#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/08/2010 00:06
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Άλλο ηγέτης και άλλο δημιούργημα των mediaΟ Αντώνης Σαμαράς, προ ακόμα της εκλογής του, χάραξε μία πορεία που από πολλούς "ειδήμονες" της επικοινωνίας χαρακτηρίστηκε πολιτική αυτοκτονία. Γι' αυτό και η εκλογή του ήταν γνήσια κινηματική αφού δεν ακολούθησε κανένα από τα γνωστά κλισέ, αλλά έγινε με απ' ευθείας άνοιγμα στην κοινωνία. Ο Σαμαράς γύρισε επιδεικτικά την πλάτη στα ΜΜ"Ε", αδιαφόρησε για το πανηγύρι και την πολεμική των τηλεπαραθύρων, απευθύνθηκε στην κοινωνία και το διαδίκτυο και δικαιώθηκε.

Η συνέχεια, γνωστή. Ουδείς πολιτικός ηγέτης δεν πολεμήθηκε με τόση λύσσα από το σύνολο των ΜΜΕ στη μεταπολίτευση. Όλοι προέβλεπαν "διασπάσεις, αποχωρήσεις, νέα κόμματα". Η πολεμική μετατράπηκε σε ανοιχτή σύρραξη όταν ο Σαμαράς παρά τις πιέσεις, τους εκβιασμούς και τα συκοφαντικά διλήμματα, έκανε αυτό που λίγοι ηγέτες θα έκαναν στην θέση του: Πήγε κόντρα όχι μόνο στα ξένα και ντόπια συμφέροντα, αλλά και στις δημοσκοπήσεις που όλοι οι πολιτικοί ακολουθούν σαν Ευαγγέκλιο και είπε ΟΧΙ στο ΔΝΤ. Και όχι μόνο κατέρριψε την πολιτική της υποτέλειας ως αυτή αποτυπώθηκε με το περιβόητο μνημόνιο, αλλά παρουσίασε και ένα εναλλακτικό σχέδιο οικονομικής πολιτικής για την έξοδο από την κρίση.

Σχέδιο το οποίο αντιγράφεται από το ΠΑΣΟΚ τώρα που η κατάρρευση της οικονομίας είναι γεγονός. Τώρα όλοι μιλούν για την ανάγκη ανάπτυξης και τον "εφιάλτη της ύφεσης", ακόμα και για την ανάγκη απεμπλοκής από το μνημόνιο (!), όταν πριν λίγο καιρό εκτόξευαν μύδρους για το σχέδιο Σαμαρά που έλεγε ακριβώς αυτό.Ηγέτης είναι αυτός που συσπειρώνει την κοινωνία με ειλικρίνεια και πολιτική ουσίας

Δεν ήταν λίγοι εκείνου που βάφτιζαν τον Σαμαρά “υποτονικό” και “αδύναμο επικοινωνιακά”. Η υπερπροβολή της ΝτόραςΜπακογιάννη και του Γιώργου Καρατζαφέρη από τα ΜΜΕ, μαζί με τα απίστευτα σενάρια διάσπασης δημιούργησαν μία εικονική πραγματικότητα αποδυνάμωσης και αμφισβήτησης. Εδώ, ο Σαμαράς παρέδωσε μαθήματα αποτελεσματικότητας στην διαχείριση του παραπολιτικού μετώπου, χωρίς ούτε μία στιγμή να χρησιμοποιήσει επικοινωνιακά τεχνάσματα. Ήταν η δεύτερη φορά που ο Σαμαράς γύρισε την πλάτη σε ανίερες πρακτικές του ανούσιου, επικοινωνιακού φαίνεσθαι και δικαιώθηκε ΠΑΛΙ:

- Οι περιβόητες αποχωρήσεις και διάσπαση κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, έμειναν στην φαντασία των προπαγανδιστών. Ο Σαμαράς χωρίς πολιτικούς εκβιασμούς και κορώνες, έπεισε. Η περιβόητη "κομματική πειθαρχία" έγινε πράξη σε αντίθεση με την προγενέστερη κομματική υπακοή που παρήγαγε Τατούληδες και πρόθυμους "αντάρτες" με το αζημίωτο της μηντιακής υπερπροβολής. Ένας εσωκομματικός θρίαμβος δηλαδή.

- Η πολυπόθητη διάσπαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας λόγω μνημονίου, μεταφράστηκε στην απόλυτη μοναξιά της κυρίας Μπακογιάννη και την θλιβερή εικόνα αποθέωσης του κυρίου Βορίδη σε μία ομιλία μνημείο πατριδοκαπηλείας. Τώρα και αυτοί ασθμαίνοντας προσπαθούν να αποστασιοποιηθούν για να γλιτώσουν την λαϊκή οργή, υιοθετώντας τις πολιτικές λύσεις Σαμαρά που μέχρι πρότινος τις βάφτιζαν "προδοτικές". Μέχρι που ο λαός μέσω διαδικτύου, έμαθε ακριβώς τι είναι αυτό το μνημόνιο.

