεν λειτουργει σωστα το συστημα ας γυρισουμε 100 χρονια πισω. Ας επιβαλουμε στους ενστολους να ζητουν μετα τα 40 ετη, αδεια να παντρευτουν, αφου ελεχθει η νυφη εαν πληρει τις προυποθεσεις για να παντρευτει εναν ενστολο. Για τον λογο αυτο ας επαναφερουμε και τον θεσμο της προικας οπως και να επιβαλουμε την εφφιπη αστυνομια ....... ξεχασα κατι αλλο ποιο συνχρονο Α.Μ. ????

     ΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑΑΑ
     Με εκανες και γελασα για τον λογο αυτο σου αφιερωνω
     http://www.youtube.com/watch?v=D27TOENzyEY&feature=related

     • A.M. avatar
      A.M. @ pilot 07/09/2012 16:11:09

      Αν για να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών απαιτείται να πάμε 100 χρόνια πίσω ως προς το συγκεκριμένο κοινωνικό ζήτημα κανένα απολύτως πρόβλημα!
      Και 1.000 χρόνια πίσω να πάμε αρκεί να μπορεί ο κάθε πολίτης να αισθάνεται ασφαλής στο σπίτι του, στον δρόμο, στην εργασία του, στην διασκέδασή του και οπουδήποτε και αν βρίσκεται και οποιαδήποτε ώρα του 24ώρου εντός της ελληνικής επικράτειας.

      Τώρα για τα περί προίκας και γέλωτος και αφιερώσεων....
      ...κατανοώ το επίπεδο των επιχειρημάτων και του συνομιλητή.
      Μου αρκεί.

   • metanastis avatar
    metanastis @ fantomas 07/09/2012 10:42:02

    Ενώ τώρα που ψάχνω, βρίσκω ε;

    • A.M. avatar
     A.M. @ metanastis 07/09/2012 10:48:37

     Και αν βρείς πρέπει να πληρώσεις 100€ παράβολο για μήνυση κατά αγνώστων!
     Που σημαίνει ...κλάψε το κατοστάρικο! ...σιγά μην τους βρούνε.
     100€ παράβολο ρε!
     έχουμε τρελλαθεί!
     Τον αδελφό μου που τον έχουν διαρρήξει τέσσερεις φορές για να υποβάλλει μηνύσεις θάπρεπε να πληρώσει 400€!
     Δηλ. και του κλέψανε ότι του κλέψανε και να δώσει από πάνω και 400€ ... βραβείο στο κράτος επειδή τον ...«προστάτεψε»!
     Ρε .. δεν πάμε καλά!

     • Σχετικά Ασχετος avatar
      Σχετικά Ασχετος @ A.M. 07/09/2012 14:00:25

      Για τα αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα,δεν απαιτείται παράβολο κατά την υποβολή μήνυσης.

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Σχετικά Ασχετος 08/09/2012 15:24:24

      Ορθώς.

  • Ηλίας avatar
   Ηλίας @ Tassos 07/09/2012 09:59:16

   Μην πετάς άσχετα νούμερα για να δημουργείς εντυπώσεις. 40.000 δολλάρια το χρόνο παίρνει ένας μέσος αμερικανός στρατιώτης στο Αφγανιστάν.

  • zg avatar
   zg @ Tassos 07/09/2012 10:01:16

   αυτο με τα δηθεν 1000$ των αμερικανων στο αφγανισταν μπορεις να το αποδειξεις? εκτος αν εννοεις 1000 την εβδομαδα

  • GO avatar
   GO @ Tassos 07/09/2012 10:07:40

   Μπες στο site του U.S ARMY και δες τους μισθούς (www.goarmy.com/benefits/money.html).
   To παντελώς στουρνάρι φανταράκι, αυτό της κουτοδιμοιρίας, που υπηρετεί στις Η.Π.Α παίρνει βασικό μισθό $1.500.
   Από κει και πέρα και ανάλογα το που υπηρετεί, την ειδικότητα, τα ακαδημαϊκά και άλλα προσόντα, τις ξένες γλώσσες, την οικογενειακή κατάσταση, τις αποστολές που μετέχει και πολλά άλλα, υπάρχει μεγάλη σειρά επιδομάτων και bonus, που απογειώνουν τον βασικό μισθό σε πολύ μεγάλες αποδοχές. Π.χ Ετήσιο bonus γνώστη γλώσσας της Μέσης Ανατολής: $35.000.
   Σταματήστε την παραπληροφόρηση! Δεν περνάει!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Tassos 07/09/2012 12:52:55

   Πολύ απλά γράφεις παραμύθια. Οι αμερικανοί άπλοί στρατιώτες παίρνουν περισσότερα από τον δικό μας Αρχηγό ΓΕΕΘΑ.
   Οι αστυνομικοί και και οι στρατιωτικοί είναι άδη χαμηλά και κακά αμειβόμενοι, με επιπλέον ατελείωτες απλήρωτες υπερωρίες, νυχτερινά, οδοιπορικά.
   Και κουραμπιέ να πεις τον εαυτό σου, τον αδερφό σου κλπ. Γκέγκε; Τους ξέρεις όλους; Ποιος είσαι εσύ που βρίζεις έτσι ολόκληρες κατηγορίες ανθρώπων που ενίοτε χάνουν τη ζωή τους στο καθήκον;

 9. fantomas avatar
  fantomas 07/09/2012 09:37:57

  ΕΑΝ ΘΕΩΡΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΝΑ ΜΟΡΙΟ ΑΤΟΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΟΤΙ Οι ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας είναι ο σκληρός πυρήνας του κράτους.
  ΕΑΝ ΤΟ ΜΟΡΙΟ ΑΤΟΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΜΙΑΣ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ,,,,,,, ΤΟΤΕ ΕΑΝ ΔΕΝ ΨΥΧΘΕΙ ΣΩΣΤΑ Ο ΠΥΡΙΝΑΣ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ!!!!!

  ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΤΕ ΑΥΤΟ!!!!!

 10. Δαναός avatar
  Δαναός 07/09/2012 09:58:04

  Φαήλε, εσύ θέτεις "τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων" και οι άλλοι μακάριοι, ασχολούνται με τον τύπο των βίλλων!

  • GO avatar
   GO @ Δαναός 07/09/2012 10:22:19

   Μεταφερόμενοι με το κάρο των μήλων
   κι αρνούμενοι την αντίληψη των προδήλων.

   • GO avatar
    GO @ GO 07/09/2012 12:19:12

    'Ετσι, μας παίρνει η μπόχα των βρομύλων
    και ζούμε μεταξύ αλαζόνων και ψωρίλων.
    'Οσο για τα σκάνδαλα των ερωτύλων,
    στο west, μετά την πίσσα έρχεται η σειρά των πτίλων.
    'Ολοι οι άλλοι όμως λέμε, αποθανέτωσαν οι ψυχές μας μετά των αλλοφύλων ή και των άλλων φίλων.

  • Δικερως avatar
   Δικερως @ Δαναός 07/09/2012 18:47:51

   Αυτα που λες,τα ειπε και ο Ματ Ντιλον,
   οταν τον ετρωγαν οι ορδες των ψυλλων,
   σ'ενα χωραφι γεματο με βουνα μηλων.
   Γι'αυτο μην ενοχλεις τον Φαηλον.

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Δικερως 07/09/2012 20:10:38

    Δαναέ, πέρασες κι από Κύπρο;

 11. tiramola avatar
  tiramola 07/09/2012 10:04:23

  Άλλο ο θυρώρός και άλλο ο αξιωματικός, εντάξει.
  Πόσο "άλλο" όμως είναι ο καθηγητής?

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ tiramola 07/09/2012 12:53:48

   Ο καθηγητής, ο δάσκαλος, είναι άξιοι σεβασμού αλλά δεν τρώνε σφαίρες, αγαπητέ.

   • Νικόλας avatar
    Νικόλας @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 07/09/2012 13:20:23

    Ο καθηγητής και ο δάσκαλος προσφέρουν πολλαπλάσιο έργο στην πατρίδα από ότι ο αξιωματικός και συνεπώς πρέπει να αμοίβονται καλύτερα. Δεν είμαι ούτε καθηγητής ούτε δάσκαλος απλά ξέρω ότι νούμερο ένα προτεραιότητα είναι η παιδεία και όχι η ασφάλεια.

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Νικόλας 07/09/2012 13:32:18

     Η ασφάλεια, εσωτερική και εξωτερική, είναι η βάση, η προϋπόθεση όλων των δικαιωμάτων και των ανθρωπίνων δράσεων. Είναι ο πυρήναςόχι απλά του Κράτους αλλά της ίδιας της Ελευθερίας μας.

     • diman avatar
      diman @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 07/09/2012 14:51:20

      Έχουμε πάψει να είμαστε ελεύθεροι. Η εξωτερική και η εσωτερική ασφάλεια ήδη έχουν παραβιαστεί. Οι κερκόπορτες είναι ορθάνοιχτες.

     • Νικόλας avatar
      Νικόλας @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 07/09/2012 17:34:58

      Συγνώμη αλλά εδώ θα διαφωνήσω. Η παιδεία είναι η προϋπόθεση. Αν δεν έχεις παιδεία όση ασφάλεια και αν έχεις πολιτισμό και καλό βιοτικό επίπεδο δεν θα έχεις. Χρειάζεται ΚΑΙ η ασφάλεια ΚΑΙ η παιδεία. Συντελεστή βαρύτητας όμως 8/10 στην παιδεία και 4/10 στην ασφάλεια. Όχι 9/10 στην ασφάλεια και 2/10 στην παιδεία.

     • communi avatar
      communi @ Νικόλας 07/09/2012 23:50:52

      Ο λαθρομετανάστης ληστεύει ,βιάζει και σκοτώνει, το ίδιο πεπαιδευμένους και απαίδευτους. Ο Σίμον Πέρες(φωτισμένος πολιτικός), σε κάθε του ομιλία δεν παύει να τονίζει, Η εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια είναι η μόνη προυπόθεση για οικονομική ευημερία ενός έθνους.

     • roadrunner avatar
      roadrunner @ communi 09/09/2012 02:06:49

      Αν τα τελευταία 30 χρόνια η μαθητιώσα νεολαία μας μετείχε μιας γνήσιας ελληνικής παιδείας που να διαμορφώνει εθνικές συνειδήσεις, τότε:
      α) δεν θα υπήρχαν λαθρομετανάστες, γιατί οι ψηφοφόροι θα ήταν αρκετά συνειδητοποιημένοι και ώριμοι ώστε να μην αφήσουν ανεύθυνα το ΠΑΣΟΚ του 81 να κατρακυλήσει τη χώρα ή τους Ραγκούσηδες του 2009 για να καταντήσουν τη χώρα ξέφραγο αμπέλι.
      β) η εγχώρια εγκληματικότητα θα ήταν επίσης μειωμένη

    • thanasis avatar
     thanasis @ Νικόλας 07/09/2012 18:34:59

     οι καθηγητες το βραδυ πανε στο σπιτι τους οι ενστολοι το βραδυ φυλαν θερμοπυλες για
     αυτο μην τους απαξιωνουν

     • roadrunner avatar
      roadrunner @ thanasis 09/09/2012 02:11:40

      Κάνεις λάθος. Κάποιοι καθηγητές αποχωρίζονται συζύγους και παιδιά, για να υπηρετήσουν σε ακριτικές περιοχές, χωρίς κανείς να τους πληρώνει ούτε τη μετακόμιση, ούτε τα οδοιπορικά. Χωρίς να έχουν τη δυνατότητα, από την υπηρεσία να "τραβήξουν" το έταιρον ήμισυ με απόσπαση (όπως ¨τα ειδικά μισθολόγια¨) και την οικογένεια. Αυτοί λοιπόν, οι ακρίτες καθηγητές και δάσκαλοι, φυλάν επίσης θερμοπύλες και δεν βρίσκονται στα σπίτια τους, αλλά μακριά από τις οικογένειές τους.

   • ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ avatar
    ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 07/09/2012 15:53:57

    Ουτε αγαπητε Φαηλο βρισκονται 6 μηνες μακρυα απο το σπιτι τους μεσα σε ενα καραβι ουτε αγαπητε Φαηλο απουσιαζουν ημερες ολοκληρες στα βουνα ουτε βρισκονται αντιμετωποι με τον Τουρκο απεναντι σχεδον καθε μερα.
    Καθε ενας επαγγελματιας ειναι αξιοσεβαστος και χαιρει σεβασμου με τις ιδιαιτεροτητες του ο καθ' ενας.
    Ολοι λοιπον οσοι δεν συνδεουν τον πατριωτισμο με τον μισθο ας αποποιηθουν τον μισθο που λαμβανουν.
    Τοτε να δουμε ποιοι ειναι οι πατριωτες και ποιοι οχι.

    • Γεώργιος Τ. avatar
     Γεώργιος Τ. @ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ 07/09/2012 16:54:36

     Κάποιοι ζείτε σε εικονική πραγματικότητα. Ο μισθός των στρατιωτών είναι το μονοδικό μέσο επιβίωσης. Αν δε τους τον δώσεις θα πεθάνουν από την πείνα. Επομένως δε θα υπάρχουν. Οι αρχαίοι Έλληνες έδιναν πλούσιες ανταμοιβές στο στρατό για να είναι σίγουροι πως δε θα έχει άλλη έγνοια ανθρώπινη ο στρατιώτης παρά το πως θα είναι σωστός στη δουλειά του. Επειδή αν πεινάς το μυαλό έχει την τάση να κολλάει στο άδειο στομάχι. Πως φαίνεσαι πως δεν πείνασες ποτέ ή έχεις απώλεια μνήμης και δε θυμάσαι πόσο δυσάρεστο είναι...

   • roadrunner avatar
    roadrunner @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 09/09/2012 01:55:17

    Ενίοτε τρώνε και σφαίρες αγαπητέ Φαήλο. Θυμήσουν την τραγική δολοφονία Ξανθόπουλου-Πνευματικού στο Πανεπιστήμιο Κρήτης το 1990, σε ώρα διδασκαλίας μέσα στο πανεπιστήμιο , από τον Πετροδασκαλάκη. Μπορώ να σου πω και άλλες περιπτώσεις, όπως εκείνη που έτυχε σε γνωστή μου καθηγήτρια, που πήγε να διδάξει κάπου στην ορεινή Κρήτη(πρωτόβγλατη ακόμη) και ήρθε φάτσα-κάρτα με μαχαίρι που έβγαλε ένα εξαγριωμένος "παλικαρράς" ντόπιος γιατί τόλμησε και τον απέβαλε από την ταξη.

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ roadrunner 10/09/2012 01:50:50

     Και προφανώς φώναξε την Αστυνομία.
     Πάντως σε κάθε περίπτωση η γνωστή σου καθηγήτρια δεν έχει ως καθημερινό καθυήκον να αντιμεςτωπίζει μαχαιροβγάλτες ή πιστολάδες. Αν δε της τύχει μπορεί να ανασηκώσει την φούστα της και να την κοπανήσει, να κάνει ρεκόρ 100 μέτρων. ΔΕν έχει ορκιστεί να παλέψει με τον οπλοφόρο για να τον συλλάβει και αφοπλίσει.
     Κι ούτε θα περάσει ΕΔΕ αν την κοπανήσει για να την γλυτώσει.
     Δηλαδή τώρα αυτές τις συγκρίσεις τις κάνετε στα σοβαρά;

     • roadrunner avatar
      roadrunner @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 10/09/2012 02:21:55

      Δεν αναμείχθηκε Αστυνομία τότε. Αλλά κανείς εκπαιδευτικός δεν μπορεί να το βάλει στα πόδια και να εγκαταλείψει τους μαθητές του, τρέχοντας για να σώσει το τομάρι του. Και δεν είναι τόσο η ΕΔΕ (που προβλέπεται), αλλά το προσωπικό αίσθημα ευθύνης. Δεν έχει νόημα να επεκταθώ εδώ.
      Ανέφερα ως παράδειγμα, πρώτα-πρώτα τις δολοφονίες των καθηγητών εν ώρα καθήκοντος, στο Πανεπιστήμιο, για να δείξω ότι θύματα εγκληματικών πράξεων (και μάλιστα άοπλα), εν ώρα καθήκοντος, έχουμε από διάφορες κατηγορίες δημόσιων λειτουργών. Μπορεί να είναι λιγότερα από τους ένοπλους αστυνομικούς, αλλά έχουμε. Δεν ισχυρίστηκα ότι είναι συγκρίσιμοι οι αριθμοί θυμάτων, αλλά είναι υπαρκτοί και μη-μηδενικοί.

      Και σε ότι αφορά το γιατί υπάρχουν θύματα από τα σώματα Ασφαλείας: στο κάτω-κάτω της γραφής δεν ζούμε στο Σικάγο. Θα μπορούσε η πολιτεία να έχει τόσα χρόνια μεριμνήσει-επενδύσει, οργανωτικά (εξοπλισμός-εκπαίδευση-συντονισμός στην αστυνομία), ώστε να ελαχιστοποιούνται τα θύματα-ένστολοι από συμπλοκές με εγκληματίες. Αντί αυτού, τα ποσά επενδύθηκαν σε φουσκωμένους μισθούς για ψηφοθηρικούς λόγους (για παλαιότερα μιλάω), τη στιγμή που κάποιοι επιχειρούσαν χωρίς καν αλεξίσφαιρα γιλέκα.

 12. GR.DOUR avatar
  GR.DOUR 07/09/2012 10:04:41

  Καλημερα το αρθρο απο τα καλα που εχω διαβασει,αν και πολλεs φορεs δεν συμφωνω, σημερα ειμαι απολυτα συμφωνοs.Σχολια του τυπου καλα τουs κανουν δειχνουν το ποιον του αποστολεα.Εχουμε πολεμο και ειμαστε τα ευκολα θυματα νομιζουν.εχω 22 χρονια υπηρεσια ολα μαχιμα στουs δρομουs,3 παιδια εχω τραυματιστει στην δουλεια σοβαρα 2 φορεs και παιρνω το τρομερο ποσο των 1000 ευρω βασικο μισθο.Μ

 13. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 07/09/2012 10:17:24

  Πολύ καλό. Το Σύνταγμα της Ελλάδος καθορίζει τον τίτλο......δημόσιοι υπάληλοι,
  δικαστικοί λειτουργοί και ΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΕΣ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.
  Η λέξη υπηρετώ από την λέξη εργάζομαι απέχουν πολύ.
  Η χρήση της λέξης ΕΝΣΤΟΛΟΣ από όλους ανεξαιρέτως τους πολιτικάντιδες
  είναι ισοπεδωτική και απαξιωτική και δείχνει πόσο εμπάθεια και κομπλεξ υπάρχει.

