Άλλος για Βρυξέλλες;
16/02/2014 07:02
του Μικρού Οδυσσέα
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Άλλος για Βρυξέλλες;

Είναι οριστικό και διαχρονικό: «ανήκουμε εις την Δύσιν». Συνωστισμός παρατηρείται στους υποψηφίους για το ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών της ΝΔ.

Η ηγεσία φαίνεται ότι έχει το αντίθετο πρόβλημα σε σχέση με τις αυτοδιοικητικές.

Για να το θέσουμε πιο παραστατικά, αν υπήρχαν δύο γκισέ στα γραφεία του κόμματος, όπου στο ένα θα καταγράφονταν οι υποψηφιότητες για Περιφερειάρχες και Δημάρχους και στο άλλο για ευρωβουλευτές, θα συνέβαινε το εξής: οι υπάλληλοι στον πρώτο θα βάραγαν μύγες, θα καθάριζαν φασολάκια και θα σέρφαραν στο διαδίκτυο, υμνώντας τον Άρη για τον σεφτέ» που τους έκανε, ενώ στον διπλανό γκισέ θα έτρεχαν πανικόβλητοι, καθώς η ουρά φτάνει ως τη Συγγρού!

Ευελπιστούμε ότι οι περισσότεροι από όσους θέλουν να πάνε στις Βρυξέλλες, να το κάνουν λόγω «πρόκλησης» από μία διαδικασία πανελλαδική, κατεξοχήν πολιτική, έστω ανταγωνιστική και όχι για να «ξεφύγουν» από τη δύσκολη ελληνική πραγματικότητα.

Σε κάθε περίπτωση η λίστα επικρατείας των υποψηφίων ευρωβουλευτών, θα πρέπει να έχει κάποια βασικά χαρακτηριστικά:

1. Περιφερειακή εκπροσώπηση με ιδιαίτερη έμφαση στις παραμεθόριες περιοχές.

2. Συμμετοχή όλων των «ρευμάτων σκέψης» (sic) της ΝΔ, δίχως να χάνεται το κυρίαρχο ιδεολογικό στίγμα και χωρίς να προκαλείται η σιωπηρή πλειοψηφία από προσωπικά «καπρίτσια» και πολιτικούς «εκβιασμούς». Δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο να προωθούνται κάποιες «μειοψηφικές» ή «με ιδιαιτερότητες» υποψηφιότητες για να μη δυσαρεστηθούν κι αποχωρήσουν. Ας σκεφτούμε και την περίπτωση να προκληθεί το «κοινό αίσθημα» της βάσης από κάποια ονόματα που ήδη ακούγονται.

3. Ανανέωση στα πρόσωπα σε σημαντικό βαθμό. Αν μπουν μόνο «αναγνωρίσιμοι» της κεντρικής πολιτικής σκηνής, της δημοσιογραφίας και άλλων λειτουργημάτων θα δοθεί το επιχείρημα στον αντίπαλο ότι πολεμά το «κατεστημένο», ενώ ο κόσμος δικαίως θα πει « τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα».

Ο «σταυρός» στις εκλογές, άλλαξε σαφώς τα δεδομένα, εξέπληξε θετικά την κοινή γνώμη, άφησε υποσχέσεις.

Αν γίνουν όμως «λάθη» στην κατάρτιση της λίστας, η όποια δυναμική θα χαθεί και μια επικοινωνιακή ήττα στην αρχή της προεκλογικής περιόδου, θα είναι ίσως καθοριστική μέσα στο τωρινό «ρευστό» πολιτικό περιβάλλον.

Στις έντονες ζυμώσεις και το παρασκήνιο για τη λίστα των 42 των ευρωεκλογών, προστίθεται και «παραφιλολογία» που δεν ισχύει.

Κάποιοι όντως έχουν ήδη πάρει το «πράσινο φως» για την υποψηφιότητα τους και κινούνται μεθοδικά για να οργανωθούν.

Κάποιες υποψηφιότητες είναι πράγματι σημαντικές και ελπιδοφόρες.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Βούλα Ελευθεριάδου avatar
    Βούλα Ελευθεριάδου 16/02/2014 11:14:12

    είναι σημαντικό το γεγονός ότι θα μπορέσουν ίσως σε περιοχές εκτός Αθηνών να έχουν τον δικό τους υποψήφιο Ευρωβουλευτή

  2. Βούλα Ελευθεριάδου avatar
    Βούλα Ελευθεριάδου 16/02/2014 11:25:54

    αν και ένας διαχωρισμός Κέντρου-Περιφέρειας ίσως να είχε νόημα για λόγους καθαρά πληθυσμιακούς

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.