- Η πολιτική διάλυση του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, του κόμματος με την κολοσσιαία προβολή στα ΜΜΕ, η οποία εξηγήθηκε βέβαια από την στάση που κράτησε στο θέμα του μνημονίου. Ο Σαμαράς κατάφερε να διαλύσει έναν πολιτικό σχηματισμό, χωρίς να χρησιμοποιήσει ούτε ένα χτύπημα κάτω από τη ζώνη, ούτε μία κορώνα δυσφήμισης. Η ειλικρινής αγάπη για την Πατρίδα δεν φαίνεται από δικέφαλους και λεκτικές κορώνες πατριδοκαπηλείας, αλλά από τον ΜΟΧΘΟ για την δημιουργία σχεδίου βιώσιμου και εφαρμόσιμου. Ο Σαμαράς απέδειξε τον πατριωτισμό του παρουσιάζοντας ένα πραγματικό Ελληνοκεντρικό σχέδιο εξόδου ερχόμενος σε ρήξη με αυτούς που χρησιμοποίησαν αναίσχυντα την προβιά του πατριωτισμού για να περάσουν την πλέον καταστροφική πολιτική υποτέλειας. Τα πραγματικά στοιχεία της οικονομίας, συσπειρώνουν την κοινωνία γύρω από το σχέδιο Σαμαρά σε καθημερινή βάση.

Η στρατηγική των εκλογών

Ο ρόλος των ΜΜΕ θεωρείται καθοριστικός για την έκβαση κάθε εκλογικής αναμέτρησης στη διάρκεια της μεταπολίτευσης. Ο Αντώνης Σαμαράς λοιπόν επιλέγει για τρίτη φορά να έρθει σε ρήξη με τα ΜΜΕ και τα συμφέροντα που εκπροσωπούν, δίνοντας ξεκάθαρο χαρακτήρα "δημοψηφίσματος" στις επερχόμενες εκλογές, δομώντας παράλληλα με σκληρή, αθόρυβη δουλειά τον τρόπο ανάπτυξης του κόμματος στην εκλογική αναμέτρηση.

Ο Σαμαράς προκαλεί και πάλι ανοιχτά το σύστημα της διαπλοκής, δίνοντας πάλι στοιχεία κινηματικού χαρακτήρα στην ψήφο για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Η στρατηγική επιλογής των υποψηφίων: Ο Σαμαράς στήριξε μέχρι τέλους την στρατηγική του παρά τον πόλεμο φθοράς που δέχτηκε και κατάφερε να επιβάλλει τις επιλογές του, όχι σε επίπεδο προσώπων αλλά σε επίπεδο πολιτικής.

Θυμάστε το ερωτηματολόγιο για τις δημοτικές εκλογές που μοιράστηκε στις εκατοντάδες χιλιάδες των μελών του κόμματος, μαζί με την επιστολή Σαμαρά για το Συνέδριο; Οι απαντήσεις αποτέλεσαν την βάση για τις επιλογές που ακολούθησαν.

Ποτέ άλλοτε δεν ακολουθήθηκε τόσο ξεκάθαρη διαδικασία επιλογής υποψηφίων. Έτσι, λίγο πριν από τις εκλογές οι όποιες αντιδράσεις στις επιλογές της ΝΔ υπάρχουν σε επίπεδο "κουτσομπολιού" και παραπολιτικής όταν αντίστοιχα στο "παραδοσιακά πειθαρχημένο" ΠΑΣΟΚ γίνεται ομηρικός πόλεμος που μεταφράζεται ακόμα και σε πεδίο μάχης έξω από το γραφείο του κυρίου Ραγκούση! Όσο και αν τα ΜΜΕ προσπαθούν να αντιστρέψουν την εικόνα διάλυσης ονειρευόμενα αντάρτικα στη ΝΔ, οι τοπικές κοινωνίες είναι τόσο κλειστές, που τα απόνερα των όποιων επιλογών χτυπούν τις εξώπορτες και όχι τους τηλεοπτικούς δέκτες.