 14. GR.DOUR avatar
  GR.DOUR 07/09/2012 10:18:57

  ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΙΣΘΟ 1000Ε ΜΕ 22 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ, ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΕΝ ΩΡΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΣ.
  ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ (ΟΧΙ ΟΛΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ) ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΟΣΑ ΗΘΕΛΑΝ ΔΗΛΩΝΑΝ ΚΑΙ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΜΕ ΕΞΟΧΙΚΑ ΚΑΙ 2-3 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ ΠΟΥ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΧΕΙ 1 ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΔΑΝΕΙΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΔΑΝΕΙΟ.
  ΔΕΝ ΚΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΤΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΛΟΥΚΕΤΑ.
  ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ.
  ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΚΟΥΡΑΜΠΙΕ" (ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ TASSOS) ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ, ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ,ΛΙΜΕΝΙΚΟ,ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΑΣ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΛΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΝΑ ΤΟΝ ΣΩΣΕΙ.

 15. nikolas avatar
  nikolas 07/09/2012 10:40:16

  Μόνο οι μάχιμοι, οι της πρώτης γραμμής, οι του δρόμου να πάρουν αύξηση. Οι υπόλοιποι χαρακτηριζόμενοι και ως " φίδια" θειάφι στη φωλία τους για να ξετρυπωθούν. Στρατό πήγαμε και τα ζήσαμε τόσο στα κέντρα εκπαίδευσης όσο και στην παραμεθώριο, λίγοι οι καλοί, περισσότεροι οι κηφήνες, ήμαρτον πια μην εθελοτυφλούμε....

 16. dimx avatar
  dimx 07/09/2012 10:50:39

  Ας φροντισει λοιπον τον πυρηνα η κυβερνηση και θα μεινει στο τελος με το κουκουτσι (πυρηνας ) ενω ο Συριζα θα εχει φαει το ροδακινο.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ dimx 07/09/2012 13:02:35

   Δεν θα υπάρχει ούτε ροδάκινο. Μόνο βερύκοκα κομπόστα της ανθρωπιστικής βοήθειας.

 17. RED avatar
  RED 07/09/2012 10:55:34

  Φαήλο, εξιδανικεύεις, και μάλιστα πολύ! Αναφέρεσαι στον Αξιωματικό όπως θα έπρεπε να είναι, καμία σχέση δηλαδή με την πραγματικότητα. Θα σου δώσω δύο εικόνες. Η πρώτη: αστυνομικοί έν ώρα περιπολίας, να κρύβονται μέσα σε καφετέριες και να λουφάζουνε τις ώρες. Δεν μιλάω γενικά κι αόριστα. Θέλεις μήπως να σου ρουφιανέψω συγκεκριμένες καβάντζες; Και τώρα να πας, εκεί θα τους βρεις.
  Δεύτερη εικόνα και χειρότερη: Αξιωματικοί του ΠΝ στις Ναυτικές Διοικήσεις και τα Ναυτικά Παρατηρητήρια. Θέλεις να σου περιγράψω πως περνούν τη μέρα τους, οι περισσότεροι;
  Να μη σε τυφλώνει η αγάπη σου για τα σώματα ασφαλείας. Ο θυρωρός βγάζει το ψωμί του πολύ πιο τίμια. Ο θυρωρός της Μεγάλης Βρετανίας ξέρουμε όλοι τι έχει κάνει από τις 07:00 που έπιασε δουλειά. Ο αξιωματικός του ΠΝ στο Πεντάγωνο, θέλεις να σου πω τι έχει κάνει από το πρωί;
  Μη μπερδεύεισ τους έν δυνάμει ήρωες, που είναι οι λίγοι, με τους ένστολους κηφήνες, που είναι οι πολλοί.
  Και λάστ μπατ νότ ληστ: ο μέσος Ειδικός Φρουρός με τι διαδΙκασία προσελήφθη; Και γιατί ο χειμαζώμενος θυρωρός να πληρώνει φόρο για να συτήζει ένα βύσμα;;;

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ RED 07/09/2012 12:56:41

   Θες μια λίστα με τους πεσόντες Ειδικούς Φρουρούς; Πχ στου Ρέντη. Θυμάσαι;
   Και μην ανάγεις τις εξαιρέσεις σε κανόνα.
   Δηλαδή λες πως "καλά να τους κάνουν";

   • Ανιψιός avatar
    Ανιψιός @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 07/09/2012 13:18:19

    Οι νεκροί ειδικοί φρουροί στου Ρέντη είναι πιθανόν το αποτέλεσμα του τρόπου πρόσληψης και προφανώς πλημμελούς εκπαίδευσης των.

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Ανιψιός 07/09/2012 13:32:58

     Έτσι σου είπανε;

 18. Θόδωρος avatar
  Θόδωρος 07/09/2012 11:11:15

  Αυτή η πρόταση πιστεύω είναι σωστή:
  Οι μάχιμοι να διατηρήσουν τις παροχές τους και να κοπούν στους βολεμένους "διοικητικούς". Όποιος θα πηγαίνει σε μάχιμη θέση να παίρνει τα επιπλέον, στο γραφείο να μην παίρνει τίποτα.

  Να'ναι κι ένα κίνητρο, μην λένε οι άλλοι "τρέχουμε σαν τους μαλ.. και παίρνουμε τα ίδια με τα βύσματα των γραφείων.

  Αυτό είναι για μένα που ρίχνει πιο πολύ την ψυχολογία του μάχιμου και όχι αν γενικά θα συμμετέχουν κι αυτοί με μειώσεις στη γενικότερη κατάσταση που τα παίρνουν απ' όλους.

 19. chris avatar
  chris 07/09/2012 11:39:47

  Τοσος πονος για τους "ενστολους";
  "Τρεις κι εξηντα παιρνουνε και τον κοσμο δερνουνε"
  Παντα κολημενοι στους πολιτικαντηδες για ενα κοκκαλακι.
  Οπως και τωρα.
  Θα βρουν διεξοδο , οπως εβρισκαν μεχρι τωρα.
  Εξαιρω πυροσβεστες , και μαχιμους πρωτης γραμμης.

 20. TopGunZ avatar
  TopGunZ 07/09/2012 11:40:25

  Όπως είπαν και άλλοι συνσχολιαστές, διαχωρισμός μάχιμου από διοικητικό, ως προς μισθό και προνόμια, και στρατικοποίηση όλων των Σωμάτων Ασφαλείας. Οι τρεις της φωτογραφίας θα έπρεπε να έχουνε ήδη "ξηλωθεί", το εθνόσημο δεν είναι για θεατρινισμούς.

  • GO avatar
   GO @ TopGunZ 07/09/2012 11:55:27

   Ούτε και για ελεημοσύνες, όμως.
   Οπότε ας μένουμε στην ουσία.

  • IABERHS avatar
   IABERHS @ TopGunZ 08/09/2012 14:43:35

   Μάχιμοι είναι όλοι όπου και να υπηρετούν δεν υπάρχει διαχωρισμός. Η αποστολή είναι εννιαία. Συμφωνώ για τους τρεις της κρεμάλας.

 21. ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ avatar
  ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ 07/09/2012 11:50:12

  Σημερα εμαθα κατι καινουργιο τι ειναι μαχιμος στρατιωτικος και τι οχι ...και μαλιστα απο οσους προφανως υπηρετησαν παραμεθοριο στην πορτα του σπιτιου τους ή στα "συνορα" του ναυσταυθμου της Σαλαμινας.

 22. Karenin avatar
  Karenin 07/09/2012 11:53:08

  Τελικά ποιο είναι το θέμα; Οτι βγήκαν ως μην όφειλαν βόλτα με κακές παρέες, η οι υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν. Σε λίγο καιρό όταν η μπίλια θα κάτσει για τα καλά στα 400 ευρω, αυτά θα μοιάζουν παιδικές ρομαντικές συζητήσεις.

 23. panos avatar
  panos 07/09/2012 12:05:59

  Κ. Κρανιδιωτη πολυ σωστα .Οι πολιτικοι θα πρεπει να σταματησουν αυτο το ΄΄παραμυθακι΄΄με τους ....ενστολους υπαρχουν στην υπηρεσια του κρατους Στρατιωτικοι Αστυνομικοι Πυροσβεστες Λιμενικοι.Καθε σοβαρο Κρατος προστατεβει αυτες τις υπηρεσιες τη να περιμενεις ομως απο πολιτικους που υπηρετησαν διμηνο η' σε καποια πρεσβεια. Οσο για τα σχολια μερικων ΣΕΒΑΣΤΑ αλλα εχω τη γνωμη οτι πρεπει να κοιταμε το ΔΑΣΟΣ και οχι το δεντρο.

 24. Ανδρεας Καραγκιόζης avatar
  Ανδρεας Καραγκιόζης 07/09/2012 12:06:34

  Το θέμα είναι να υπάρχει μισθός! Αυτό είπε ο άνθρωπος, με την παραμορφωμένη λογική και εικόνα, στα σώματα ασφαλείας. Του ξεφεύγει ότι αν δεν υπάρχει μισθός σ' αυτούς, αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει κράτος. Η όποια εξυπνάδα του εξαντλείται στο να υποστηρίξει τις επιλογές της εξουσίας, που προφανώς του εξασφαλίζει όσα επιθυμεί. Κανονικά, όλοι αυτοί πρέπει να αποκλειστούν από το 'στίβο' της πολιτικής. Όπως οι αρχαίοι Έλληνες απέκλεισαν από τον αθλητισμό τους βάρβαρους, όχι γιατί ήταν ρατσιστές, αλλά γιατί με τη συμμετοχή τους ακύρωναν τη χρηστικότητα του αθλητισμού. Διότι, όπως ότι ανακαλύπτεται στον αθλητισμό, μεταφέρεται μετά ως κέρδος στην κοινωνία, αυτοί ανακαλύπτουν κι επισημαίνουν το κακό και το μεταφέρουν στην κοινωνία. Όλοι αυτοί οι άθλιοι και θεομίσητοι άνθρωποι, είναι αυτοί που βυθίζουν την κοινωνία στο σκοτάδι. Η εξουσία για να λειτουργήσει, χρειάζεται οικονομικούς πόρους. Καθώς η εξουσία εξασφαλίζει πόρους για τον εαυτό της, σπρώχνει τους πολίτες στη φτώχεια. Αυτή είναι η εσωτερική όψη του Μεγάλου κακού.

 25. zero avatar
  zero 07/09/2012 12:30:21

  οι περισσοτεροι πανε σε αποστολες εξωτερικου για τα λεφτα
  τα οποια ειναι πολλα
  οι αξιω/κοι δωρεαν κατοικια,οπως και οι απο κατω αλλου τυπου
  προνομια?απειρα,,,συνταξη ?για ρωτα να μαθεις στα ποσα βγαινουν
  ασε το παραμυθι αδερφε δεν πειθεις κανεναν
  υγ,για ρωτηστε ποσο παιρνει γερμανος αξιωματικος

 26. Θόδωρος avatar
  Θόδωρος 07/09/2012 12:38:04

  Καλώς το Βύσμα!
  Βουλευτής είναι ο μπαμπάς ή η μαμά?
  Ο τραυματίας δεν παίρνει επίδομα όπου και να΄ναι? Αλλά εσύ συγκρίνεις δουλειά γραφείου με κυνηγητά!
  Μην καρφώνεσαι, φαίνεται η "εμπειρία¨ σου, άστο!

 27. be_cool avatar
  be_cool 07/09/2012 12:59:12

  "εσύ δεν ήθελες να τους πάρεις τα γκλόμπ και να τους μοιράσεις ματσάκια άνιθο;"

  Παραφράζεις τα λεγόμενά του χάριν εντυπώσεων.

  Η μη χρήση όπλων απέναντι σε διαδηλωτές (όπως ακριβώς ήταν η πρόταση) είναι τελείως διαφορετικό πράγμα από τον γενικό αφοπλισμό που ειρωνεύεσαι κύριε Κρανιδιώτη.

  Λίγο περισσότερη ακρίβεια στα μεταφερόμενα λόγια τρίτων και σεβασμός στην νοημοσύνη των αναγνωστών δεν βλάπτει...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ be_cool 07/09/2012 13:21:05

   Ήθελαν κατάργηση των ΜΑΤ και αφοπλισμό της Αστυνομίας. Εσύ υποτιμάς την νοημοσύνη μας. Μέχρι άρθρα έγραφε μια "πυροβολήμένη" στελέχάρα ότι και η εμφάνιση των αστυνομικών δεν πρέπει να είναι "στρατιωτική". Πιθανώς θα τους ήθελε ντυμένους πιερότους και κολομπίνες.
   Και ο εν λόγω χώρος είναι η κάλυψη, η "μήτρα" των μπαχαλάκηδων, και ηθικά και ιδεολογικά συγγενείς με την τρομοκρατία.
   Τώρα κάνει τον "φιδέμπορα" και κόπτεται για την ασφάλεια και

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 07/09/2012 13:22:02

    τους μισθούς των "μπάτσων, γουρουνιών, δολοφόνων".

    • Ανιψιός avatar
     Ανιψιός @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 07/09/2012 14:55:50

     Ο Σύριζα είναι η "μήτρα" των μπαχαλάκηδων; Μάλλον δε γνωρίζετε καλά ούτε τον ένα χώρο, ούτε τν άλλο. Δλδ εννοείτε ότι η ροζ νεολαία του Σύριζα "γεννάει" τους τσαμπουκαλεμένους πιτσιρικάδες και μη που συγκρούονται με την αστυνομία; Μάλλον λανθάνετε.
     Ο Σύριζα είναι "ηθικά και ιδεολογικά συγγενής με τη τρομοκρατία"; Έχετε συγκεκριμένα στοιχεία γι αυτό; Επειδή είναι λίγο βαρύ και σαφώς αίωλο.
     Βέβαια κάποιος από συγγενή προς εσάς "μήτρα" είχε γράψει παλιά βιβλίο για το ότι ο Α. Παπανδρέου ήταν ο αρχηγός της 17Ν.
     υ.γ. "μπάτσοι, γουρούνια, αδέλφια μας!"

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ Ανιψιός 12/09/2012 05:52:40

      Όχι μόνο ηθικά και ιδεολογικά, που γράφει ο Φαήλος, αλλά και βιολογικά ακόμα, συγγενείς των μπαχαλάκηδων είστε (Κουράκης, Βούτσης κλπ)!

 28. kotstak avatar
  kotstak 07/09/2012 13:04:16

  Η αδικία τις περισσότερες φορές είναι απλά μια αίσθηση.
  Ένας άνθρωπος μπορεί να συμβιβαστεί με λιγότερα εάν νοιώθει ότι δεν αδικείται.
  Μερικοί βέβαια, ως επί το πλείστον αριστεροί, είχαν συνηθίσει σε ευνοϊκή μεταχείριση και σε ίσες συνθήκες νοιώθουν ότι αδικούνται.
  Αυτό που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση είναι να συνδέσει με μια σχέση τους μισθούς όλων.
  Δηλαδή να πει:
  Οι αμοιβές όλων των εργαζομένων στο δημόσιο γίνονται με βάση τα μόρια που έχουν.
  Οι εργαζόμενοι, με βάση την προϋπηρεσία, την θέση, τις σπουδές, κλπ έχουν από ένα έως δυο μόρια.
  Εξαιρούνται:
  Αστυνομικός, στρατιωτικός: 1,1 - 2,2 μόρια.
  Δάσκαλος, καθηγητής: 1,1 – 2,2 μόρια
  Πανεπιστημιακός: 1,3 – 2,6 μόρια.
  Δικαστικός: 1,5-3 μόρια
  Βουλευτής, υπουργός: 3 μόρια
  Αυτομάτως κανείς δεν νοιώθει ότι αδικείται.
  Σήμερα 1 μόριο = 600 ευρώ.
  Αύριο, εάν αγοράζουμε ελληνικά προϊόντα, 1μόριο=800. Εάν αγοράζουμε εισαγόμενα 1μόριο=500 ευρώ.

  Η σύνδεση των μισθών μεταξύ τους θα επιφέρει:
  1. Μείωση τιμών.
  Επειδή δεν θα υπάρχουν πολύ μεγάλες διαφορές στην αγοραστική δύναμη, οι τιμές των προϊόντων θα “προσαρμοστούν” στην αγοραστική δύναμη.
  2. Βελτίωση του Ισοζυγίου Τρεχουσών Συναλλαγών.
  Σε μια μεγάλη γκάμα καταναλωτικών προϊόντων (είδη ένδυσης, υπόδησης, κλπ), οι τιμές των ελληνικών προϊόντων βρίσκονται κάπου στη μέση, μεταξύ των τιμών των επώνυμων ευρωπαϊκών και των τιμών των κινέζικων προϊόντων.
  Όταν η “ψαλίδα” μεταξύ ανώτατου και κατωτάτου μισθού είναι μικρή, αυτός που παίρνει πιο πολλά δεν έχει αγοραστική δύναμη τέτοια που να μπορεί να αγοράζει αφειδώς εισαγόμενα. Θα κατευθυνθεί αναγκαστικά στα ελληνικά. Αυτός που παίρνει τα λιγότερα, δεν θα παίρνει τόσο λίγα ώστε να είναι υποχρεωμένος να αγοράζει τα κινέζικα.