- Ο μυθος περί Ντορικών υποψηφίων, είναι άλλη μια απέλπιδα προσπάθεια δημιουργίας κλίμακος που αυτογελοιοποιήθηκε εν τη γενέση της! Ο Αντώνης Σαμαράς, αφού ξεκαθάρισε αριστοτεχνικά και αναίμακτα το τοπίο, θωρακίζει και τις τελευταίες κερκόπορτες εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης, δίνοντας δικαίωμα πολιτικής δράσης ακόμα και σε πρόσωπα που δεν τάχθηκαν υπέρ του στην εσωκομματική αναμέτρηση. Η ενότητα στην πράξη δηλαδή και όχι στη θεωρία, επιστρέφοντας τις πρακτικές "αντεκδίκησης" σε αυτούς που θα αμφισβητήσουν αυτές τις επιλογές! Όσοι λοιπόν επιμένουν να βαφτίζουν "ντορικούς" συγκεκριμένους υποψηφίους, δημιουργούν και το απόλυτο άλλοθι του κόμματος σε περίπτωση εκλογικής τους αποτυχίας! Γι' αυτό και βλέπετε να φθίνει αυτή η στρατηγική προπαγάνδας αφού συνειδητοποίησαν οι ίδιοι κύκλοι την γκάφα τους.

Ηγέτης είναι αυτός που χρησιμοποιεί τα όπλα του αντιπάλου προς όφελος του

Εδώ είναι και η μεγάλη δικαίωση της πολιτικής Σαμαρά εν όψει των δημοτικών εκλογών. Το ΠΑΣΟΚ που μέχρι πρότινος εμφανιζόταν ηγέτιδα δύναμη στις δημοσκοπήσεις, το ΠΑΣΟΚ που εμφάνιζε Τατούληδες ως υποψηφίους κοινής αποδοχής, τώρα κυριευμένο από πανικό ψάχνει τρόπους να αμβλύνει τις παρενέργειες της εκλογικής συντριβής που πλέον θεωρείται αναπόφευκτη.

αποτυχία του ΠΑΣΟΚ να εντάξει οικονομικούς μετανάστες στο εκλογικό σώμα, φανερώνει την πλήρη αποτυχία της μεταναστευτικής πολιτικής του. Το σύνολο των πολιτών πλέον θεωρεί το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια ένα τέχνασμα που αποσκοπούσε στη νόθευση του εκλογικού σώματος και όχι στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο Σαμαράς, χωρίς κορώνες περί δημοψηφίσματος, δικαιώνεται για την επιλογή του να ακυρώσει το νομοσχέδιο όταν γίνει κυβέρνηση, αφού θα έχει την πλήρη στήριξη της κοινωνίας και ελάχιστες παρενέργειες.

-Οι ακροβασίες μεταξύ 42% και 50%. Εδώ είναι και η πρακτική απεικόνιση του κυβερνητικού πανικού που βλέπει πλέον την απέχθεια της κοινωνίας προς την πολιτική και τα πρόσωπα. Η πλέον φασιστική τακτική "ρευστής εκλογιμότητας", θα ήταν επικίνδυνη για την δημοκρατία εάν μπορούσε πλέον να παίξει κάποιο ρόλο. Η πολιτική Σαμαρά στο θέμα του εκλογικού νόμου έχει αφήσει ένα ΠΑΣΟΚ να γελοιοποιείται ξιφομαχώντας με φαντάσματα, αφού πρακτικά δεν υπάρχει αντίπαλος.

Το ΠΑΣΟΚ χαλαρωμένο στην επίπλαστη μακαριότητα που του εξασφάλιζαν τα ΜΜΕ, είδε ξαφνικά μία παγιωμένη εφιαλτική πραγματικότητα: Οι δημοτικές εκλογές μετατράπηκαν σε δημοψήφισμα για το μνημόνιο, αθόρυβα, μη αναστρέψιμα. Η κοινωνία ετοιμάζεται να δώσει την ετυμηγορία της με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο.  Οι σπασμωδικές αντιδράσεις αγγίζουν τα όρια αυτογελοιοποίησης: Η κυρία Τζάκρη δήλωσε ότι "οι εκλογές δεν θα είναι δημοψήφισμα για το μνημόνιο, αλλά για τον Καλλικράτη!!!" και τα ΜΜΕ πρόθυμα το αναπαρήγαγαν, εντείνοντας την γελοιοποίηση.

Α.Π.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Olympia avatar
  Olympia 17/08/2010 00:57:47

  Τόσο απλά. Η Ελλάδα χρειάζεται πλέον ουσία και όχι καρναβάλια. Το πλέον ελπιδοφόρο είναι ότι η προπαγάνδα όχι απλώς δεν βρίσκει πρόσφορο έδαφος αλλά εξοργίζει. Είναι δυνατόν να βλέπουμε δηλώσεις Καρατζαφέρη ΔΥΟ φορές σε ένα δελτίο ειδήσεων, Σαμαρά μόλις μία για λίγα δεύτερα και ΚΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ ούτε φωτογραφία;;

 2. Hellas-Orthodoxy avatar
  Hellas-Orthodoxy 17/08/2010 01:20:27

  Δεν εχουμε παραπονο,βλεπουμε και Αιβαλιωτη απο...τα πευκα του Διονυσου.

 3. perifanos deksios avatar
  perifanos deksios 17/08/2010 01:32:04

  εξαιρετικό άρθρο..με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο..ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΔΕ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ..

 4. spiros avatar
  spiros 17/08/2010 07:25:52

  Σε ένα τέτοιο άρθρο λίγα μπορεί κάποιος να προσθέσει. Φαίνεται ότι η στρατηγική του Σαμαρά δεν μπορο΄΄υν να ακολουθήσουν αρκετοί πολιτικοί των ΜΜΕ και όποτε εμφανίζονται σε όποιο΄κανάλι κατορθώνουν να τους γελειοποιόύν τα ΜΜΕ και να αυτοκαταστρέφονται.

 5. metall avatar
  metall 17/08/2010 07:45:00

  πολυ καλο αθρο μπραβο εντυπωσιακα αληθινο ακριβεστατο αληθειες που πονανε και θα ειναι παντα επικαιρο για τα επομενα τρια χρονια τουλαχιστον.

 6. CRAZY DOCTOR avatar
  CRAZY DOCTOR 17/08/2010 09:27:05

  Ηγετης ειναι ο παπανδρεου.ολοι θυμομαστε πως τον ειρωνευοταν και τον πολεμουσε το ΜΕΓΚΑ [που ολοι βριζετε] στις εσωκομματικες εκλογες του πασοκ.βλεπεις αλλα θελαν τα κεντρα εξουσιας και τους χαλαγε τα σχεδια

 7. CRAZY DOCTOR avatar
  CRAZY DOCTOR 17/08/2010 09:27:33

  χα χα χα

 8. CRAZY DOCTOR avatar
  CRAZY DOCTOR 17/08/2010 09:30:13

  μη δαιμονοποιειτε τα μιντια..ενας πολιτικος δεν ειναι κακό να χρησιμοποιεϊ τα μιντια ως " μεσο-ενδιαμεσο" [το ελληνικο του ΜΙΝΤΙΑ δηλ.] για να περασει 5 πραγματα

  • Bodinus1576 avatar
   Bodinus1576 @ CRAZY DOCTOR 17/08/2010 09:33:29

   Αγαπητέ,
   εξαρτάται ποιά είναι αυτά τα 5 πράγματα. Συμφωνώ ότι στην πολιτική δεν πας με το Σταυρό στο χέρι, αλλά΄όχι και οι πράξεις κατάλυσης της Πολιτείας να θεωρούνται και οκ.

  • Bloody_Ophelia avatar
   Bloody_Ophelia @ CRAZY DOCTOR 17/08/2010 09:37:49

   Το πρόβλημα είναι όταν τα μίντια χρησιμοποιούν τους πολιτικούς. Το Μέγκα που υβρίζετε προσκύνησε πρώτος- πρώτος ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. ενώ από το λαμπρακέικο ξεκίνησε τις αβρές σχέσεις της με τα ΜΜΕ η κ. Τζότζολα. Την ίδια μάλιστα στιγμή που όπως γνωρίζω, άλλοι δημοσιογράφοι την΄αναζητούν -μάταια- επί 20ημέρω.

 9. Κοινὸς νοῦς avatar
  Κοινὸς νοῦς 17/08/2010 10:15:36

  Μπορεῖτε νὰ ἐξηγήσετε - βάσει τοῦ ἄρθρου - μὲ ποιὸ κριτήριο ἐπελέγη ὁ κ. Κακλαμάνης ὡς ὑποψήφιος τῆς ΝΔ στὴν Ἀθήνα; Καὶ τοῦ ΛΑΟΣ παρεμπιπτόντως;

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Κοινὸς νοῦς 19/08/2010 12:06:25

   Αυτό είναι ένα καλό ερώτημα. Ο άχρηστος δημοσιοσχεσίτης Νικήτας Κακλαμάνης, ο άνθρωπος επί των ημερών του οποίου η Αθήνα έγινε παράδεισος του λαθρεμπορίου και του λαθρομετανάστη, επιβραβεύεται με νέα στήριξη για τη διεκδίκηση της δημαρχίας.
   Πού αλλού θα δούμε λινάτσες με λάθρους μικροπωλητές; Μήπως στην Ηρώδου Αττικού; Γιατί η Πανεπιστημίου και η Ερμού γέμισαν, δεν χωράνε άλλους.
   Αυτή λέγεται "πολιτική ρήξεων" για τον Αντώνη Σαμαρά;
   Έλεος!