 29. jimmys31 avatar
  jimmys31 07/09/2012 13:11:02

  Αγαπητέ Φαήλο Κρανιδιώτη,,, νομιζετε οτι οι περικοπες ειναι στους ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ στρατιωτικους μονο το αναφερομενο ???? να σας αναφερω οτι φημολογείται η περικοπη του επιδόματος των.. οδοιπορικών-- φυλλου πορειας---εν πλω , απο τις 1-0-2012 ποσο που ανερχεται απο τα 90 - 270 ευρο στους ανωτατους αξκους ........ οταν λεμε για την πληρη εξαθλιωση των ενστολων αυτο το πραγμα ενοουμε .....ειπατε για τους γρουμ ενος ξενοδωχειου με το καπελο στο τελος .................εκει θελουν να φτασουν τον στρατο μας ???????????? στο τελος ???? γιατι αληθεια εξερουν τις δεκο ?? γιατι εξερουν την βουλη ????? τους εκανε αλλη μανα Ελλαδα αυτους ???????????? ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ που μας εκανε να τον στηριξουμε .....................
  ΑΙΣΧΟΣ

 30. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 07/09/2012 13:15:07

  Και για να εξηγούμαστε, επειδή έχω ξαναγράψει την άποψη μου.
  Δεν με ενδιαφέρουν οι συνδικαλιστές, δεν συμφωνώ με τις θεατρικές κρεμάλες κλπ.
  Αυτό που με ενδιαφέρει είναι η υψηλή επιχειρησιακή απόδοση, το φρόνημα και η αξιοπρέπεια των υπηρετούντων.
  Ήμουν είμαι και θα είμαι υπέρ της στρατιωτικοποίησης των Σωμάτων Ασφαλείας.
  Αν αφήσουμε να ξεχαρβαλωθεί το σύστημα, τότε ανοίγει χώρος για τυχοδιώκτες κάθε είδους.
  Και υπογραμμίζω, επειδή πολλοί κάνουν σπέκουλα, ήδη στις ΕΔ και τα ΣΑ οι αμοιβές είναι κάτω από τα όρια της ωανθρώπινης αξιοπρέπειας, ήδη έχουν υποστεί μεγάλες περικοπές τόσο οι απόστρατοι, όσο και οι εν ενεργεία.
  Μην γράφετε μερικοί ψέματα ότι δήθεν αμείβονται καλύτερα από τους άλλους δημοσίους υπαλλήλους.
  Λέω απλά να μην τους "πατήσουμε" κι άλλο.

  • Νικος avatar
   Νικος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 07/09/2012 14:52:28

   Κ.Κρανιδιωτη πρεπει καθε φορα που αναφερεστε σε καποια κοινωνικη ομαδ , που πληττεται και εθαθλιωνεται,να θυμαστε τα λογια του μελλοντικου αντιπροεδρου της κυβερνησης,''το οτι πτωχευει ο λαος δεν σημαινει οτι πτωχευει και η χωρα''.

 31. panas avatar
  panas 07/09/2012 13:15:58

  2 μικρές παρατηρήσεις στα γραφόμενά σας κύριε Κρανιδιώτη...

  1. Όταν λέτε πως η πλειοψηφία των στρατιωτικών –αστυνομικών σπρώχνεται προς την χρυσή αυγή καταλαβαίνετε πως αυτό δεν είναι και τόσο κολακευτικό για την δημοκρατική παιδεία τους. Όταν μάλιστα οι σοβαροί εξ’ αυτών στρέφονται προς την χρυσή αυγή σε αντίθεση με τους «χιουμορίστες» , μάλλον πρέπει να ξεκινήσουμε με σεμινάρια επιμόρφωσης περί δημοκρατίας…
  Ελπίζω να κάνετε λάθος διαπιστώσεις...

  2. Χαρακτηρίζετε την Δούρου "κυρά δασκάλα" για να την απαξιώσετε. Αυτή είναι η εκτίμηση λοιπόν που έχετε στις πολλές "κυρα δασκάλες" που μας έμαθαν τα πρώτα γράμματα...

  Το συναίσθημα παρασέρνει πολλές φορές σε προσβολές προς λάθος πρόσωπα. Να κατηγορούμε ολόκληρους κλάδους, ενώ η πρόθεση είναι να τους προστατεύσουμε.

  Κατά τα άλλα, συμφωνώ και εγώ με ένα αυξημένο επίδομα επικινδυνότητας σε όσους πραγματικά κινδυνεύουν. Κατά τα άλλα και οι στρατιωτικοί -αστυνομικοί -δικαστικοί οφείλουν να δεχτούν τις ίδιες ποσοστιαίες μειώσεις που δέχτηκαν και οι υπόλοιποι...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ panas 07/09/2012 13:25:31

   Αυτή είναι η εκτίμηση που έχω σε δασκάλα που επί Άκη έκανε "Αμυντικές αναλύσεις", κατόπιν σπουδών, μεταξύ άλλων, στο Πανεπιστήμιο της Σμύρνης, που φέρει στον τίτλο του την ημερομηνία που ο τουρκικός στρατός και οι τσέτες του γενοκτόνου Κεμάλ μπήκαν στην πόλη.
   Οι δικές μου δασκάλες και δάσκαλοι ήταν σεμνοί υπηρέτες της δημοτικής εκπαίδευσης, που μου έμαθαν τις ελληυνικές αξίες κι όχι αναλύτριες στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων επί Τσοχατζόπουλου και παντοδυναμίας της Πασοκάρας.

   • Νικος avatar
    Νικος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 07/09/2012 16:25:24

    Με την αναλογη εκτιμηση εγιναν πρωθυπουργοι και ο καθαριστης τζαμιων στη Στοκχολμη και ο πιτσαδορος στις ΗΠΑ.

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Νικος 08/09/2012 15:27:55

     Μόνο εσύ κατάλαβες τι θέλεις να πεις.

 32. stathis08 avatar
  stathis08 07/09/2012 13:29:34

  Διαίρει και βασίλευε. Ας το πάρουμε χαμπάρι όλοι. ΟΛΟΙ.....
  Ποιάνουν τις κοινωνικές ομάδες μία μία εδώ και δύο χρόνια. ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ.

 33. ΧΑΡΗΣ avatar
  ΧΑΡΗΣ 07/09/2012 13:33:59

  Φαήλο έχεις απόλυτο δίκιο , από την άλλη όμως εξαιρεί ο κ. Στουρνάρας τα δώρα των υπαλλήλων των ΔΕΚΟ (καλά κάνει αλλά..).
  Δηλαδή ζεί και βασιλεύει πάλι η σαπίλα των πραιτώρων του σάπιου καθεστώτος και στο τέλος θα τα χρεώσουν όλα στον Σαμαρά με τη βοήθεια των γνωστών και μη εξαιρεταίων αργυρώνητων παπαγαλακίων των ΜΜΕ.
  Μιά ζωή θα τη πληρώνουν τα κορόιδα σάυτή τη χώρα.

 34. Ανιψιός avatar
  Ανιψιός 07/09/2012 13:37:38

  Συγκρίνετε το τρόπο πρόσληψης, την υποτιθέμενη από τις διατάξεις αποστολή των ειδικών φρουρών, το χρόνο εκπαίδευσης των, με τα αντίστοιχα δεδομένα για τους αστυνομικούς.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Ανιψιός 07/09/2012 13:44:19

   Πολλοί Ειδικοί Φρουροί προέρχονται από τις Ειδικές Δυνάμεις του Στρατού και την ΔΥΚ του Ναυτικού.
   Αλλά δεν καταλαβαίνω τι λες. Σου λέω πως δεν είναι απλά υπάλληλοι, διακινδυνεύουν την ζωή τους και πρέπει να έχουν αξιοπρεπή αντιμετώπιση, ηθικά και υλικά, σου λέω πως ενίοτε ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑι κι εσύ μου απαντάς φταίει ο τρόπος πρόσληψης και η κακή εκπαίδευση;

   • Ανιψιός avatar
    Ανιψιός @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 07/09/2012 13:53:57

    Συμφωνώ ότι διακινδινεύουν τη ζωή τους. Ακόμη περισσότερο λόγω της εμφανώς πλημμελούς εκπαίδευσης.
    Επιπλέον, αξιοπρεπή αντιμετώπιση και δυνατότητα ανθρώπινης διαβίωσης πρέπει να έχουν όλοι οι άνθρωποι, των ΔΥ συμπεριλαμβανομένων.

   • akenaton avatar
    akenaton @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 07/09/2012 14:38:07

    Αν δείτε τα στατιστικά στοιχεία κ. Κρανιδιώτη, ας πούμε των τελευταίων 20 ετών, ίσως με έκπληξη ανακαλύψετε πως έχουν σκοτωθεί περισσότεροι οδηγοί ταξί από αστυνομικούς ή αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων. Κι αυτό, την ώρα που οι μεν πληρώνονται κυρίως για αυτό το ενδεχόμενο, ενώ οι δε για να οδηγούν. Με εκτίμηση.

    • Εμμανουήλ Πρόιος avatar
     Εμμανουήλ Πρόιος @ akenaton 07/09/2012 17:23:14

     +1000!!!

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ akenaton 08/09/2012 15:26:10

     Akenaton, αλλά το γελοίο της απάντησης σου με αφήνει άναυδο.

    • Nietzsche avatar
     Nietzsche @ akenaton 08/09/2012 19:18:27

     Γελοίο;
     Πού/ποιο είναι το γελοίο;

    • akenaton avatar
     akenaton @ akenaton 08/09/2012 21:24:36

     κ. Κρανιδιώτη, ελάτε μαζί μου σε μια μονάδα πάχυνσης αρσενικών μοσχαριών και θα δείτε ένα επικίνδυνο επάγγελμα. Ελάτε μαζί μου σε ένα μεταλλείο στον Κόκκινο Βράχο 400 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης, σε παρθένο μέτωπο, να πυροδοτήσετε αληθινά εκρηκτικά με τη μέθοδο της "χαρακιάς" και του αυτιού και θα δείτε ένα επικίνδυνο επάγγελμα. Πηγαίνετε για ψάρεμα σφουγγαριών ή με τράτα ανοικτής θαλάσσης και θα δείτε ένα επικίνδυνο επάγγελμα. Περάστε ένα 24ωρο σε Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών μεγάλου νοσοκομείου και θα δείτε ένα ψυχοφθόρο επάγγελμα. Υπάρχουν κι άλλοι εργαζόμενοι, δεν τους αναφέρω όλους, που όταν ακούνε για επικινδυνότητα και δυσκολία στο επάγγελμα των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων κρυφογελούνε κάτω από τα μουστάκια τους. Εξαιρώ εδώ, τους ιπτάμενους της ΠΑ και τους αστυνομικούς που είναι στο δρόμο για να μην παρεξηγούμαστε. Με εκτίμηση.

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ akenaton 09/09/2012 00:56:02

     Φίλε Akenaton,
     η πλειοψηφία των αστυνομικών είναι στον δρόμο.
     Η πλειοψηφία των στρατιωτικών υπηρετούν σε μάχιμες μονάδες.
     Όλοι οι άλλοι που λες κινδυνεύουν μόνο από ατυχήματα.
     Ο αστυνομικός, ο λιμενικός και ο στρατιωτικός από τον όρκο τους υποχρεύνται, αν χρειαστεί, ενσυνείδητα να διακινδυνεύσουν την ζωή τους και την σωματική ακεραιότητα, χώρια τα ατυχήματα. Δηλαδή να μπουν μπροστά στις σφαίρες των κακοιποιών, των τρομοκρατών, να κυνηγηθούν με τους Τούρκους στις αναχαιτίσεις.
     Αυτή είναι η διαφορά είναι οι μόνοι που έχουν ορκιστεί να σκοτωθούν, αν χρειαστεί, κι ενίοτε συμβαίνει.
     Είναι το ίδιο ο εργάτης λατομείου με τον πυροτεχνουργό που απενεργοποιεί βόμβες; Είναι το ίδιο ο νοσηλευτής, γιατρός, πανάξιοι, που κινδυνεύουν από το στρες και τις ενδονοσκομειακές μολύνσεις, με τον αστυφύλακα που βλέπει τον τύπο με το κουμπούρι ή το μαχαίρι και πέφτει πάνω του, συμπλέκεται;
     Είναι το ίδιο αυτός που αγρυπνά στην γέφυρα του πολεμικού πλοίου με 9 μποφώρ στην ανοιχτή θάλασσα με τον οδηγό φορτηγού, τον δάσκαλο, τον υπάλληλο του Χ υπουργείου;
     Είναι το ίδιο ο καταδρομέας, ο αλεξιπτωτιστής, ο βατραχάνθρωπος, που ασκείται στα χιόνια, πηδάει από 1200 πόδια, ο πεζός, ο αρματιστής που με καύσωνα, χιόνι αγρυπνά στην προκάλυψη;
     Και πρόσεξε, ήδη παίρνουν πολύ λίγα και από χρόνια απλήρωτες οι ατελείωτες υπερωρίες και τα εκτός έδρας και κάθε δυο χρόνια μετακόμιση, με ότι αυτό συνεπάγεται....

    • akenaton avatar
     akenaton @ akenaton 09/09/2012 11:13:33

     κ. Κρανιδιώτη! Είπα εγώ πουθενά ότι αμείβονται υπερβολικά ή ικανοποιητικά έστω;
     Επιμένω όμως, πως με τις εξαιρέσεις που ανέφερα, η επικινδυνότητα και η δυσκολία του επαγγέλματος της πλειοψηφίας των στελεχών των Ε.Δ. είναι μύθος. Κι εσείς μιλάτε για "ατυχήματα" σε δουλειές που μάλλον δεν γνωρίζετε. Σας απαντώ: και φυσικά δεν είναι το ίδιο ο πυροτεχνουργός που "καταλύει" βόμβα με όλους τους όρους, τον εξοπλισμό και την τεχνολογία στο πλευρό του, με τον μιναδόρο υπόγειου ορυχείου (άκου λατομείο!) που απροστάτευτος και στα τυφλά σχεδόν, πυροδοτεί πολλαπλά φυσίγγια εκρηκτικών με το χέρι! Καμιά σχέση τα 9 μποφόρ σε πολεμικό με τα 9 μποφόρ σε ψαρότρατα! Κι ελάτε να σας βάλω σε "κουτάρα" 5Χ5 μαζί με 10 ταύρους των 700 κιλών ο καθένας κάθε μέρα, πολλές φορές την ημέρα, να πιάσετε - κυριολεκτικά - τον ταύρο "από τα κέρατα" για να κάνετε ενέσεις, να περάσετε ενώτια, να τον οδηγήσετε στο σφαγείο, και θα παραδεχτείτε πως ευκολότερα πηδάς από τα 1200 μέτρα με αλεξίπτωτο και πλήρη "φόρτο" που λέτε κι εσείς. Φιλικά.

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ akenaton 10/09/2012 01:45:30

     Δεν πιστεύω πως δεν καταλαβαίνεις. Κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις.
     Το επικίνδυνο ιδιωτικό επάγγελμα είναι απλά ένα επικίνδυνο επάγγελμα.
     Ο αναλαμβάνων κινδύνους για την εθνική ασφάλεια (εσωτερική - εξωτερική) εκτελεί ύψιστο καθήκον για υπέρτατο, συλλαγικό, αγαθό.
     Νομίζω ότι τώρα ξηγηθήκαμε.

    • akenaton avatar
     akenaton @ akenaton 10/09/2012 01:59:26

     Άμα βρεθείς καμιά φορά κατά Μακεδονία μεριά, πάρε στοιχεία από φάκτορα κι έλα να τα πούμε πίνοντας κανένα καλό τσίπουρο!

 35. dimitrtf avatar
  dimitrtf 07/09/2012 13:55:18

  Φαηλο το κλαδι που ολοι αυτοι και εσεις οι πολιτικοι πατατε εχει κοπει οτι και να λες ο ιδιωτικος τομεας με ολες του τις αδυναμιες παραγει το χρημα για να πληρωθειται ολοι σας .η λογικη να καλοπληρωθει ο δικαστικος για να μην ειναι ευκολος στοχος χρηματισμου επισης ο ενστολος για να κανει καλα τη δουλεια του ο γιατρος για να προσεξει ως ωφειλη τον ασθενη οδηγει εδω που φτασαμε .Βοηθησται το ιδιωτικο τομεα να σας φερει χρημα αλλοιως θα ξαναδανειστηται .

  • Tassos avatar
   Tassos @ dimitrtf 07/09/2012 14:09:32

   +++

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ dimitrtf 08/09/2012 15:32:38

   Δεν είμαι πολιτικός. Ενεργός πολίτης είμαι κι ότι διαβάζεις γράφεται στο υστέρημα του χρόνου μου.
   Δεν με πληρώνει κανείς, πλην των πελατών μου και δεν είχα ούτε έχω αντιμισθίες από ΚΑΝΕΝΑΝ, ούτε δημόσιο, ούτε συγκροτήματα. Ανήκω κι εγώ στον ιδιωτικό τομέα.
   Δεν λέω αυτό που λες, δηλαδή να καλοπληρώνονται για να μην γίνουν επίορκοι.
   Λέω, απλά, πως πρέπει να έχουν μια στοιχειώδη αξιοπρέπεια και ήδη οι μισθοί των ΕΔ και των ΣΑ είναι πολύ χαμηλοί με παράλληλα ατελείωτες απλήρωτες υπερωρίες, εκτός έδρας και νυχτερινά.

 36. xp avatar
  xp 07/09/2012 14:09:32

  Να καταργηθουν οι παχυλα αμοιβομενοι συμβουλοι ?
  Αυτοι ειναι το κρατος πλεον !
  Μαζι με μεγαλοδημοσιογραφους ! Και ορισμενα νομικα γραφεια που συνεργαζονται με τη τροικα!Τοσα μυστικα κονδυλια,που πανε? Απλως νομιζαν μερικοι οτι αποτελουσαν τον περιουσιο λαο και θα γλυτωναν ! Ο κος Τραα καλεσε δημοσιογραφο του βηματος να απολογηθει γιατι ο ανθρωπος αποκαλυψε προσληψεις (75.000) ,επι ΓΑΠ.
  Θελω να πω ότι η χώρα εχει μπεί σε διαδικασια εσωτερικης υποτιμησης και με αυτη την λογικη θα υποτιμηθουν τα παντα.Εκτος απο αυτούς που ανεφερες Φαηλο , που ειναι ο νεος σκληρος πυρηνας του συστηματος.Σε ολο τον Νοτο οι εντολες της καθε τροικας (3 ανωτατων ΔΥ) ,θα εχουν δικαιωμα ζωης η θανατου!

 37. RED avatar
  RED 07/09/2012 14:13:30

  Πάντως, για να μπει ο Σαμαράς στο Μαξίμου, έδωσες κι εσύ μεγάλο αγώνα. Για ότι γίνεται, καλό ή κακό, παίρνεις κι εσύ credits, Φαήλο, φέρεις ηθικό μερίδιο.
  Στο λέει ένας που σε εκτιμά πολύ και που την Άνοιξη λυπόταν που σε έβλεπε να βάζεις πλάτη στο Σαμαρά, γιατί ήξερε από τότε πολύ καλά το προφανές: ότι ούτε ο Σαμαράς είναι με το λαό!
  Αν ακόμη δεν το έχεις καταλάβει, το συζητάμε πάλι σε κάνα χρόνο...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ RED 08/09/2012 15:34:14

   Εξακολουθώ να πιστεύω πως είναι ο καλύτερος από το υπάρχον πολιτικό προσωπικό.
   Είχα κι έχω αρκετές διαφωνίες, όμως του δίνω χρόνο. Αργότερα θα τα πούμε...