 10. athamas avatar
  athamas 17/08/2010 10:55:55

  Αν καταφέρει ο Σαμαράς να εκλεγεί πρωθυπουργός χωρίς την υποστήριξη των ΜΜΕ θα είναι παγκόσμια πρωτοτυπία.
  Σε κάθε περίπτωση πάντως εμπνέει μια ειλικρίνεια και σοβαρότητα που δεν περνάει απαρατήρητη.
  Και μακάρι να υπάρξει Έλληνας πρωθυπουργός που θα εκλεγεί χωρίς την υποστήριξη των ΜΜΕ για να ελπίζουμε πως στην συνέχεια ως πρόεδρος της κυβέρνησης θα ξαναβάλει τα ΜΜΕ (ή μάλλον ΜΜΑ, όπου «Α» = αποβλάκωσης) στην θέση τους που είναι να ενημερώνουν για τα τεκταινόμενα και όχι να καθορίζουν την πολιτική της χώρας και να ανεβάζουν και κατεβάζουν κυβερνήσεις όπως εδώ και δεκαετίες κάνουν.

 11. Olympia avatar
  Olympia 17/08/2010 11:07:03

  Σύμφωνα με τα γεγονότα και όχι την εικονική πραγματικότητα των ΜΜΕ, ο Σαμαράς έχει καταφέρει (όπως λέει και το άρθρο) τα εξής, χωρίς τυμπανοκρουσίες:
  1. Κέρδισε τις εσωκομματικές
  2. Κράτησε το κόμμα ενωμένο.
  3. Έδιωξε την Μπακογιάννη ΜΟΝΑΧΗ, όταν αυτή υποστήριζε ότι ήταν το 40% του κόμματος.
  4. Έβγαλε το συνέδριο με μηδενικές απώλειες, όταν όλοι έβλεπαν διάλυση και μαζικές αποχωρήσεις.
  5. Επέβαλλε την στάση άρνησης του μνημονίου, όταν είχαν βγει στη γύρα εκατομύρια για το "ΝΑΙ".
  6. Μέχρι στιγμής πηγαίνει σε δημοτικές χωρίς αντάρτικα, όταν το ΠΑΣΟΚ έχει γίνει αρένα.
  7. Έχει κάνει ένα ΠΑΣΟΚ να ψάχνει εκλογικούς νόμους και δικαιολογίες συντριβής, όπως αναφέρει το άρθρο στο τέλος. Μα αφού οι δημοσκοπήσεις το δείχνουν μπροστά, γιατί τρέμουν;;

  Αυτά είναι γεγονότα που μπορεί να τα διαπιστώσει οποιοσδήποτε Έλληνας που ασχολείται με την πολιτική, ας είναι και τροτσκιστής.

  • http://neotera.wordpress.com avatar
   http://neotera.wordpress.com @ Olympia 17/08/2010 12:43:42

   Εκανε όλα αυτά, ενώ μπορούσε να ρίξει το γιωργάκη από πριν από την υπογραφή του μνημόνιου σέρνοντας και την αριστερά πίσω του.

   • Olympia avatar
    Olympia @ http://neotera.wordpress.com 17/08/2010 13:59:18

    δε νομίζω ότι μπορούσε. ο κόσμος πραγματικά δεν είχε καταλάβει τι ήταν το μνημόνιο και αν έκανε τέτοια κίνηση θα αποτύγχανε και θα νομιμοποιούσε τον ΓΑΠ για ακόμα χειρότερα. Νομίζω ότι ο κόσμος άρχισε να ξυπνάει τώρα το καλοκαίρι για το τι συμβαίνει. Μην κοιτάς εμείς που τα λέμε μεταξύ μας και τα διαβάζουμε.

 12. armageddon avatar
  armageddon 17/08/2010 12:32:13

  ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΕΙΣΗ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ .ΜΗΝ ΑΦΗΣΗ ΝΑ ΦΥΓΗ Ο
  ΤΑΤΟΥΛΗΣ ,ΝΑ ΤΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΗΞΗ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΕΙΝΑΙ
  ΑΞΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΤΣ ΛΕΕΙ ΣΤΑΡΑΤΑ .....

  • http://neotera.wordpress.com avatar
   http://neotera.wordpress.com @ armageddon 17/08/2010 12:45:32

   Είναι και εθελόδουλος "αμερικάνος", έχει και το κόμπλεξ του πρώην αριστερού, ότι το καλύτερο. Σταθερή αξία...

  • CRAZY DOCTOR avatar
   CRAZY DOCTOR @ armageddon 17/08/2010 12:47:08

   αν θελει ο ηλιοκαμένος πρωην

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ armageddon 17/08/2010 12:47:20

   Τι λες άνθρωπέ μου, ο Τατούλης κάνει την προδοσία του Εφιάλτη να φαίνεται σαν απλή παρεξήγηση!