 38. NONOS avatar
  NONOS 07/09/2012 14:26:10

  Αριστο το πονημα σου Φαήλω,αλλωστε γνωστη η λατρεια σου για τους Αξκους.Ενα θα σου πω ειμαι απόστρατος 53 χρονών Τξχος που απεστρατευθην χωρις να το θέλω επειδη με "εδιωξε " η υπηρεσία οπως και πολλούς αλλους σαν κι εμένα λογω του οτι ετσι επιβάλλει η κειμενη νομοθεσία.Στα 33 λοιπον χρόνια υπηρεσίας μετατεθηκα 15 φορές τουτεστιν εκανα 30 μετακομήσεις ,πλήρωσα 1 σπίτι σε ενόικια,δουλεψα για τουλάχιστον 45 εργασιακα έτη (υπηρεσίες 24ωρες χωρίς αμοιβή,15 πενθημερα στο υπεθρο,αρχιφύλακας σε μικρονησια για μηνες,εσβησα φωτιές,εσωσα συσμοπληκτους,) πάντα διακατεχόμενος και πιστευοντας μεχρι να πεθάνω οτι αυτό ειναι το χρεος μου προς την Πατρίδα και αυτό εμαθα να κανω και θα το κανω οποτε και εαν χρειαστεί και πάλι.Αλλα αλλο ο πατριωτισμός και η φιλοπατρία και αλλο η αδικία και ο εμπαιγμός.Δυστυχώς την τελευταία 5ετία ο ορος ενστολοι εχει ευδοκιμήσει και καλυψε πολλές αμαρτίες των πολιτικαντιδων..μας απεκαλλεσαν αντιπαραγωγικούς (αραγε ποιός παραγει ασφαλεια σάυτό τον τόπο)αυτιστικούς,γραφειοκράτες και δε ξερω τι αλλο μας απαξίωσαν τεχνιέντως με την ανοχή και της φυσικής μας ηγεσίας και τωρα ερχονται να μας αποτελειώσουν με τα μετρα που λαμβάνουν στο βωμό της δηθεν σωτηρίας της Πατρίδος.Ας διαβάσουν το βιβλίο του μακαρίτη του Μακαρέζου "η οικονομία της Ελλάδος 1967-1974" κι ας ξεστραβωθούν οι ολίγιστοι πολιτικάντιδες διότι δεν ειναι πολιτικοί οι πολιτικοί σκέπτονται τις επόμενες γενεές οι πολιτικαντιδες τις επόμενες εκλογές και δυστυχώς τα τελευταία 40 χρόνια μονο πολιτικαντιδες μας κυβερνούν η μάλλον μας κλέβουν.

  • ΧΑΡΗΣ avatar
   ΧΑΡΗΣ @ NONOS 07/09/2012 14:41:57

   ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΝΟΝΕ !!!!!!!!!!
   ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΛΕΣ.

 39. communi avatar
  communi 07/09/2012 14:42:08

  Στην συμπλόκη μεταξύ μαθητών γυμνασίου με τους μουσουλμάνους λαθρομετανάστες στους Αμπελοκήπους την 22 Φεβρ. 2010 , το "αντιρατσιστικό" της Αλεξάνδρας, όλοι τους δικτυομένοι πολιτικά με το SIRIZA, και δοθέντος ότι το πολίτευμα δεν κινδυνεύει από τους λαθρομετανάστες, τον SIRIZA, και φυσικά τους αναρχικούς, συνέλαβαν μόνο τους δεκατετράχρονους Έλληνες μαθητές και τον δημοσιογράφο Δ. Παπαγεωργίου, ο οποίος έμεινε προφυλακισμένος για 6 μήνες.Ανατριχιαστικές λεπτομέρειεςήλθαν στην δημοσιότητα για την σύλληψη των παιδιών από το "αντιρατσιστικό"στην ΓΑΔΑ που ακολούθησαν τα γεγονότα της Πανόρμου. Οι μικροί μαθητές έμειναν στα κελιά για τρεις ημέρες μετά την δακτυλοδειχτούμενη κατάδοση των από τα μέλη του SIRIZA, τον κ. Στρατούλη και διαφόρους «σχολικούς» παραγόντες της περιοχής.
  Κατά παράβαση θεμελιωδών άρθρων του Συντάγματος και του κώδικα ποινικής δικονομίας, δεν επετράπη στους δικηγόρους τους να επικοινωνήσουν μαζί τους, προσήχθησαν στον εισαγγελέα με τρόπο χειρότερο της προσαγωγής των κρατουμένων από τους Γερμανούς στα στρατοδικεία κατά την διάρκεια της κατοχής. Τα παιδιά δεν έκλαψαν, δεν ικέτεψαν, δεν φοβήθηκαν κατά την διάρκεια της φυλάκισης τους από το Νεοταξικό σύστημα που ελέγχει ο SIRIZA. Την πρώτη μέρα, αφού κοιμήθηκαν καλά το βράδυ, ξύπνησαν κατά τις 7 το πρωί, συνεννοήθηκαν μεταξύ τους από τα διπλανά κελιά με κτυπήματα και λέγοντας: «Πάμε παιδιά», αρχίσαν όλοι μαζί να ψάλουν τον Εθνικό Ύμνο.....
  Η. κ. Δούρου φυσιολογικά λοιπόν αγωνίζεται για τα δικαιώματα του "αντιρατσιστικού" της ΓΑΔΑ.

 40. Darki avatar
  Darki 07/09/2012 14:43:19

  Τ ακους Φαηλω? Ακου τα. :-))

 41. ΧΑΡΗΣ avatar
  ΧΑΡΗΣ 07/09/2012 14:43:21

  διότι δεν ειναι πολιτικοί οι πολιτικοί σκέπτονται τις επόμενες γενεές οι πολιτικαντιδες τις επόμενες εκλογές και δυστυχώς τα τελευταία 40 χρόνια μονο πολιτικαντιδες μας κυβερνούν η μάλλον μας κλέβουν.

  ΣΩΣΤΟΣ...

 42. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 07/09/2012 14:45:05

  Dimitrtf,
  Πολύ σωστά είναι αυτά που λες, με την προϋπόθεση όμως ότι θα ζούμε σε μια άλλη χώρα. Σε μια χώρα που θα υπάρχει δικαιοσύνη , ισονομία,κανόνες και παραδειγματικά τιμωρία.
  Και βεβαίως ο δικαστής δεν θα πρέπει να απαιτεί διαφορετική μεταχείριση, για να κάνει καλά τη δουλειά του!( Δηλαδή αν εισπράττει 2000 ευρώ , τότε τον ωθούμε να τα ..τσεπώνει, αλλά αν οικονομάει 2500 ευρώ τότε θα κάνει καλά τη δουλειά του(;)!!!
  Άλλο πράγμα βέβαια είναι η περίπτωση των μάχιμων ένστολων, μόνο ντροπή νιώθω για την μεταχείριση που υφίστανται. (Ουδεμία σχέση έχω με αυτούς)!
  Αλλά ερχόμαστε στον ιδιωτικό τομέα,. Πολλά προνόμια είχε πολλά κέρδη απεκόμισε και ουσιαστικά τίποτα δεν πρόσφερε ανάλογα με αυτά που πήρε.
  Κατέχουμε τουλάχιστον στην Ευρώπη, το χρυσό μετάλλιο φοροδιαφυγής και φοροκλοπής, τα κέρδη μετατράπηκαν σε γιοτ, βίλες , πισινές και ότι απόμεινε μεταφέρθηκε στις τράπεζες του εξωτερικού! Επίσης δεν είδα καμιά αύξηση μισθών ανάλογα με την αύξηση των κερδών τους, ούτε ανάλογη συνεισφορά στα κοινα, αλλά τώρα ζητούν ενίσχυση από το κράτος να αντιπαρέλθουν την κρίση .

  • TARAMAS avatar
   TARAMAS @ ΝΤΙΝΟΣ 07/09/2012 15:16:50

   Αφού επιμένεις να τα λες, θα επιμένω να σου απαντάω: Το μισθολογικό κόστος στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα αυξήθηκε περισσότερο από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, σχεδόν 38% στη δεκαετία 2000-2010. Και η φοροδιαφυγή είναι αποτυχία του κρατικού μηχανισμού (άρα του δημόσιου τομέα) να την συλλάβει, κανένας σε όλο τον κόσμο δεν πληρώνει φόρους επειδή του αρέσει, αλλά επειδή υποχρεώνεται από αποτελεσματικούς και αυστηρούς κρατικούς μηχανισμούς. Αλλά τι να λέμε, εδώ φοροδιαφεύγουν ακόμη και δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι, δηλαδή φορολογικός μηχανισμός για τα πανηγύρια.

 43. Darki avatar
  Darki 07/09/2012 14:47:55

  Oταν λεμε σαρανταπεντε εργασιακα ετη,τα παραγματικα ειναι εικοσιδυομισυ,τριαντα η εξηντα?(Το ενενηντα δεν τολμω να το αναφερω).Υπαρχει καποιος συντελεστης οπως το π ,λεμε τωρα?Δηλαδη αν σε 45 εργασιακα βαλουμε στρατο,σπουδες,παιδια ,κερατα,θα γινουν εξηντα εργασιακα?
  Ε τετοια κουβεντιαστα 28 δις εδωσε κι ο Αλογοσκουφης χε χε.

 44. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 07/09/2012 14:48:52

  Συγχαρητήρια Φαήλο ,είπες όλη την αλήθεια αλλά όπως διαπίστωσες απο τα σχόλια οι διαφοροι ΓΑΠοειδεις έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά :Κάποιοι που λένε για τις μισθάρες των αξιωματικών ας γίνονταν κι αυτοί για να κάθονταν και να μην έκαναν τίποτα ....μόνο να έπαιρναν μεταθέσεις να δούλευαν ατελείωτα εικοσιτετραωρα χωρίς αμοιβη να έσβηναν φωτιές να πέταγαν σκουπίδια (ναι το κάναμε κι αυτό χαριν κάποιων συνδικαλισταράδων ) και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς ..και είμασταν και είμαστε ο τελευταίος τροχός της αμάξης αλλά ποτε΄δε διαμαρτυρηθήκαμε ...τώρα όμως πλέον τίθεται θέμα επιβίωσης και ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του!!!!

 45. Αγροφύλακας avatar
  Αγροφύλακας 07/09/2012 14:54:29

  Προς τι όλη η συζήτηση όταν: ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!.....
  Δ Ε Ν Υ Π Α Ρ Χ Ο Υ Ν,,,,,,,,Γκέκε? Είναι αργά γιά δάκρυα Στέλλα.........
  Φταίει βέβαια το ΠΑΣΟΚ, αλλά τώρα τι κάνουμε?

 46. TARAMAS avatar
  TARAMAS 07/09/2012 15:02:56

  Συμφωνώ ότι το κράτος στηρίζει εν πολλοίς την ύπαρξή του στο «σκληρό πυρήνα» και αυτός δεν πρέπει να θιγεί, όσο αυτό είναι δυνατόν. Πολλές φορές έχω πει ότι προτιμώ αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και απόλυση των πλεοναζόντων, παρά τις οριζόντιες περικοπές σε όλους, παραγωγικούς και μη, εργατικούς και κηφήνες, ανθρώπους με πραγματικό αντικείμενο που τιμούν το λειτούργημά τους και χαρτοσπρώχτες.
  ΟΜΩΣ σε μια χώρα που βρίσκεται σε πόλεμο, ειδικά από τον «σκληρό πυρήνα» περιμένουμε ακεραιότητα, αυταπάρνηση και ρήξη με τις φαύλες τακτικές και νοοτροπίες του παρελθόντος. Για τι μισθό δώσαν τη ζωή τους οι ήρωες σε αυτή τη χώρα; Όσοι πήραν τα βουνά να πολεμήσουν τους Γερμανούς κατακτητές, σε τι ποσό σύνταξης συμφώνησαν πρώτα; Η διάλυση της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ και η καταρράκωση των θεσμών έχουν σαν κύριο αίτιο, αποτέλεσμα, θα σας γελάσω, τη λατρεία του χρήματος και τη λογική «έχω παράπονο με τα λεφτά που παίρνω, στηλώνω τα πόδια και γίνομαι βάρος». Ο πατριωτισμός, οι θεσμοί, η περηφάνια για τη δουλειά που κάνουμε κι η προσφορά μας, δε μπορεί να είναι μοναδική συνάρτηση του μισθουλάκου μας. Οι πατεράδες μας, με αμοιβές τρεις και εξήντα είχαν περισσότερη διάθεση προσφοράς μέσα από την εργασία και το καθήκον τους, από τον σημερινό έλληνα που έμαθε να πληρώνεται πέρα από τις δυνατότητες της χώρας του, και μάλιστα χωρίς να προσφέρει τα αντίστοιχα. Για μένα πατριωτισμός είναι το σάλπισμα για επιστροφή σε αυτές τις αξίες του παρελθόντος. Πατριωτισμός είναι η περηφάνια κι αυτή δεν εξαρτάται από τα ευρά.
  Όταν όλοι οι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα (και ακόμη περισσότερο του ιδιωτικού) έχουν επώδυνες μειώσεις των εσόδων τους, είναι προκλητικό να μην υπάρχουν αντίστοιχες μειώσεις και για τα ειδικά μισθολόγια. Συμφωνώ να υπάρξουν εξαιρέσεις όπου κατά περίπτωση ίσως δικαιολογούνται. Όμως τα επίπεδα μισθών τους καθορίζονται και πρέπει να καθορίζονται από τις δυνατότητες της χώρας και από τα επίπεδα των μισθών των υπολοίπων εργαζομένων. Όσο αυτά μειώνονται, είναι αδιανόητο να μην μειώνονται αναλογικά και τα δικά τους. Και πάντως το σεβασμό στο έργο τους, πρέπει ΝΑ ΤΟΝ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ και δυστυχώς αυτό δεν το κάνουν όλοι. Πάντως όχι αυτοί που επιδικάζουν στους εαυτούς τους αυξήσεις δισεκατομμυρίων, αυτοί που στήνουν κρεμάλες στο Σύνταγμα, αυτοί που ενώ βλέπουν την κατάσταση των συμπολιτών τους, δυσαρεστημένοι από τις δικές τους μειώσεις ψιθυρίζουν για «εξελίξεις το φθινόπωρο», αυτοί που θα υπερασπίσουν την πατρίδα τους και «το σκληρό πυρήνα της» μόνο αν οι αποδοχές τους είναι, κατά τη γνώμη τους, ικανοποιητικές.
  ΥΓ Η καθημερινή εμπειρία μου δείχνει ότι ο πατριωτισμός και η αίσθηση του καθήκοντος και της προσφοράς, είναι αντιστρόφως ανάλογη προς τη σημασία που δίνει κάποιος στο χρήμα. Κι όταν οι αποδοχές ήταν σε πολύ υψηλότερα επίπεδα, δεν εμπόδισαν το όργιο των παραδικαστικών κυκλωμάτων (που μόνο η κορυφή του παγόβουνου αποκαλύφθηκε), των επίορκων αστυνομικών και των αξιωματικών που ήταν ντροπή για το στράτευμα με λαμογιές και υπεξαιρέσεις.

  • ΝΙΚΟΣ avatar
   ΝΙΚΟΣ @ TARAMAS 07/09/2012 15:39:00

   19 δις ΛΕΕΙ Ο ΤΑΚΗΣ ΘΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΑΠΟ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ. ΤΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΦΑΗΛΟ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ; 400 ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΚΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΘΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ.....ΝΟΜΙΖΑ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΑΒΑΖΑ ΣΑΝ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΦΑΗΛΕ. ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΟΜΩΣ Ο ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ... ΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΟΡΓΗ ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ. ΤΩΡΑ 500 ΔΙΜΟΙΡΙΕΣ ΜΑΤ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΘΑ ΜΠΕΙ Ο ΛΑΟΣ.......

 47. Nietzsche avatar
  Nietzsche 07/09/2012 15:21:39

  Μην περιμένεις απάντηση, εσύ.

  Είναι λογικά αυτά που λες και αποστομώνουν...

 48. Megarian avatar
  Megarian 07/09/2012 15:42:00

  Η απόφαση για τη συγκέντρωση των στρατιωτικών είναι πλέον γεγονός. Με ανακοίνωση όλων όσων θα συμμετέχουν αναφέρονται όλες οι λεπτομέρειες και βέβαια οι λόγοι που οδήγησαν σ΄ αυτή τη συγκέντρωση.

  "Την τετραετία 2009 – 2012 είδαμε τα εισοδήματά μας να υφίστανται απώλειες της τάξεως από 52,5% (ΕΠΟΠ Στρτης) έως 79,7% (Α/ΓΕΕΘΑ).

  Συνταξιοδοτικά – ασφαλιστικά μας δικαιώματα να αλλάζουν προς το δυσμενέστερο, χωρίς ουδόλως να λαμβάνεται υπόψη η ιδιαιτερότητα τους λειτουργήματός μας.
  Νέα επέλαση σχεδιάζεται που θα συνθλίψει την περηφάνια και την αξιοπρέπειά μας. Θα μείνουμε και τώρα απαθείς;
Σε καλούμε να δώσεις το παρόν σου, με στολή,
  μαζί με την οικογένειά σου
  την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012
και ώρα 16.30 ́ στην πλατεία Κολοκοτρώνη (παλαιά Βουλή, επί της οδού Σταδίου)
  ώστε όλοι μαζί, εν ενεργεία και εν αποστρατεία στρατιωτικοί,
  να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στα νέα δυσβάσταχτα μέτρα που έρχονται.

  • panas avatar
   panas @ Megarian 07/09/2012 17:01:04

   "Την τετραετία 2009 – 2012 είδαμε τα εισοδήματά μας να υφίστανται απώλειες της τάξεως από 52,5% (ΕΠΟΠ Στρτης) έως 79,7% (Α/ΓΕΕΘΑ)"

   Αληθεύει αυτό;!! Ο κάθε κλάδος μάλλον ανκοινώνει ότι νάναι...
   Τελικά καλύτερα να έκοβαν σε όλους, μα σε ΟΛΟΥΣ, από την αρχή ένα 30% και τώρα θα είμασταν δημοσιονομικά σε καλύτερη θέση. Αυτό το "κους -κους" είναι που ταλαιπωρεί και τροφοδοτεί τον κοινωνικό αυτοματισμό, αφού κάθε κλάδος - φατρία (βλέπε ανάλυση του Φαίλτωρα...) διεκδικεί πάντα μεγαλύτερο κομμάτι από την πίττα αδιαφορώντας για τους υπόλοιπους. Θα είχαμε επιπλέον πιο εύκολα και εσωτερική υποτίμηση στις τιμές των αγαθών...

  • Δικερως avatar
   Δικερως @ Megarian 07/09/2012 18:53:28

   Εξηγησου για τους αριθμους.
   Εδω μεσα δεν τα χαφτει κανεις αυτα.
   Τεκμηριωσε τους αριθμους που παραθετεις.
   Αμεσα και πειστικα.

 49. Σκύλος avatar
  Σκύλος 07/09/2012 15:50:53

  Η διαφορά, σε ότι αφορά τους αστυνομικούς, έγκειται στο εξής :
  Τους αστυνομικούς, τους έχω εξουσιοδοτήσει, ως πολίτης, να ασκούν την νόμιμη κρατική βία.
  Τους μπαχαλάκηδες, όχι.

  • nikos avatar
   nikos @ Σκύλος 07/09/2012 16:26:36

   Να τηρουν το νομο τους εξουσιοδοτησαμε, οχι να ασκουν κρατικη βια.

   Οταν θα δω μια δοιμιρια ΜΑΤ να σερνει ενα λαμογιο επιχειρηματια και να τον μπουζουριαζει μπροστα στους απληρωτους εργαζομενους του, τοτε θα εχει πραγματι επελθει η νομιμοτητα.

   • Σκύλος avatar
    Σκύλος @ nikos 07/09/2012 16:51:57

    Να ασκούν την νόμιμη κρατική βία εντός των πλαισίων που ορίζουν οι νόμοι.
    Το να σέρνει ένα λαμόγιο, δεν αποτελεί τήρηση του νόμου. αλλά εφαρμογή του.

 50. Tassos avatar
  Tassos 07/09/2012 16:03:09

  Με 1.200.000 άνεργους, θα βγούν οι φτωχοί και οι άνεργοι και θα κυνηγάνε τους δημ. υπαλλήλους είτε ένστολους είτε οχι. Τους κρατικοδίαιτους εξεγερμένους.

  • diman avatar
   diman @ Tassos 07/09/2012 19:32:29

   Ασε τα παραμύθια και βρες κάτι άλλο. Σου απάντησε ο Φαήλος στις 12.52.

 51. ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ avatar
  ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ 07/09/2012 16:06:47

  Καθήστε να δούμε πόσο θα είναι τελικά οι μειώσεις. Έγινε κάθε δυνατή προσπάθεια να μην υπάρξουν, αρχικά σε όλα τα ειδικά μισθολόγια, έπειτα μόνο στους αποκαλούμενους ένστολους, αλλά δεν ήταν δυνατό. Ακόμα και τα ισοδύναμα που βρέθηκαν από τα αρμόδια υπουργεία είτε δεν ήταν αρκετά είτε αξιοποιήθηκαν για να ελαφρυνθεί το φορτίο του υπουργείου Εργασίας. Άλλωστε, δυστυχώς η πραγματικότητα είναι σκληρή για τους <>. Αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος όσων αμοίβονται με ειδικά μισθολόγια [αν θυμάμαι καλά 156.000 από 200.000], το ίδιο και οι αμοιβές τους [νομίζω 3 δις από 5], παρόλο που ταυτόχρονα είναι οι πιο κακοπληρωμένοι. Δεν ήταν ούτε δυνατό ούτε σωστό να υποστούν όλο το βάρος των περικοπών τα άλλα ειδικά μισθολόγια και οι <> να μείνουν εντελώς απείρακτοι. Ούτε φυσικά να πέσει μεγαλύτερο βάρος στις συντάξεις. Φαίνεται ότι τελικά η μείωση που θα υποστούν θα είναι μικρότερη από το 12% που είχε ψηφιστεί. Ας περιμένουμε για το πού θα καταλήξουμε, όμως είναι ό,τι καλύτερο μπορούσε να γίνει

  Πάντως, όσοι ψήφισαν Καμμένο, ΣΥΡΙΖΑ κτλ και τώρα βγαίνουν και γκρινιάζουν ας έχουν υπόψη ότι αν η ΝΔ είχε σήμερα αυτοδυναμία θα μπορούσαμε να συζητήσουμε πχ την εργασιακή εφεδρεία σε 50.000 υπαλλήλους αντί των μειώσεων στα ειδικά μισθολόγια

  • kostis avatar
   kostis @ ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ 07/09/2012 16:38:42

   συμφωνω απολυτα. Και νομιζω πως οι αντιδρασεις τους και οι δηλωσεις τους ολημερις στην τιβι και ραδιοφωνα προκαλουν και σε μερικες περιπτωσεις ξεπερνουν τα ορια δεοντολογιας και αγγιζουν τα ορια της στασης. Ισως θα πρεπει να επαναξετασθει το ειδος του συνδικαλισμου σε αυτο το κομματι του σκληρου δημοσιου τομεα.

 52. roadrunner avatar
  roadrunner 07/09/2012 16:34:28

  Κ. Κρανιδιώτη, είναι εξαιρετικά δυσάρεστο μεν, όταν επίκειται μείωση αποδοχών σε έναν επαγγελματικό κλάδο, να πέφτουν όλοι οι υπόλοιποι επάνω του, για να τον «φάνε», στη λογική: «ο σώζων εαυτώ σωθήτω». Αυτό τι δείχνει ; Ότι έχουμε χάσει την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη. Μακάρι οι υπηρετούντες στα σώματα ασφαλείας να μην περνούσαν αυτή τη δοκιμασία γιατί όλοι αναγνωρίζουμε τη συνεισφορά τους στην προάσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Παράλληλα βέβαια προσωπικά, συντάσσομαι με την άποψη που διατύπωσε ο Βίκτωρ Ουγκώ το 1847 στη «Βουλή των Ομοτίμων» της Γαλλίας: «όπου κλείνει ένα σχολείο ανοίγει μια φυλακή». Άποψη που ουσιαστικά συσχετίζει, ως αντιστρόφως ανάλογα, τα μεγέθη της παιδείας ενός λαού με την εγκληματικότητα. Αλλά λόγω ειδικών συνθηκών στη χώρα, που οφείλονται στην ενυπάρχουσα εγκληματικότητα λόγω λαθρομετανάστευσης κυρίως, το αντιπαρέρχομαι επί του παρόντος.

  Από την άλλη πλευρά όμως, θρηνούμε ήδη εκατοντάδες ανθρώπινες ζωές χαμένες στο βωμό των Μνημονίων και των περικοπών. Οι ζωές αυτών των ανθρώπων είναι απείρως περισσότερες και οπωσδήποτε δεν είναι κατώτερες ως αξία, από τις ζωές όσων χάθηκαν εν ώρα καθήκοντος εκτελώντας το υπηρεσιακό τους καθήκον. (θλίβομαι που συγκρίνω κυνικά αριθμούς νεκρούς αλλά είναι πραγματικοί).
  Σε ότι αφορά την αξιοπρέπεια, (αν και η προσωπική μου άποψη είναι ότι η αξιοπρέπεια μπορεί και συνήθως είναι αντιστρόφως ανάλογη των οικονομικών απολαβών ενός ατόμου), παρόλα αυτά πρέπει να παραδεχτείτε, ότι για το περίπου 30% των ανέργων συνελλήνων, η νοούμενη ως (οικονομική-επαγγελματική) αξιοπρέπεια βρίσκεται εδώ και καιρό υπό του μηδενός, καθώς και για τις οικογένειές τους. Όπως και τους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους.
  Για να καταλήξω και να μην κουράζω άλλο, πιστεύω πως η υπεράσπιση της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας, ΙΣΟΤΙΜΑ για όλους τους Έλληνες, πρέπει να αποτελεί πρώτιστο καθήκον της πολιτείας, ανεξάρτητα αν είναι ενδεδυμένοι στολή σωμάτων ασφαλείας, θυρωρού ή νοσηλευτή, άνεργοι ή απόμαχοι της ζωής.

  Πέρα από αυτό, αντί των κλαδικών διεκδικήσεων στο βωμό του συμφέροντος κάθε μεμονωμένου επαγγέλματος, θα ήταν προτιμότερη η αλληλεγγύη απέναντι σε όσους έχουν ήδη πληγεί από τα Μνημόνια και είναι ήδη εξαθλιωμένοι (άνεργοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, χαμηλόμισθοι, οικογένειες αυτόχειρων, ανασφάλιστοι). Θα ένιωθα (και πιστεύω και όλοι μας) πραγματικά σύμμαχος των διαδηλωτών των σωμάτων ασφαλείας, αν διαπίστωνα ότι δεν απαιτούν μόνο για την τσέπη τους και για την δική τους αξιοπρέπεια, αλλά και για το βιοτικό επίπεδο των εξαθλιωμένων συμπολιτών τους.

  • Εμμανουήλ Πρόιος avatar
   Εμμανουήλ Πρόιος @ roadrunner 07/09/2012 18:50:03

   Μπράβο!!!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ roadrunner 08/09/2012 15:42:04

   Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά συγκρίνεις πχ τους θανάτους στην αναχαίτιση του Κώστα Ηλιάκη και του Νίκου Σιαλμά, τους δυο νεκρούς αστυνομικούς στο Ρέντη, με όποιους άλλους; Ούτε ως κακό χιούμορ δεν μπορώ να το εκλάβω.
   Οφείλεις να τιμάς ηθικά και υλικά να εξασφαλίζεις μια ελάχιστη αξιοπρέπεια στους προκινδυνεύοντες.
   Η λογική της ισοπέδωσης μας έφερε, μεταξύ άλλων, σε αυτά τα χάλια.
   Είμαστε η χώρα που κάποια στιγμή οι αεροσυνοδοί είχαν φτάσει να παίρνουν περισσότερα από τους πιλότους των μαχητικών. Ή έπαιρνε δίκαια μια κατηγορία επίδομα νθυγιεινής εργασίας και μετά επεκτεινόταν και σε ταβλαδόρους γραφείων.

   • roadrunner avatar
    roadrunner @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 09/09/2012 00:16:53

    Κ. Κρανιδιώτη παρόλο που παραποιήσατε τα όσα έγραψα , και με παρουσιάσατε ως ασεβή (ενώ δεν είμαι και αυτό φαίνεται από το αρχικό μου σχόλιο) απέναντι στους ήρωες της πατρίδας μας Ηλιάκη και Σιαλμά, αυτό το σχόλιο δεν το βάζω για να κοντραριστούμε και να φάμε τα μουστάκια μας, (αν και θα μπορούσα να αραδιάζω για ώρες επιχειρήματα και περιστατικά που να δείχνουν ότι η θυσία των Ηλιάκη και Σιαλμά, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το αν κυρία του υποστράτηγου Χ θα πρέπει, (λόγω περικοπών στα ειδικά μισθολόγια) να στερηθεί το επόμενο Burberry’s συνολάκι της ή να πέσει απλά στο επίπεδο μιας Chanel, όπως επίσης θα μπορούσα να αραδιάσω και πάμπολλα επιχειρήματα σχετικά με την αποτελεσματικότητα των σωμάτων ασφαλείας, από βιώματα και πραγματικά περιστατικά).
    Ο λόγος που θεωρώ σωστή την ισοκατανομή βαρών, με τα ειδικά μισθολόγια να επωμίζονται το βάρος που τους αναλογεί (με εξαιρέσεις για όσους ρισκάρουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ τη ζωή τους, ιπτάμενους, πυροσβέστες κτλ), έχει να κάνει με την δική μου ανησυχία για τα όσα συμβαίνουν γύρω μου. Η πόλη μου ερημώνει, οικογένειες μεταναστεύουν. Να σας δώσω μια φρέσκια εικόνα ; σε σχολείο της γειτονιάς μου με 28 μαθητές στη Ε δημοτικού, το Σεπτέμβριο θα απομείνουν 17, οι υπόλοιποι μέσα στο καλοκαίρι μαζί με τις οικογένειές τους πήραν το δρόμο της ξενιτιάς!!!! Μέσα σε 3 μήνες το διανοείστε ;;; Αυτό είναι τραγικό ! Ερημώνει η χώρα από τους Έλληνες. Στο τέλος θα μείνουν οι μετανάστες και τα ειδικά μισθολόγια να τους συλλαμβάνουν και να τους δικάζουν!
    Στην αγορά καινούργια λουκέτα (με το τέλος των εκπτώσεων-ξεπούλημα) σε καταστήματα που έδειχναν να τα ψιλοκαταφέρνουν. Οι ιδιοκτήτες σε απόγνωση από τα χρέη, το προσωπικό στην ανεργία. Στα νοσοκομεία δεν έχουν ούτε τα στοιχειώδη υλικά για παροχή πρώτων βοηθειών. Οι μαθητές σε μεγάλο ποσοστό θα είναι ανεμβολίαστοι φέτος, κάτι που μαζί με τις συνθήκες παγετού στα σχολικά κτίρια (γύρω στο Γενάρη) θα φέρει επιδημικές ιώσεις και γρίπες και με περισσότερες μοιραίες καταλήξεις, λόγω ανεπαρκούς ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, αύξησης ανασφάλιστων κτλ.

    Αυτή τη συγκεκριμένη εποχή που ζούμε,
    Οι Έλληνες ΛΙΓΟΣΤΕΥΟΥΜΕ για όλους τους παραπάνω λόγους, και όχι γιατί θα μας βομβαρδίσουν οι Τούρκοι με τα μαχητικά τους ή θα κάνουν απόβαση με τις φρεγάτες τους. Άλλωστε δεν το χρειάζονται αυτόν τον τρόπο, το έχουν υπερπηδήσει αυτό το στάδιο, και μας έχουν καταλάβει τις συχνότητες με τα τουρκοσήριαλ και αλλοιώνουν την κουλτούρα μας, (δηλαδή έχουν περάσει στο επόμενο βήμα μετά την κατάληψη μιας χώρας) και ότι απομένει το ξετινάζουν με τους λαθρομετανάστες που διοχετεύουν στην ενδοχώρα.

    Αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή,
    η επιβίωση της χώρας, που είναι η επιβίωση των Ελλήνων, εξαρτάται από τη δίκαιη κατανομή των βαρών. Γι’ αυτό το λόγο και επιμένω, στις απόψεις μου για το ΙΣΟΤΙΜΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ όλων των συνελλήνων στη ζωή και την αξιοπρέπεια (ανεξαιρέτως στολής με την οποία είναι ενδεδυμένοι).

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ roadrunner 09/09/2012 01:08:07

     Μάθε πόσα παίρνουν οι Υποστράτηγοι και θα δεις ότι δεν τους περισσεύουν για ...μπέρμπερις, εκτός αν μιλάς γι' άλλη χώρα.
     Ήδη οι αμοιβές τους είναι στα όρια της ανέχειας.
     Όσον αφορά την αποτελεσματικότητα, έχουμε μάθει να προβάλλουμε τις αστοχίες, τα λάθη, την διαφθορά και τα ανάγουμε σε κανόνα. Τις επιτυχίες καθημερινά έχουμε μάθει να τις περνάμε ντούκου.
     Τους κακοποιούς που καθημερινά συλλαμβάνονται με κίνδυνο ζωής πολλές φορές, ποιος νομίζεις τους πιάνει; Παραδίδονται μόνοι τους; Ποιος εξιχνιάζει τα εγκλήματα και τους φέρνει στη Δικαιοσύνη;
     Με είκοσι χρόνια προϋπηρεσία και δυο παιδιά, 1000 ευρώ και θα τα κόψουμε κι άλλο;
     Τα παραδείγματα που φέρνεις από την κοινωνία ε΄'ιναι αληθινά αλλά δεν σημαίνει πως θα λυθούν κάνοντας κουρελήδες τους στρατιωτικούς και τους αστυνομικούς. Να απολύσουν ΟΛΟΥΣ τους μετακλητούς και τους συμβούλους, να κλείσουν τις άχρηστες "ανεξάρτητες" Αρχές, να απολυθούν όσοι τις στελεχώνουν και να εξοικονομηθούν αυτά που χρειάζονται. Να μην έχουν οι βουλευτές ΚΑΝΕΝΑ προνόμιο. Μόνο μια γραμματέα. Να κλείσουν Ειδικές Γραμματείες. Πχ, γιατί χρειάζεται ειδικός γραμματέας στο Εθνικό Τυπογραφείο; Ένας εκ των υπαλλήλων ως διευθυντής δεν αρκεί;

     • roadrunner avatar
      roadrunner @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 09/09/2012 01:40:06

      Απολαβές υποστρατήγου (τον Οκτώβριο του 2010 μετά το πρώτο μνημόνιο) = 2736,25 ευρώ μηνιαίως, φτάνουν και περισσεύουν για δυο συνολάκια της κυρίας υποστρατήγου ανά σεζόν, από τα Burberry’s. Υπάρχει πολύ «λίπος» σε μετακλητούς, ειδικούς γραμματείς και φαρισαίους, ανεξάρτητες αρχές και λοιπούς άχρηστους οργανισμούς, εδώ συμφωνούμε. Αυτά τα ισοδύναμα είναι απολύτως σωστά, όμως, αντί να τα χρησιμοποιήσουμε για να σώσουμε τα «ανώτερα» μισθολογικά κλιμάκια (από τα ειδικά μισθολόγια), νομίζω θα ήταν πιο χρήσιμο για την πατρίδα, να αποτρέψουμε την ερήμωση της, να ενισχύσουμε την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τα νοσοκομεία και τη δημόσια υγεία¸ τους μη-έχοντες στον ήλιο μοίρα. Δεν συμφέρει κανέναν, μα κανέναν, να συνεχιστεί ο αποδεκατισμός του λαού.

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ roadrunner 09/09/2012 12:49:54

      Λες απλά ψέματα.
      O Αρχηγός Στρατού, σήμερα παίρνει 2400 Ευρώ.
      Οι Υποστράτηγοι είναι όλοι κι όλοι 25 και παίρνουν λιγότερα κι από αυτόν.
      Αν γίνουν οι μειώσεις θα παίρνουν ακόμη λιγότερα.
      Όταν φτάσουν να παίρνουν όσα κι ο Λοχίας Ίντι Αμίν Νταντά στην Ουγκάντα, θα είσαι ικανοποιημένος;
      Και μην πιάσουμε τι παίρνουν οι νέοι Ανθυπολοχαγοί, Σημαιοφόροι, Ανθυποσμηναγοί, οι αστυφύλακες κλπ. Λιγότερα από καθαρίστρια σε ΔΕΚΟ.