 13. lpap avatar
  lpap 17/08/2010 13:15:25

  Για μένα ηγέτης είναι αυτός που με κάνει να νιώθει καλά στη χώρα μου. Που δημιουργεί τις δομές για να ζω καλά κι οι απόγονοι καλύτερα. Αυτός που σέβεται τον πολιτισμό, την κουλτούρα και το παρελθόν του τόπου μου. Κυρίως γνωρίζει την ιστορία και τον πολιτισμό. Αυτός που με νοηθά να νιώθω ασφάλεια πως το κράτος που υπηρετώ είναι παρόν στη δυσκολία μου και στην ανάγκη μου. Κι ένα σωρό άλλα.
  τα τελευταία 40 χρόνια που ζω σε αυτό τον τόπο δεν είδα τα παραπάνω και δεν θα τα δω στο κοντινό μέλλον(για το μακρινό δεν ξέρω αν θα επιζήσω). Επομένως για μένα δεν υπάρχει κανείς ηγέτης και κανένας σπουδαίος άνδρας πολιτικός. Τα κριτήρια είναι απόλυτα υποκειμενικά. Χρόνο με το χρόνο, ιδιαίτερα από το 81 και μετά, το επίπεδο κατέβαινε θεαματικά και δεν το συγκράτησε κανείς. Και σήμερα έρχονται και μου λένε πως θα με σώσουν όλοι κι εγώ κι οι άλλοι φυσικά καθημερινά βουλιάζουμε στο χάος που χουν όλοι δημιουργήσει. Κι αυτή την πραγματικότητα καμιά τηλεοπτική δικτατορία δεν μπορεί να την κρύψει.

 14. eregoz avatar
  eregoz 17/08/2010 13:42:49

  Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΟΣΟ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟΣΟ ΕΧΕΙ ΑΡΧΕΙΣΕΙ ΚΑΙ ΒΥΘΙΖΕΤΕ ΣΤΗΝ ΚΙΜΟΥΜΕΝΗ ΑΜΜΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΕ ΡΗΓΙΛΛΗΣ. ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙΑΥΤΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΙΣΟΡΟΠΙΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΦΑΤΡΙΩΝ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ..(ΝΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΤΕΤΟΙΕΣ)...ΑΝΤΩΝΗ ΠΑΡΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΣΟΥ..ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΝΑ ΣΕ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ..ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΛΑΘΗ ΕΩΣ ΤΩΡΑ..ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΒΑΡΥΝΟΥΣΑ ΣΗΜΑΣΙΑ..ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ...ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΣΚΟΥΠΑ..

 15. rigakisalex avatar
  rigakisalex 17/08/2010 14:33:43

  Πάρα πολύ καλό άρθρο. Ας ελπίσουμε ότι έχουμε χρόνο. Προτείνω το
  http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2165.aspx

 16. ΚΕΡΤ avatar
  ΚΕΡΤ 17/08/2010 16:26:04

  Πολιτική διάλυση του ΛΑΟΣ .ΠΟΥ την ειδε ο αρθρογρφος / ας κάνουμε λίγη υπομονή . Για να δούμε......................

  • Paranoia avatar
   Paranoia @ ΚΕΡΤ 17/08/2010 16:28:53

   Θα τη δεις στις εκλογές. Από τη στιγμή που ο κωλοτούμπας δάγκωσε το δόλωμα του Σαμαρά και ψήφισε το μνημόνιο έχει τελειώσει οριστικά. Όπως βέβαια όλοι όσοι το υπερψήφισαν.

  • Olympia avatar
   Olympia @ ΚΕΡΤ 17/08/2010 17:32:41

   Θα αστειεύεσαι βέβαια... Μνημόνιο, φιάσκο με την ύβρι προς την Χαρά Νικοπούλου και στήριξη Τατούλη (I love turkey kai Gruevski); Για μίλα με κάποιον ψηφοφόρο να σου πει...

 17. tsilivithras avatar
  tsilivithras 17/08/2010 17:11:10

  Ηγέτης είναι αυτός που έχει γραμμένο το "νόμο"¨μέσα στην καρδιά του...που κάνει το πρώτο βήμα αυθόρμητα χωρίς να τον νοιάζει αν πίσω του είναι ένας και μπροστά του χίλιοι...που είναι πάντα πρώτος στις υποχρεώσεις και τελευταίος στα δικαιώματα...που δεν τρώει ποτέ αν υπάρχει έστω κι ένας "πεινασμένος"...που κοιμάται λίγο για να ναι πάντα σε εγρήγορση...που υπηρετεί την Ιδέα την Αρετή και το Κοινό Καλό...που θα κάνει ένα λαό όπως ο δικός μας να συνειδητοποιήσει το ηθικό βάρος του να λέγεσαι Έλληνας και να φέρεις την ευθύνη της κληρονομιάς αυτής...που κοιτά τη σημαία και βουρκώνει...που δεν μπορεί να τραγουδήσει τον εθνικό ύμνο χωρίς να τον πάρουν τα κλάμματα...που Ε-Μ-Π-Ν-Ε-Ε-Ι!!!!