     • roadrunner avatar
      roadrunner @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 09/09/2012 19:04:50

      Δεν είπα ψέματα, εσείς παρανοήσατε. Έγραψα: "απολαβές υποστρατήγου (τον Οκτώβριο του 2010 μετά το πρώτο μνημόνιο) = 2736,25 ευρώ μηναίως". Το βρήκα σε επίσημο έγγραφο εδώ http://sasmyngr.wordpress.com/2010/11/28/%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B8%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BF-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%89%CE%BD/.
      Και τι να κάνω τώρα που το βρήκα, να κάνω πως δεν υπάρχει ; Μετά τις περικοπές του μνημονίου 1, αυτοί ήταν οι μισθοί τους.

     • akenaton avatar
      akenaton @ roadrunner 09/09/2012 19:31:10

      Και μιλάμε για ΒΑΣΙΚΟΥΣ μισθούς χωρίς επιδόματα, κλπ, εάν ισχύει ο κατάλογος. Το έχω ξαναγράψει. Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να έχουν αναρτημένα τα εκκαθαριστικά των μισθών τους από την υπηρεσία, στο διαδίκτυο, για να λείψουν αυτές οι διχογνωμίες περί του πόσα "καθαρίζει" ο καθείς εξ αυτών. Δεν πιστεύω πια τίποτε όσον αφορά τους μισθούς δημοσίων υπαλλήλων αν δεν το δω αναρτημένο στο δι@ύγεια. Αμην!

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ roadrunner 10/09/2012 01:41:11

      Ε, τώρα είναι όσα σου έγραψα. Ρώτησα κι έμαθα. Είναι πολλά δηλαδή ο Αρχηγός των ΕΔ να παίρνει 2.400; Αυτό τη στιγμή που το σκυλολόϊ των συμβούλων παίρνει την μάνα του και τον πατέρα του.
      Και σου είπα οι Υποστράτηγοι παίρνου7ν ακόμη λιγότερα κι είναι όλοι κι όλοι 25!
      Οι νέοι Αξιωματικοί που πλέον παίρνουν μην πω τι; Και θέλςεις ακόμη πιο κάτω;
      Να καταργήσουν του Αντιδημάρχους, να έχουν μόνον έναν κι αυτός άμισθος, να απολυθούν ΟΛΟΙ οι μετακλητοί και οι επιστημονικοί συνεργάτες των βουλευτών, υπουργών, προέδρου κι αντιπροέδρων της Βουλής και να αφήσουν ήσυχους τους υπηρετούντες σε ΕΔ και ΣΑ. Τόσο απλά.

     • GO avatar
      GO @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 09/09/2012 13:02:01

      Όχι δεν μπορεί να προΐσταται στο Εθνικό Τυπογραφείο ένας Διευθυντής (εκτός αν μιλάς για Γενικό Διευθυντή) γιατί είναι εργοστάσιο με πάρα πολλές διαφορετικές τεχνικές ειδικότητες, αλλά και νομικές, διοικητικές, οικονομικές υπηρεσίες.
      Πέραν αυτών, όμως, υπάρχει κι άλλος σοβαρότατος λόγος που πρέπει στο Εθνικό Τυπογραφείο να προΐσταται πολιτικό πρόσωπο, έστω και της τελευταίας βαθμίδας (Ειδικός Γραμματέας). Για σκέψου το λίγο.

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ GO 10/09/2012 01:36:36

      Αλήθεια; Εργοστάσιο; Τι λες βρε παιδί μου! Πολύπλοκα πράγματα, ε, η προμήθεια του χαρτιού και η εμπρόθεσμη δημοσίευση των νόμων.
      Είμαι χαζός, για πες μου τον σοβαρότατο λόγο...

     • GO avatar
      GO @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 10/09/2012 07:43:58

      Γιατί αλλάζεις το επίπεδο της ανταλλαγής απόψεων κι αν δεν συμφωνείς σε κάτι, το υποβαθμίζεις και το ειρωνεύεσαι;

 53. makis avatar
  makis 07/09/2012 16:42:24

  [Video] Η Ελλάδα των ημετέρων .... Κτηνίατρος υπεύθυνη στο αντικαρκινικό νοσοκομείο Θεαγένειο http://shar.es/umpPA

 54. nikos avatar
  nikos 07/09/2012 17:06:44

  Οι ανθρωποι που αποφασισαν να εργαστουν στον χωρο της δημοσιας ασφαλειας (στατιωτικοι, ειδικες δυναμεις, λιμενικοι, ΕΥΠ, αστυνομια, πυροσβεστικη κλπ) πηραν την αποφαση αυτη για 2 λογους
  α. Διεπονται απο εναν μεγαλυτερο του μεσου ορου πατριωτικο οιστρο
  β. Δεν ειχαν αλλη επαγγελματικη διεξοδο
  γ. Θεωρησαν στη δεδομενη στιγμη της αποφασης πολυ οικανοποιητικες τις αποδοχες (αυτο κυριως για τους επιστημονες τεχνικους στις παραπανω επαγγελματικες κατηγοριες)

  Σιγουρα η κατηγορια (β) ειναι η πολυπληθεστερη

  Επομενως δεν αντιλαμβανομαι ποιος ο λογος το αρθρο να ειναι εθνικοπατριωτικα φορτισμενο με ολιγη Δουροπληξια , ετσι για να εξιταρει τα πληθη.

  Για τις κατηγοριες (β) και (γ) ισχυει οτι ισχυει για ολλους τους αλλους στη χωρα εργαζομενους. Ολοι πρεπει να βγουν στα καγκελα εφοσον οδηγουνται στην ανεχεια.

  Για την κατηγορια (α) , απο ποτε π πατριωτικος οιστρος πρεπει να εξαργυρωνεται με χρημα? Ας ειναι περηφανοι γι το οτι προσφερουν στην πατριδα . Ελπιζω να εχουν την ιδια αποψη περι πατριδας ειτε με 0 ειτε με 1000 Ευρω (η' Δρχ) στην τσεπη.

 55. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 07/09/2012 17:19:14

  Δεν πρέπει να αγγίξουν μισθολογικά ένοπλες δυνάμεις, σώματα ασφαλείας και δικαστικούς. Αλλά θα πρέπει να καταργηθεί η πρόωρη συνταξιοδότηση και να παταχθεί στην πράξη η διαφθορά στις προμήθειες του στρατού (οπλικά συστήματα κ.λπ.) και ο χρηματισμός δικαστικών.

  • jimmys31 avatar
   jimmys31 @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 07/09/2012 18:40:06

   γιατι ποια προωρη συνταξιοδοτηση λες ??????? να το αναλυσουμε !!!!!!!!!
   ενας που παει να σπουδασει θελει 4-5 χρονια σπουδων και μετα 1 χρονο στρατο .... ποσο καιρο θα κανει να διοριστει ????? ας πουμε στα 30 χρονια θα ειναι σε δουλεια και 25 χρονια εργασιας θα εχει λοιπον το δικαιωμα στα 55 να φιγει με προωρη συνταξη ........ σωστα???
   Ενας στρατιωτικος στα 18 θα μπει σε μια στρατιωτικη σχολη και στα 20 αν ειναι δυο χρονια η φυτηση θα εργαζεται και θα πληρωνει ΦΟΡΟΥΣ 20 ετον και 25 χρονια εργασειας 45 ποιο το λαθος αν φυγει στα 45 με μειωμενη συνταξη ?????????? Να πουμε και το αλλο οτι 2 η 4 χρονια σπουδων θα του εχει φυγει το τσερβελο και δεν θα κανει αυτην την περιβοητη φοιτητικη ζωη που ολοι λαχταρουν ....Ας αφησουμε λοιπον αυτην την πιπιλα που λενε ολοι ...............ας κοιταξουμε την πραγματικοτητα .........

   • TARAMAS avatar
    TARAMAS @ jimmys31 07/09/2012 19:38:46

    Θα πληρώνει φόρους για 20 χρόνια και θα πληρώνεται σύνταξη για (79 μ.ο. προσδόκιμου Ελλάδας-45) = 34 χρόνια??? Και το θεωρείτε φυσιολογικό αυτό; Τέτοια ακούει η Μέρκελ και της γυρίζουν τα άντερα!

  • Βούρδουλας avatar
   Βούρδουλας @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 07/09/2012 18:48:02

   Για τους υπόλοιπους συμφωνώ στο 100%, τους δικαστικούς ξανασκέψου το. Από 3.800 έπεσε ο μισθός στο 3,500. Τρελό κόψιμο, ε ? Και την ακούω τη δικαστίνα με τα αυτάκια μου να λέει 'τι θα μας κόψουν κι άλλο ? και τι θέλουν, να πηγαίνουμε να δουλεύουμε για 2,5 χιλιάρικα' ??? Κάνουν απεργία 10-1 ίσα ίσα για να μη χάσουν το μεροκάματο αλλά δεν δικάζουν, στο σπίτι που υποτίθεται δουλεύουν ΤΑ Ξ-Υ-Ν-Ο-Υ-Ν και σε κάνουν να αισθάνεσαι ΚΑΡΑΛΑΛΑΚΑΣ όταν σου λένε στα μούτρα "σιγά μην πάω να δουλέψω για 2,5 χιλιάρικα" ενώ εσύ πλέον αρχίζεις και μετράς μήνες που μπαίνεις μέσα απλήρωτος.

   Μανώλη μου, αυτή η κάστα ξέρεις πόσα τέτοια λουλούδια έχει ; Γι αυτό κι ο κόσμος τους έχει στο φτύσιμο, κανείς δεν δίνει μια αν κόψουν από τους δικαστικούς. Κι άλλα κόψε, κι άλλα, 2 χιλιάρικα και πολλά είναι για κοπροσκύλιασμα τεσσάρων ωρών και αποφάσεις που βγαίνουν μετά από πέντε χρόνια.

 56. xp avatar
  xp 07/09/2012 18:56:51

  Με 25 χρονια δεν βγαινει κανεις συνταξη πλεον.Μην τρελλαθουμε!!! Βγαινουν πιο νωρις γιατι δεν πληρωνονται υπερωριακα .

 57. Ενοχλητικός avatar
  Ενοχλητικός 07/09/2012 19:21:50

  Ο ιός της διχόνοιας των κοινωνικών ομάδων μπήκε ακόμα και στην πλέον συμπαγή τάξη των ένστολων . Τα πράγματα είναι τραγικά πλέον , ο κόσμος έχει οδηγηθεί σε πλήρη απορρύθμιση και εκφύλιση .Και ο Τσιπράκος στον κόσμο του , να λέει πως έπρεπε να γίνουμε Αργεντινή .Ασόβαροι άνθρωποι σε σοβαρές θέσεις ...

 58. Ίωνας avatar
  Ίωνας 07/09/2012 21:24:28

  Είναι ξεκάθαρο ότι τα αιτήματα των ενστόλων είναι δίκαια, οι μισθοί τους μικροί σε σχέση με την επικινδυνότητα (όχι για όλους) της εργασίας τους.Από την άλλη όμως η προνομιακή αντιμετώπισή τους θα δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα από αυτά που θα λύσει.Συγκεκριμένα ποιος απλός πολίτης εάν χρειαστεί να προσφέρει με οιοδήποτε τρόπο στο έργο μιας διάσωσης, μιας εγκληματικής ενέργειας κ.λ.π. θα το κάνει εάν γνωρίζει ότι ο ίδιος π.χ. αμοίβεται με 300 € και ο αστυνομικός με 1.500 €.Σε τέτοιες περιπτώσεις θα πουν άστον να τα βγάλει πέρα τόσα λεφτά παίρνει.Η πραγματικότητα είναι ότι πρέπει να βρεθεί κάποιος ο οποίος θα ασχοληθεί με όλες τις κοινωνικές ομάδες.Δεν μπορεί εν μια νυκτί να καταργούνται οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας και να μην ανοίγει μύτη, δεν μπορεί να ισοπεδώνονται τα δικαιώματα των εργαζομένων, είναι απαράδεκτο να ισοπεδώνεις το δημόσιο κάνοντάς τους όλους ίδιους έχουν δεν έχουν ικανότητες.Επίσης είναι αδιανόητο να αφήνεις τον ιδιωτικό υπάλληλο έρμαιο στα χέρια του εργοδότη και τον αυτοαπασχολούμενο να τον ταράζεις αναγκάζοντάς τον να αποδίδει τρελές εισφορές.Οι ένστολοι έχουν δίκιο και τους αξίζουν συγχαρητήρια για τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασαν θα πρέπει και οι υπόλοιποι να κάνουμε το ίδιο.

 59. constantinos avatar
  constantinos 07/09/2012 21:58:39

  Για τα καρατζογκηλικια των ενστολων ενα εχω να πω. Ντροπη. Το οποιο δικαιο εχουν με τετοιεs συμπεριφορεs το χανουν. Και κατι αλλο. Αληθεια σε ποια ηλικια βγαινουν στην συνταξη?

 60. Δικερως avatar
  Δικερως 07/09/2012 23:13:22

  Φαηλο,βλεπεις,αν και αρκετες απο τις επισημανσεις σου ειναι σωστες,
  ποσο ενοχλει η ειδικη μεταχειριση,οσο δικαιη κι αν ειναι.
  Εμμενω στην αποψη μου πως θα επρεπε,τα Σωματα(Ασφαλειας και Στρατιωτικα) και τα Οπλα,να δωσουν το παραδειγμα στις οικονομικες θυσιες,οπως το δινουν ,ετσι κι αλλιως στις θυσιες αιματος.
  Απο ποιους θα περιμενα,εξ'αλλου,να δωσουν το στιγμα της αξιοπρεπειας,
  της υπομονης και της ελπιδας?
  Απο ποιους θα περιμενα να ανεβασουν το ηθικο των προδομενων συμπολιτων τους?Να δωσουν μηνυμα καρτεριας σε μια δοκιμαζομενη κοινωνια που την λυμαινονται καριεριστες μηδενιστες?
  Η Πατριδα παιζει την τελευταια της ζαρια.Ασχετα με τις προσωπικες μας αφηγησεις,ΟΛΟΙ το γνωριζουμε.Το γνωριζουν κι'αυτοι που εχουν το Εθνοσημο
  στο κουτελο.Ελπιζω,λοιπον,να μην αποπροσανατολιστουν απ'τους αιωνιους
  επιτηδειους και να αποδειξουν στην κοινωνια την αγαπη τους για την Πατριδα.
  Τις προαλλες,ως συνδρομητης Κουρδικου καναλιου,εγινα αποδεκτης οπτικοακουστικου υλικου απ'την επιτυχημενη επιθεση Κουρδων μαχητων της ελευθεριας στο Dihê ...
  Δεν μπορω να φανταστω εναν gerilla να διαδηλωνει στο Şemdinli για εναν
  καλλιτερο μισθο,απειλωντας με λευκη απεργια.
  Σχωρα με.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Δικερως 08/09/2012 15:44:23

   Αγαπητέ, ποια ειδική μεταχείριση; Ήδη έχουν πιάσει πάτο.

   • Δικερως avatar
    Δικερως @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 09/09/2012 23:27:17

    "Οι καταστασεις ειναι δυσκολες και ισως γινουν δυσκολοτερες στο μελλον.Σας προτρεπω να διαφυλαξετε
    ως κορη οφθαλμου τις σχεσεις με το προσωπικο,σε μια υγιη βαση,να διατηρηθει η συνοχη του και να παραμεινει το ηθικο του σε υψηλα επιπεδα.
    Βρισκομαστε στην μεση ενος αγωνα,απο τον οποιο ΠΡΕΠΕΙ να βγουμε νικητες.
    Παλεψτε το με ολες τις δυναμεις σας,δειξτε ψυχη,εν κατακλειδι,ΓΙΝΕΤΕ ΖΗΛΩΤΕΣ.
    Η Π.Α. το περιμενει απο εσας,το εχει αναγκη,για να συνεχισουμε ολοι μας,εν ενεργεια και αποστρατοι,
    να ειμαστε υπερηφανοι γι'αυτην.
    Μην περιμενετε να εξομαλυνθει η κατασταση για να αντλησετε ευχαριστηση απο την εργασια σας.
    ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟ,ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΙ ΘΑ ΛΕΙΠΕΙ.
    Συνειδητοποιηστε οτι το να'σαι μελος της Π.Α. ειναι προνομιο,αυτο καθεαυτο,και χαρειτε τους μικρους στοχους που πετυχαινετε σε καθημερινη βαση.
    Συνεχιστε με αισιοδοξια και επιμονη.
    Αυτο ταιριαζει σε ταλαντουχους ανθρωπους,αυτο ταιριαζει σε αγωνιστες και νικητες.
    Θυμηθειτε!Η Π.Α. δεν ειναι για να γινει δικια μας,ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΜΑΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΗΣ."
    Αυτα τα ολιγα,και πολλα αλλα,ειπε ο Δ.Α.Υ,
    Αντιπτεραρχος(Ι),Κωνσταντινος Πριονας καθως παρεδιδε την Διοικηση στον επερχομενο ΑΠ(Ι) Χρηστο Βαϊτση στις 1 Αυγουστου.
    Ελπιζω,να τον ακουσουν ΟΛΟΙ,ακομη και οι ψευτοκρεμασμενοι της Πλατειας Συνταγματος.
    Αλλιως,ας παν'να κρεμαστουν στ'αληθεια.
    Με το συμπαθειο...