  Ένας που δεν θα προσπαθεί να πείσει εμάς για το δίκιο των τοκογλύφων αλλά ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ!!!!

  Εδώ ρε μαλάκες Μαμμωνάδες είναι η χώρα του Φωτός κι εμείς -δεν λέω-τα κάναμε σκατά...αλλά αν νομίζετε ότι με έναν βλάκα ξεσκούφωτο κι ένα μάτσο κωλόχαρτα θα πάρετε κομμάτια της σάρκας μας είστε πολύ γελασμένοι.
  Κάνατε το λάθος να μας κάνετε πειραματόζωα και να ξεκινήσετε από δω την πρόβα τζενεράλε και στρέψατε όλη την προσοχή πάνω μας...ε καθήστε καλά τώρα και κοιτάξτε να μετράτε από που θα σας έρχονται οι φάπες!!

  Άλλοι πουλάνε σάρκα και παιδιά όταν τους στριμώξεις μάγκες μου...όχι εμείς.
  Εμείς βγάζουμε νύχια και δόντια και γυαλίζει το μάτι μας μέχρι να χορτάσει η γη από το αίμα των βέβηλων και μέχρι η Νέμεσις να σφυρίξει τη λήξη.

  Και μην ανησυχείτε για το φρόνημα...μέχρι να βρεθεί ένας τρελός ηγέτης γι αυτόν τον τόπο έχει γερόντια και παπαδάκια και μανούλες και γριούλες με κάτι κάκαλα ΝΑΑΑΑ και ψυχή και ιστορία όση δεν μπόρεσε ο δαίμονας που υπηρετείτε να ξηλώσει από την ανθρωπότητα όλη!!!

  Τον ήπιατε μάγκες...άμα σηκώσεις τον Έλληνα από την σιέστα του θα σου γ*μήσει ότι έχεις και δεν έχεις.

 18. Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ avatar
  Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ 17/08/2010 17:44:22

  ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, ΟΙ ΔΙΑΡΟΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΕΡΙ ΜΙΚΡΗΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΟΙΜΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ Ν.Δ.;;;;;;; ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ...

 19. billy aravas avatar
  billy aravas 17/08/2010 17:53:15

  Σιγά σιγά πείθομαι ότι στην Ελλάδα η αλλαγή θα έρθει αργάααααααα.

  Είμαστε όλοι βέβαιοι πιστεύω, ότι το ΠΑΣΟΚ έχει την μεγαλύτερη ευθύνη για τα χάλια μας, σωστά? τόσα χρόνια στην εξουσία οι ίδιοι και οι ίδιοι και δεν είχαν ούτε τις δυνατότητες αλλά κυρίως ούτε την θέληση να αλλάξουν κάτι. όλοι το γνωρίζουμε αυτό.
  Η ερώτησή μου στους αναγνώστες αυτού του blog είναι:
  Γιατί πιστεύετε ότι η ΝΔ μπορεί να κάνει κάτι καλύτερο? η ΝΔ δεν ήταν κυβέρνηση πέρσι τέτοια μέρα και για 6 χρόνια πριν από αυτό? είσασταν ευχαριστημένοι από την πορεία της? τα σκάνδαλα τα ξεχάσατε? τα λεφτα που απροκάλυπτα φάγανε? την αναξιοπιστία που κανείς δεν προσπάθησε να μειώσει? η εκπαίδευση που πήρε 2-3 χτυπήματα ακόμα στο βασανισμένο της κορμί? η δημόσια τάξη που είχαμε κάθε βδομάδα και άλλους ξυλοκοπημένους? τα λεφτά που σκορπίσανε σε οπλικά συστήματα όπως και οι ΠΑΣΟΚοι? τις φωτιές, τους νεκρούς, την υγεία που απότι φαίνεται δεν ακουμπήσανε καν και ας ξέραμε όλοι τι γίνεται με τις προμήθειες και κει? η λίστα συνεχίζεται...

  με λίγα λόγια τι το διαφορετικό έκανε η ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ? είχε την ευκαιρία να αλλάξει τα πράγματα και τι έκανε? τίποτα! κάποιοι μάλιστα θα υποστηρίξουν ότι έκανε τα πράγματα πολύ χειρότερα!

  τώρα γιατί τοποθετείτε τις ελπίδες σας στην ΝΔ? επειδή άλλαξε ο αρχηγός της? μα αυτός ο άνθρωπος δεν είναι καινούριος στην πολιτική ζωή του τόπου. τον ξέρουμε, είναι και αυτός κομμάτι της προηγούμενης κυβέρνησης. είναι και αυτός ένας από εκείνους που δεν έκαναν τίποτα, που ακολούθησαν την πολιτική γραμμή του Καραμανλή. ποιο είναι το τόσο σημαντικό και ανατρεπτικό του έργο που σας κάνει να τον πιστεύετε?
  αν εκλεγεί πρωθυπουργός, μετά από 4 χρόνια που θα αποδειχθεί ότι και αυτός τα ίδια σκατα με όλους τους υπόλοιπους είναι, θα ξαναψηφίσετε ΠΑΣΟΚ γιατί τότε θα έχει τον Βενιζέλο αρχηγό, που θα είναι νέος και "αδοκίμαστος"? μέχρι που θα πάει αυτή η κατάσταση?

  και στην τελική, είναι δυνατόν να ψηφίσετε ΝΔ όταν ΚΑΝΕΝΑΣ δεν έχει τιμωρηθεί για ό,τι συνέβη τόσα χρόνια?πάλι τους ίδιους? φτάνει, δείξτε έλεος! μία ΝΔ μία ΠΑΣΟΚ, και με τις προβλέψεις να λένε ότι αυτό θα συνεχίζεται για άλλες 20 τετραετίες, δεν αντέχω... πάλι εγώ θα την πληρώσω που ακούω την απλή δημοκρατική λογική και όχι τον σύνθετο πολιτικό λόγο...

 20. TASSOS avatar
  TASSOS 17/08/2010 18:26:34

  Αγαπητέ Billy Aravas, για τα σκάνδαλα που αναφέρεσαι έχεις αυτοτελκή πληροφόρηση ή οι πληροφορίες σου - και κατά συνέπεια και τα πολιτικά συμπεράσματα σου -προέρχονται από το MEGA, το ALTER, τον ΣΚΑΙ και τις ΔΟΛιες φυλλάδες?

 21. Αυτός με τη λαβή avatar
  Αυτός με τη λαβή 17/08/2010 18:28:51

  Μπράβο Αντώνη!

 22. billy aravas avatar
  billy aravas 17/08/2010 18:31:34

  από τις φυλλάδες το έμαθα το παραδέχομαι. έχετε δίκιο. δεν έγιναν ποτέ τα σκάνδαλα. η πελοπόννησος δεν κάηκε. η αναξιοκρατία κλονίστικε. τα λεφτά σταμάτησαν να πηγαίνουν σε F16 και πήγαν σε σχολεία. η ολυμπιακή και ο οτε εξυγειάνθηκαν, η αστυνομία ήταν πάντα στην υπηρεσία του πολίτη. αλλά εγώ παραπλανήθηκα από τα ΜΜΕ μάλλον και μου φαινόντουσαν όλα μαύρα.

  απλή λογική ρε παιδιά. αν εσείς είστε ευχχαριστημένοι από την ΝΔ τότε δεν υπάρχει καν λόγος να μου απαντήσετε. απλά πίστευα ότι είχατε απογοητευτεί και σεις...λάθος μου?

 23. skeptikosgr avatar
  skeptikosgr 17/08/2010 20:20:52

  Ο Σαμαράς απο το ΜΕΓΚΑ τρώει ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΟ πόλεμο από οτι έτρωγε ο Γιωργάκης στις εσωκομματικές του ΠΑΣΟΚ...

  Η αλήθεια να λέγεται.

  Εγώ από το Σαμαρά έχω απογοητευτεί όταν βλέπω στα Κανάλια τον Παυλόπουλο και τους συν αυτώ να αλωνίζουν υπέρ της Ν.Δ....

  Τώρα βλέπω διάφορους "ντορικούς" και "ουδέτερους" που φωνάζαν "σκατά στον Σαμαρά", να είναι υποψήφιοι Περιφερειάρχες (Δράκος, Πλακιωτάκης κ.λ.).

  Ο Σαμαράς εγκλωβισμένος στο τί να κάνει με τον Καραμανλή και τί να μην κάνει...

  Εάν το Νοέμβριο πάθουμε καμιά πανωλεθρία πάλι θα ψάχνουμε για Αρχηγό...;;;;;;;;;;

  Δεν αντέχεται αυτή η κατάσταση.

  Ο Σαμαράς ή ΤΩΡΑ θα βάλει πρόπσωπα και πρλάγματα στη θέση τους (πριν τις Εκλογές!) ή ας μπει κι αυτός στην ατζέντα...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.