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Δικερως 10/09/2012 01:32:36

     Δεν διαφωνώ με ούτε μια λέξη. Ο Όρκος είναι Όρκος.
     Απλά λέω ότι ας κάνουμε όλοι οι άλλοι λίγες θυσίες παραπάνω για να τους κρατάμε τουλάχιστον στο όριο της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

 61. xp avatar
  xp 08/09/2012 03:32:43

  Αυτό που ενοχλεί πολλούς που προσπαθούν για το γενικότερο κοινωνικό συμφέρον , είναι και η έννοια της ΑΧΑΡΙΣΤΙΑΣ.
  Με αφορμή αυτό που έγραψε ο Ιωνας ,διαφωνόντας διότι όλοι πρέπει πρακτικά να βάζουμε πλάτη ανεξαρτήτως εισοδήματος ,θα περιγράψω ένα περιστατικό:

  Αρχές του 90' πήρα το αυτοκίνητο του αείμνηστου πατέρα μου μετά από μια βάφτηση για να παραδώσω κάποια πράγματα στο κέντρο της Αθήνας. Παρκάρισα κάπως πρόχειρα στην Ξενοφώντος και πήρα να πάρω καφέ από ένα φιλικό μαγαζί.Καθυστερημένος -από την κουβέντα-πήγα να πάρω το αμαξι,αλλά πρόσεξα ένα γαλαζιο χαλάκι κάτω απο το μπροστινό αυτοκίνητο , που ήταν ένα βαν τηλεπικοινωνιών Μεγκάλου καναλιού.Επειδή σύχναζα στην περιοχή ήξερα σε ποια σημεία είχε τότε αστυνομικους (σε απόσταση 50 μ υπουργειο μεταφορών/τουρκικές αερογραμμές +ένα περιπολικό που σταμάτησα).Αυτοί κάλεσαν την πυροσβεστική ,που έβησε την φωτιά που προκλήθηκε από τα γκαζάκια σε χρόνο κάτω από 7-8 λεπτά! Το βαν των τηλεπικοινωνιών πήρε φωτιά στο κέλυφος αλλά σώθηκαν τα μηχανήματα και του συγκεκριμένου και άλλων δύο βάν που ηταν παρκαρισμένα μπροστά του. Χάλασε και το χρώμα του πίσω μέρους του αυτοκινήτου του πατέρα μου.
  Πήγα στην ασφαλιστική εταιρεία (την μεγαλύτερη που ήταν και η ασφαλιστική εταιρεία του Μεγκάλου καναλιού) διότι είχαμε ασφάλεια πυρός.Περιμένουμε την προκύρηξη μου είπαν! Αφού βγήκε η προκύρηξη μου είπαν ότι δεν θα έδιναν τίποτε γιατί ήταν τρομοκρατική ενέργεια και η ασφάλεια πυρός δεν κάλυπτε τρομοκρατικές ενέργειες.
  Το κοστολόγιο της ζημιας μου σήμερα ήταν 250-300€ αλά επειδή αυτές οι εταιρείες τα φτιάχνουν σε φαναρτζίδικα με την "ώρα" 40-50€ .Δεν έδωσαν τίποτε επικαλούμενοι τον νόμο ! Ουτως ή αλλως ο πατερας μου πέθανε μετά από λίγους μήνες και το αμάξι (Πεζω 404) το χαρίσαμε σε έναν πολύτεκνο γείτονα , που το πήρε ως είχε.
  Το ερώτημα είναι όμως το εξής:Αν βοηθάς κάποιον για να του σώσεις την περιουσία του και για 40-50 € σε πουλάει ,και είναι οικονομικά ισχυρός , ένας ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ή ένας ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ που θα σκοτωθεί για την πατρίδα πως αντιμετωπίζεται από την πολιτεία? Μήμπως θα πρέπει σαν κοινωνία ανρξαρτήτως μισθού να ορίζουμε και υλικά την ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ?
  Αν κάτι με ενόχλησε στο περιστατικό που αφηγήθηκα ήταν η αχαριστία (δεν ήταν το οικονομικό τελικά ) ,φαντασθείτε πόσο πονάει αν κάποιος πάθει κάτι λόγω καθήκοντος και δεν βρεί αυτός και η οικογένεια του πουθενά δίκιο.............

 62. lazaros avatar
  lazaros 08/09/2012 03:55:10

  k φαηλο οι ενστολοι περνουν λιγα ΝΑΙ, αλλα και ποσοι μα ποσοι μπηκαν απο το παραθυρο για ενα σιγουρο μεροκαματο απο το δημοσιο..και τωρα ΤΙ???

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ lazaros 08/09/2012 15:47:28

   Εδώ και χρόνια μπαίνουν με πανελλήνιες και στην Αστυνομία.
   Για τις στρατιωτικές σχολές δεν το συζητάω καν. Το ίδιο εδώ και δεκαετίες.
   Για ποιους μιλάς; Τους ΕΠΥ ή τους Ειδικούς Φρουρούς; Με μόρια γίνεται κι οι αμοιβές τους ίσα που επιτρέπουν να επιβιώνουν.

 63. xp avatar
  xp 08/09/2012 04:36:08

  Φαήλο πιστεύω ότι σαν Ελληνες που τελικά έχουμε συμβάλλει στο Ευρωπαικό γίγνεσθαι με ΑΙΜΑ , από την εποχή του νεαρού έθνους ,έως το 22' με την βιαιη ανταλλαγή πληθυσμών ,το 40' ,και την εσχατιά του παραπετάσματος , εχουμε παρασυρθεί σε τρομακτική κατάπτωση ηθικών αξιών , προσβλέποντας σε ένα ανύπαρκτο ευρωπαϊκό έθνος-πατρίδα ,και ταυτόχρονα έχουμε παραδώσει το κράτος, σε μια υπό σύσταση Γερμανική Αυτοκρατορία, υπό ευρωπαϊκό νομισματικό μανδύα. Ηθικά είναι τα ζητήματα!! Πρέπει από μόνοι μας να κάνουμε μια 3η Σεπτέμβρη ,να το ανατρέψουμε ! Η αποξένωση του λαού με τον Στρατό είναι μια ιστορία που μπορεί να προήλθε από κακές επιλογές της Χούντας ,αλλά δεν μπορεί ποτέ και κανείς να κόψει τον ομφάλιο λώρο ενός Στρατού που είναι βαθύτατα λαικός ,με την κοινωνία. Η ίδια η κοινωνία πρέπει να προτάξει στους πολιτικούς ένα καινούργιο συμβόλαιο,με όσες δυνάμεις έχει στα σπάχνα της αφυπνισμένες!!!!

 64. kat avatar
  kat 08/09/2012 07:45:34

  Οσο σωστό είναι να βγαίνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι με 25 έτη υπηρεσίας και 2 παιδιά ...Απλά οι δημόσιοι
  υπάλληλοι έχουν την δυνατότητα να μένουν σ' ενα
  μέρος πολλά χρόνια και να μην αλλάζουν τόπο κάθε 2 χρόνια με μισοπληρωμένες μετακομίσεις και γκρίνια απο την οικογένεια....
  Επισης δεν έχουν οι γυναίκες τους την δυνατότητα εργαστούν και ετσι να υπάρχει ενα δεύτερο εισόδημα στο σπίτι..

 65. jimmys31 avatar
  jimmys31 08/09/2012 08:19:06

  γιατι ενας αλλος εργαζομενος που περνει συνταξη στα 25 χρονια δεν πληρωνει το ιδιο ??????? καλα θα τρελαθουμε ???????? Γιατι σαν συνταξιουχος δεν πληρωνεις εισφορες ????? ακι ?? αν ενας εργαζομενος δουλευει και πληρωνει φορους απο 18 ετων ???????????? Δεν μπορω να καταλαβω το σκευτικο σου αν εσυ πας για δουλεια στα 35 και μεχρι τοτε τα τρως απο τους γωνεις σου ???? και δεν πληρωνεις φορο ????????????????? τι γινεται τοτε ???

 66. Sabmarine avatar
  Sabmarine 08/09/2012 08:25:19

  Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΑΙ ΟΔΑΣΚΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΓΙΑΤΙ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ 8 ΜΗΝΕΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ Sabmarine 09/09/2012 02:19:15

   Μάλιστα. Σε γραφείο ιδιωτικής παρακολούθησης μάντεψε ποιος έκανε τη δουλειά όταν χρειάστηκε...Σωστά κατάλαβες. Και μάλιστα δεν ήταν καν συνταξιούχος , αλλά υπηρετούσε κανονικά στο σώμα. Και δεν είναι μεμονωμένη περίπτωση. Το μαύρο χρήμα δυστυχώς έχει ένα χρώμα: μαύρο, σε πολλά επαγγέλματα στο Δημόσιο Τομέα.

 67. Sabmarine avatar
  Sabmarine 08/09/2012 08:36:12

  ΦΤΑΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΒΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΥΛΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΣΑ ΟΣΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΦΟΡΟ ΦΠΑ ΚΑΙ ΚΟΒΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ

 68. Sabmarine avatar
  Sabmarine 08/09/2012 08:41:03

  ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΕ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΞΥΝΟΥΝ

 69. Sabmarine avatar
  Sabmarine 08/09/2012 08:42:17

  ΟΤΑΝ ΣΕ ΓΕΝΗΣΕ ΕΣΕΝΑ Η ΜΑΜΑ ΣΟΥ

 70. neo avatar
  neo 08/09/2012 09:30:06

  Φαήλο,
  αναρωτιέμαι αν μετά 128 σχόλια δεν είναι πλεονασμός και χάσιμο χρόνου το δικό μου, απλά η εξοργιστική θέση σου:
  "Οι ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας είναι ο σκληρός πυρήνας του κράτους. Το τελευταίο ανάχωμα. Αν κλατάρουν, εγκαταλελειμμένα από την πολιτική ηγεσία, αν χάσουν την πίστη τους, αν συντριβεί η ενσυνείδητη πειθαρχία τους από την ανέχεια, τότε τελειώσαμε.
  Και τον σκληρό πυρήνα του κράτους σου, τον φροντίζεις.
  Μάλιστα, όσο πιο δύσκολα είναι τα πράγματα, τόσο πιο πολύ τον φροντίζεις. Μην τρελαθεί κανείς ή μπει στον πειρασμό και κάνει στην άκρη ή «γλιστρήσει» στα δύσκολα και σπάσει η αλυσίδα…"
  εξηγεί γιατί σημαντικό μέρος της εκλογικής βάσης της "Χρυσής Αυγής" (αλλά και οι σαφείς ενδείξεις άτυπης ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ μαζί της στην καθημερινότητα) προέρχεται από την αστυνομία.
  Είναι η αντίληψη σου αυτή ότι η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ είναι ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗ, είναι ο βραχίονας της ΕΞΟΥΣΙΑΣ (όσο "δημοκρατική", "αυταρχική", "σοβιετική", "δικτατορική" κι αν είναι αυτή).
  Η αντίληψη σου είναι αντίληψη ΕΚΤΡΟΠΗΣ του Δημοκρατίας.
  Είναι αυτή του μεταεμφυλιακού καθεστώτος, αυτή που διαποτίζει την αστυνομία με την λογική του "προνομιακού" φορέα της εξουσίας, αυτή που την διαποτίζει με την φιλοδοξία να γίνει η ίδια ΕΞΟΥΣΙΑ και που στην πράξη (στις μυριάδες αυθαιρεσίες της καθημερινής πρακτικής της) εμφορείται από την "προστασία" και το "απυρόβλητο".
  Όχι, Φαήλο, η αστυνομία ΔΕΝ είναι καθεστωτική, είναι ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ και το προσωπικό της είναι πρώτα ΠΟΛΙΤΕΣ και μετά αστυνομικοί, στρατιωτικοί, κ.λ.π.
  Και όσο εμπεδώνεται η Αρχή ότι είναι πρώτα ΠΟΛΙΤΕΣ και μετά αστυνομικοί, στρατιωτικοί, κ.λ.π., τόσο καλύτερα θα κάνει την δουλειά της.
  Και η σημερινή κρίση βοηθά ΑΚΡΙΒΩΣ στην εμπέδωση αυτής της βαθιάς δημοκρατικής αρχής στο προσωπικό: είμαστε αναπόσπαστο μέρος των πολιτών αυτής της χώρας και όχι προνομιακό μέρος ενός "καθεστώτος" όπως αντιλήψεις τύπου Φαήλου ( φυσικά και Χρυσής Αυγής) υπονοούν.
  Φαήλο, είσαι πολύ ...φάουλ.
  Οφείλεις να ανασκευάσεις ...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ neo 08/09/2012 15:48:49

   Να κοιτάς τις ημερομηνίες. Έχουν λήξει...

   • Nietzsche avatar
    Nietzsche @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 08/09/2012 19:13:40

    Τίποτα καινούργιο;
    Αυτό είναι του 2007.

   • neo avatar
    neo @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 08/09/2012 20:53:08

    "Να κοιτάς τις ημερομηνίες. Έχουν λήξει…" ---> τι εννοείς μ' αυτήν την απάντηση; Τι σχέση έχει με τις επισημάνσεις μου;

    • Δικερως avatar
     Δικερως @ neo 09/09/2012 22:27:13

     Εννοει τις ημερομηνιες στα χαπια.

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Δικερως 10/09/2012 01:27:49

      Σας μερσώ, που λέει κι ο Ζήκος.

 71. Μάριος avatar
  Μάριος 08/09/2012 11:08:30

  Φαήλο .... για να γίνει πιό ¨τίμια" η κουβέντα και να έχει και κάποιο νόημα ..... σε τι ποσοστό ενστόλων αναφέρεσαι ??? ... ή είσαι βαθιά νυχτωμένος .... ή δεν έχεις ξεφύγει από το κατεστημένο της πολιτικής .... ή θέλεις να διαφοροποιηθείς με λάθος τρόπο ....
  Να είσαι σίγουρος ότι ξέρω περισσότερους "ένστολους" θυρωρούς, με περισσότερη αξιοπρέπεια από πολλούς ένστολους επίορκους ...
  Επίορκος δεν είναι είναι μόνο αυτός που τα παίρνει αλλά και αυτός που κάνει τα στραβά μάτια ...
  "ο σιωπών δοκεί συναινείν.." Φαήλο ..... και έχει πέσει ποοοολύ σιωπητήριο στην χώρα .... αρχής γενομένης από Σύνταγμα - Βουλή πλευρά ...
  Το ότι ένα μικρό ποσοστό αξιοπρεπών ένστολων, τίμιων - με αγνές πατριωτικές ιδέες και αίσθηση του καθήκοντος, κρατάει στους ώμους το βάρος των υπολοίπων, δεν δικαιολογεί αυτά που λές ...
  Επειδή δημοσιοποιείς τις απόψεις σου και αυτό εν μέρη σε τιμά, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και διαφορετικά σκεπτόμενοι πολίτες ...
  Πάντα φιλικά και καλοπροαίρετα ... προς το παρόν ...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Μάριος 08/09/2012 15:52:13

   Προφανώς δεν έχεις ΄γνώση κι ιδιαίτερη σχέση με τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας ή γενικεύεις τα συμπεράσματα σου από μια μειοψηφία. Η πλειοψηφία κάνει φιλότιμα την δουλειά της, είτε παίρνουν λίγα είτε περισσότερα.

   • Μάριος avatar
    Μάριος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 08/09/2012 15:59:08

    Αν η πλειοψηφία ήταν όπως τα λες, η χώρα θα ήταν ΤΕΛΕΙΩΣ διαφορετική .... Να σου αριθμήσω παραδείγματα που έχουν να κάνουν με την αξιοπρέπεια της χώρας και τα όσα με αυτήν αφορούν τα ΣΑ και τις ΕΔ ..???? Ο κατάλογος είμαι ΜΕΓΑΛΟΣ και πάντα με την συμμετοχή της πολιτείας και την συνενοχή των πολιτικών ... Πχ. ΑΦΥΛΑΚΤΑ σύνορα γιατί προφανώς εκ του αποτελέσματος, φαίνεται ότι το "χατζιλίκι" είναι μεγάλο ... Απόδειξη ?? με διαταγή του Δένδια τα ΜΜΕ ξεσκίστηκαν να λένε ότι η εισαγωγή λαθρομεταναστών από 500 περίπου την ημέρα έπεσαν στους 12 !!! Γιατί αυτή η διαταγή βγήκε με καθυστέριση ΤΟΣΩΝ ΕΤΩΝ ??? Ποιός θα αναλάβει το οικονομικό και όχι μόνο το πολιτικό κόστος αυτού του Εθνικού Εγκλήματος ??? Και το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ... από που και ως που τα ΣΑ για να κάνουν το καθήκον τους και να τιμήσουν τον όρκο τους χρειάζονται πολιτική εντολή ???? Ο κατάλογος είναι μεγάλος ... αυθαίρετα - ναρκωτικά - πορνεία - τζόγος - προμήθειες - λαθρεμπόριο ..... κτλ κτλ κτλ ..... και όλα αυτά με την ανοχή της πολιτείας και των εκφραστών της ... Όσο και αν θέλεις να το αρνείσαι για τους δικούς σου λόγους, η μειοψηφία σηκώνει το βάρος της ανίκανης ή ευνουχισμένης αν θέλεις πλειοψηφίας ... Η σχέση μου με ΕΔ και ΣΑ είναι πολύ μεγαλύτερη από όσο φαντάζεσαι ... Το ρητό : "ο σιωπών δοκεί συναινείν.." παραμένει ...

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Μάριος 08/09/2012 19:04:39

     Προφανώς είσαι άσχετος με το άθλημα.
     Πρώτον, μέχρι πολύ πρόσφατα η Αστυνομία δεν φύλαγε τα σύνορα. Ήταν καθήκον του Στρατού.
     Η πολιτική ηγεσία όμως, αφού ήρε τα ναρκοπέδια κατά προσωπικού, με εντολές της, και δη από τον Νοέμβριο του 2009 υλοποιώντας τα περίφημα έγγραφα Καμίνη, παγόρευσε την απώθηση, την άσκηση βίας. Πάνε οι ενέδρες και τα περίπολα που κλωτσηδόν τους έστελναν πίσω αν τους "τσίμπαγαν" πάνω στη μεθόριο. Η παλιά καλή μέθοδος απέδιδε: ναρκοπέδια και αυστηρή στρατιωτική φύλαξη.
     Στο μεταξύ φτιάχτηκαν οι συνοριοφύλακες αλλά με ελλιπή μέσα κι οργάνωση.
     Τώρα που σφίξανε τα γάλατα κι άρχισε πάλι η αυστηρή φύλαξη, έπεσε δραματικά η εισροή.
     Είναι απλό κι ας κάνεις τον "κινέζο", οι υπηρετούντες στις ΕΔ και τα ΣΑ εκτελούν διαταγές. Γι' αυτά που λες λοιποόν ζήτα ευθύνες από πράσινους και μερικούς γαλάζιους πολιτικούς.
     Και σταμάτα την σπέκουλα. Η πλειοψηφία κάνει το καθήκον της, στο οποίο συνήθως παρεμβαίνει αρνητικά η πολιτεία.
     Έχω συνοψίσει κι άλλοτε την άποψη μου σε μια φράση: η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση στις Ένοπλες Δυνάμεις και την Αστυνομία θα είναι απλά να τις αφήσουν απερίσπαστες να κάνουν την δουλειά τους.

 72. T.V avatar
  T.V 08/09/2012 11:36:07

  Αν δεν εχεις τον αστυνομικο χαρουμενο τοτε ποιος θα σε προστατεψει απο τον οργισμενο λαο την επομενη φορα;

  Οσο για τα περι πατριωτισμου ο Κολοκοτρωνης ειχε πει "Την Ελλαδα θελομεν και ας τρωγωμεν πετρες".

  Κριμα Φ.Κρανιδιωτη, ασχημο να λοιδωρεις ετσι απλα αυτον που γυριζει αναποδα το καπελακι για φιλοδωρημα....

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ T.V 08/09/2012 15:50:08

   Δεν τον λοιδορώ. Αυτό κάνει κι είναι η δουλειά του, πολύ διαφορετική από την εσωτερική κι εξωτερική ασφάλεια του κράτους.

   • T.V avatar
    T.V @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 13/09/2012 13:14:29

    "....
    Ένστολος είναι κι ο θυρωρός της Μεγάλης Βρετανίας, που ‘χει και πολύ μερακλαντάν στολή αλλά πάντα στο τέλος γυρίζει το καπέλο ανάποδα για φιλοδώρημα, ο άνθρωπος. Καλά κάνει. Άλλη η δουλειά του. Ψιτ ταξί, περάστε μανδάμ κλπ.
    ...."

    Εγω θεωρω προσβλητικο το κειμενο σου προς αυτους.

 73. yianna avatar
  yianna 08/09/2012 16:25:25

  Φαήλο,
  Σε κάποια συμφωνώ σε κάποια διαφωνώ. Είμαι βεβαία ότι όλοι θα συμφωνήσουμε ότι οι οριζόντιες περικοπές βλάπτουν. Όμως το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν αυτό που καθόρισε τα μισθολόγια? και εμείς (ΝΔ) δεν κάναμε τίποτα για να το αλλάξουμε?
  Οριζόντιες τότε οι αυξήσεις, είτε μάχιμος είτε σε γραφείο, ήταν σωστό? Και έρχεται η Κυβέρνηση (παρά τα λάθη της) και λέει όχι οριζόντιες περικοπές στα Σώματα Ασφαλείας. Και δεν μας αρέσει.
  Στην σημερινή κατάσταση των πραγμάτων, διεθνώς, αυτοί που αναλαμβάνουν κίνδυνο αμείβονται περισσότερο. Εμείς στον Ιδιωτικό Τομέα το έχουμε αποδεχθεί, στις ΕΔ και τα Σώματα Ασφαλείας γιατί δεν το αποδέχονται?
  Μα έτσι δεν θα κάνουμε τίποτα. Είπαμε, κάνει η Κυβέρνηση λάθη τραγικά, αλλά και γι' αυτά που κάνει σωστά, θα της τα χώνουμε? Επιτέλους πρέπει να μάθουμε να ζούμε ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ.
  Με εκτίμηση

 74. μακεδων avatar
  μακεδων 08/09/2012 21:29:24

  Να μειωθεί στο μισό οι αμοιβές των αντιδημάρχων να μειωθούν οι παραστάσεις στα δημοτικά συμβούλια να σταματήσει αυτή η ρεμουλα να μειωθούν οι αντιδήμαρχοι υπάρχουν αναίμακτες λύσεις να βρεθούν λεφτα

 75. DI.KO avatar
  DI.KO 09/09/2012 00:08:18

  Κ. Κρανιδιώτη, ο τίτλος του άρθρου είναι απαξιωτικός. Μόλις τον διάβασα και φυσικά χωρίς να δω το όνομα κατάλαβα από ποιον προερχόταν. Περίεργο; Μετά από τόσα χρόνια που παρακολουθώ το ΑΝΤΙNEWS δεν είχα καμιά δυσκολία να αναγνωρίσω τον συγγραφέα. Γνωστή η αγάπη σας για την αρβύλα. Το έχετε άλλωστε γράψει πολλές φορές στα διάφορα κείμενα σας. Αυτό όμως δεν δικαιολογεί την απαξίωση επαγγελμάτων και την διαφοροποίηση μεταξύ ενστόλων και άλλων πολιτών. Και οι ένστολοι είναι κατά πρώτον πολίτες ανεξάρτητα του αν φοράνε στολή οποιουδήποτε χρώματος και σαν τέτοιοι πρέπει να συμπεριφέρονται και να μεταχειρίζονται. Αν ορισμένοι είναι πράγματι σε ειδική υπηρεσία ή εκτίθενται σε μεγαλύτερο κίνδυνο πρέπει φυσικά και να αμείβονται καλύτερα.
  Αλλά όχι με βάση τα κριτήρια στα οποία αναφέρεστε. Διαπιστώνω και στο κείμενο σας αυτό μια ελιτίστικη νοοτροπία για ένα συγκεκριμμένο κλάδο πολιτών που δεν είναι καθόλου δικαολογημένη.

 76. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 09/09/2012 01:13:48

  Η αιτιολογία υπάρχει στο άρθρο μου.
  Όσοι είναι ταγμένοι να δίνουν τη ζωή τους, και μόνο αυτοί είναι, κι ενίοτε την δίνουν, δικαιούνται μια ελάχιστη αξιοπρέπεια και σεβασμό. Μπες πχ στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης να δεις τον κατάλογο με τα ονόματα και τα πρόσωπα των πεσόντων Αστυνομικών και θα σου λυθούν οι απορίες και ίσως καταλάβεις το κείμενο μου καλύτερα.
  Και σημειωτέον ότι ήδη οι αμοιβές τους είναι σχεδόν της πλάκας.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 09/09/2012 01:14:55

   Η λογική σου, λογική ισοπέδωσης κι εξίσωσης προς τα κάτω, είναι από τις αιτίες που μας έφεραν στα χάλια που είμαστε.

   • DI.KO avatar
    DI.KO @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 12/09/2012 03:20:23

    Έλειπα και δεν μπόρεσα να απαντήσω νωρίτερα κ. Κρανιδιώτη. Αντιδράς αλλεργικά σε κάθε κριτική αναφορά στα άρθρα σου, αν και είναι καλοπροαίρετη. Φαίνεται ότι δεν κατάλαβες ή ότι δεν ήθελες να καταλάβεις τι έγραψα. Δεν πειράζει και αυτό ανθρώπινο είναι. Άλλωστε μπορεί και εγώ να μην έγινα αρκετά σαφής
    Και όσον αφορά στη φράση σου "Οι ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας είναι ο σκληρός πυρήνας του κράτους. Το τελευταίο ανάχωμα". Είμαι εντελώς αντίθετης γνώμης και θα ήθελα να σου υπενθυμίσω τον ρόλο τους κατά την περίοδο της επτάχρονης δικτατορίας. Φυσικά από τότε έχουν αλλάξει πάρα πολλά αλλά όχι τόσα που να δικαιολογούν την ιδιαίτερη μεταχείριση για όλους τους ένστολους. Και όπως ήδη έγραψα "Αν ορισμένοι είναι πράγματι σε ειδική υπηρεσία ή εκτίθενται σε μεγαλύτερο κίνδυνο πρέπει φυσικά και να αμείβονται καλύτερα". Δεν νομίζω ότι κάτι τέτοιο "ισοπεδώνει προς τα κάτω".

 77. ΜΗ ΜΑΧΙΜΟΣ Η ΠΙΟ ΛΙΓΟ ΜΑΧΙΜΟΣ avatar
  ΜΗ ΜΑΧΙΜΟΣ Η ΠΙΟ ΛΙΓΟ ΜΑΧΙΜΟΣ 09/09/2012 12:46:32

  ΤΕΛΙΚΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΕΝΑ ΤΟΥ ΑΚΗ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ
  ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΜΠΑΘΕΙΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ Η ΚΑΤΣΙΚΑ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟ ΚΟΜΠΛΕΞΙΣΜΟ ΤΟΥΣ.
  ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΓΩ ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΙΣΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΦΙΛΙΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑΥΡΩΤΑ. ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΛΑΟΣ

 78. ΜΗ ΜΑΧΙΜΟΣ Η ΠΙΟ ΛΙΓΟ ΜΑΧΙΜΟΣ avatar
  ΜΗ ΜΑΧΙΜΟΣ Η ΠΙΟ ΛΙΓΟ ΜΑΧΙΜΟΣ 09/09/2012 13:22:05

  φαηλο σε εχω διαβασει και στο blog kranos. ο εμπαιγμος της ν.δ ειναι πολυ μεγαλος
  δεν περιμενα τετοιο πισωγυρισμα και εσυ ειδικα που γνωριζεις πολλα μεσα απο τις ε.δ ξερεις οτι πλεον το ηθικο εχει καταρακωθει σε μεγιστο βαθμο. ειμαστε οι μονοι που δεν δικαιουμαστε απεργια ποτε δεν μιλαγαμε και αυτο δυστυχως στην ελλαδα εκλαμβάνεται σαν μειονέκτημα ειμασταν η ευκολη λυση για οποιοδηποτε πολιτικο αντι αυξησεων να μας δινουν επιδοματα γιατι ετσι δεν ανεβαινε ο βασικος και κατ επεκταση και η συνταξη. εδω και 2 χρονια εχουμε υποστει μεγαλες μειωσεις αλλα και παλι δεν μιλησαμε αλλα αυτη τη φορα ειναι πλεον θεμα επιβιωσης.
  δεν ειμαστε μονοι μας εμεις ξερουμε να επιβιωνουμε παντου και παντα αλλα εκτος απο στρατιωτικοι εχουμε οικογενειες και παιδια να ζησουμε. και αυτο δεν λυνεται με λογια. για να προλαβω μερικους εμπαθείς αντιμιλιταριστες αυτο ισχυει για ολο το κοσμο ξερω οτι υπαρχουν ανεργοι χωρις δουλεια αλλα εγω δεν μπηκα σε κανενα site να κραζω αυτους που δεν εχουν δουλεια η αλλες εργατικες ταξεις, ποσα περνουν πολλα ειναι κλπ οπως συμβαινει με εμας
  γιατι τοση εμπαθεια????????

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΜΗ ΜΑΧΙΜΟΣ Η ΠΙΟ ΛΙΓΟ ΜΑΧΙΜΟΣ 10/09/2012 01:27:05

   Επειδή έχεις δίκιο, γι' αυτό κάνω δημόσιες παρεμβάσεις, όπως η παρούσα ανάρτηση μου, για το θέμα.
   Δεν ξέχασα ποτέ αυτό που μου είχε πει ο Λοχαγός μου, καλή του ώρα, στη ΣΕΑΠ το 1990: "Ο ΔΕΑ είναι ο σύνδεσμος των μονίμων στελεχών με την κοινωνία. Είναι πολίτης που για περίπου δυο χρόνια μοιράζεται τη ζωή και τις ευθύνες μας και ξέρει...".

 79. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ avatar
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ 11/09/2012 02:23:12

  Κατά πρώτον αγαπητέ Φαΐλο ενώ ξεκίνησες ένα δίκαιο αίτημα η όλη συζήτηση κατέληξε σε συντεχνιακές αντιπαραθέσεις. Λοιπόν εγώ δεν αισθάνομαι καλά όταν ψαλιδίζονται οι απολύτως ορθές και δίκαιες αποδοχές του κάθε αποδοτικού και έντιμου εργαζόμενου σε κάθε δραστηριότητα. Θέλω και ο ένστολος και ειδικά οι ένοπλες δυνάμεις να λαμβάνουν μισθούς καλούς και αξιοπρεπείς που συνάδουν με το επίπεδο σπουδών τους ΠΕ οι αξιωματικοί και ΤΕΙ οι υπαξιωματικοί. Και σύμφωνα με βαθμό και χρόνο υπηρεσίας. θα έπρεπε να είναι καλλίτεροι οι μισθοί τους και να πληρώνονται υπερωρίες, νυχτερινά, αργίες, σαββατοκύριακα και πάντα ανάλογα με βαθμό και πολυετίες. Αυτά και τελειώσαμε. Πόσο να πληρώσεις για να αποζημιώσεις τον πυροσβέστη που κινδυνεύει να καεί και γεμίζει εγκαύματα για να σώσει το σπίτι, το χωριό, το δάσος, που κάποιος του έβαλε φωτιά. Πόσο να πληρώσεις για να αποζημιώσεις τον ιπτάμενο που διασχίζει αιθέρες με περιδινήσεις και 6 G για να αναχαιτίσει τον άτιμο τούρκο και ξερνάει μέσα στην μάσκα του το λίγο νερό που ήπιε πριν μια ώρα στην καντίνα. Τι να πληρώσεις για να αποζημιώσεις τον αστυφύλακα που τρέχει με 80 100 εκτεθειμένος από παντού σε μία δίκυκλη και κυνηγάει ένα αγρίμι του εγκλήματος που του ρίχνει απανωτά πυρά με το καλάσνικοφ ρυθμισμένο σε βολή κατά ριπάς. Όσα και να τους δώσεις δεν τους αποζημιώνεις, όπως δεν αποζημιώνεις και εκείνον που σκορπάει την λίγη ζωή του διασχίζοντας ωκεανούς για να έχεις εσύ πετρέλαιο, τρόφιμα, αγαθά. Η εργασία είναι επιλογή του καθενός μας, είναι αγάπη για αυτό που κάνουμε, αυτοδιάθεση, μεράκι, που όταν είσαι μακριά της μαραζώνεις. Αυτό που πρέπει όμως να γίνει είναι νοικοκυριό και ξανά νοικοκυριό και δικαιοσύνη. Πάνω από όλα μισθοί καλοί και αξιοπρεπείς. Όχι μισθοί μικροί μεν αλλά με χίλια μύρια επιδόματα από τις εκάστοτε κυβερνήσεις για κομματική πελατεία. Με ενοχλεί και με εξοργίζει να λαμβάνουν οι κρατικόμισθοι συμπατριώτες μου πλην μισθών και έκτακτων αμοιβών λόγω εργασιακής απασχόλησης και ένα μάτσο επιδόματα με δικαιολογίες που γελάνε μαζί μας και οι μαύροι από το Ουαγκαντούγκου. Δεν είμαι επιχειρηματίας. Σπουδές έκανα και εγώ και πολύ αγώνα για να φτάσω όπου έφτασα. Καπετάνιος ( πλοίαρχος Α) εμπορικού ναυτικού είμαι. Σέβομαι κατανοώ και συμπαρίσταμαι στον αδικημένο συμπολίτη μου. Έχω μείνει άνεργος πριν πολλά χρόνια περισσότερο από 10 μήνες και γνωρίζω τι εστί ολική περικοπή όλων των οικιακών και ατομικών δαπανών ακόμη και των πλέον αναγκαίων. Δεν κατανοώ όμως όλα αυτά τα μεγάλα εφάπαξ που παίρνουν πολλοί ένστολοι έστω και αν αποχωρούν από την υπηρεσία νωρίτερα και σε ηλικία κάτω των 56 ετών. Δεν κατανοώ γιατί να έχουμε τόσους ανώτατους (ταξίαρχος αρχιπλοίαρχος και άνω) περισσότερους από τον Καναδά ή την Αυστραλία ή την Γερμανία που διαθέτουν ισάριθμο ή και μεγαλύτερο ανθρώπινο δυναμικό στις ένοπλες δυνάμεις τους. Στις ΗΠΑ έστω και με ένα διδακτορικό στο χέρι ένας καλός αξιωματικός καριέρας(Γουέστ Πόιντ, Ανάπολις) σταματά συνταγματάρχης ή πλοίαρχος. Γιατί να πληρώνω κάθε μήνα 3400 συντάξεις απόστρατων ανώτατων από ένοπλες δυνάμεις και σώματα ασφαλείας, χώρια οι συντάξεις που λαμβάνουν οι ηλικιωμένες κυρίες σύζυγοι των αποβιωσάντων στρατηγών που πολλές εξ’ αυτών λαμβάνουν και δική τους από την εργασία που ασκούσαν και οι ίδιες. Γιατί να πληρώνω για να συμμετέχω (εγώ ο πολίτης -μέλος του κράτους εργοδότη) σε παραθεριστικά, οικιστικά κλπ προγράμματα. Μέχρι πρότινος πληρώναμε και για την ανύπαντρο θυγατέρα. Αυτά αγαπητέ, με προσβάλουν βάναυσα. Δεν τα αποκαλώ επιδόματα. Κόκκαλα για να μην γαυγίζουν και μας δαγκώσουν τα σκυλιά, αποκαλώ όλα τα περίεργα επιμίσθια. Αυτά τα άθλια να κοπούν και ας ανεβάσουν τους μισθούς στο αξιοπρεπές επίπεδο που τους αρμόζει σύμφωνα πάντα με προσφορά βαθμό και ειδικότητα. Δεν έχω εμπάθεια με το στράτευμα. Τουναντίον . Απολύθηκα από την θητεία μου ως έφεδρος ανθυπίλαρχος (ΤΘ) με διαγωγή αρίστη και είμαι πολύ υπερήφανος για την έστω και μικρή προσφορά μου στην πατρίδα μου. Μην μπερδεύουμε όμως την ευσυνείδητη εκτέλεση του καθήκοντος για την οποία ορκιστήκαμε, με ειδικές αμοιβές. Απαιτήσεις είχαν και κάποιοι αγωνιστές το 1824 και παραλίγο να χαθεί η επανάσταση του Γένους. Απαιτήσεις οικονομικές είχαν οι στρατιωτικοί και το 1880 και παραλίγο να μας έπαιρνε ο διάολος. Την εποχή της δικτατορίας οι στρατιωτικοί κυβερνήτες δεν χάριζαν επιδόματα όπως έκανε μετά ο μέγας δημαγωγός ο Ανδρέας. Στρατιωτικοί ήταν ήξεραν περισσότερο από τον καθένα τις δίκαιες ανάγκες των συναδέλφων τους.

 80. ΑΝ avatar
  ΑΝ 26/09/2012 16:19:52

  το κράτος έχει την υποχρέωση να φροντίζει ισότιμα και δίκαια όλα τα μέλη του , είτε είναι ιδιώτες είτε δημόσιοι λειτουργοί.....τι νόημα έχει αν είναι ένστολοι , άστολοι, ρασοφόροι , ημίγυμνοι ή οτιδήποτε άλλο......πρέπει να εξασφαλίζει δουλειά και τουλάχιστον αξιοπρεπή διαβίωση σε όλους δίχως εξαιρέσεις.....ε ,λοιπόν είναι πρόκληση να διαμαρτύρονται οι κάθε λογής ''ένστολοι'' για τις περικοπές που θα υποστούν και πρέπει να κάνουν το σταυρό τους που έχουν δουλειά , μια δουλειά , τη στιγμή που στον ιδιωτικό τομέα υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι με πολλαπλάσια προσόντα και δεξιότητες συγκριτικά με αυτούς.....και δεν κατανοώ το γεγονός γιατί οι δημόσιοι καλοπερασάκηδες δεν απολύονται όπως όλοι οι υπόλοιποι υπάλληλοι του πλανήτη; Κοινωνική ισότητα και πρόνοια για όλους.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.