Αρχική » Τρομοκρατία » Που βρίσκεται το διευθυντήριο της τρομοκρατίας;

Που βρίσκεται το διευθυντήριο της τρομοκρατίας;

Από Factorx | Παρ. 19 Ιουν 2009, 15:58 στην/στις κατηγορίες Τρομοκρατία.

 Δεδομένου ότι το κέντρο άπασας της τρομοκρατίας είναι ένα και βρίσκεται δίπλα από το γενικό διευθυντήριο της υπερεξουσίας, στο δώμα υπόθαλψης κοινωνιών, δεν χρειάζεται διεξοδική ενασχόληση με λεπτομέρειες για να βρεθεί άκρη. Γιατί και η τρομοκρατία δεν φτιάχνεται για λεπτομέρειες, αλλά έχει κεντρικούς άξονες που εξυπηρετεί.

Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε το φαινόμενο της τρομοκρατίας, εάν δεν κατανοήσουμε τις βασικές επιδιώξεις της εξουσίας και της υπερεξουσίας σε κάθε φάση. Η σημερινή φάση αποσκοπεί στη διάλυση των πάντων. Η οδός που ακολουθείται έντεχνα από την αντίδραση στον δήθεν «αντιεξουσιαστικό» χώρο είναι ο μηδενισμός. Αυτό δεν αποτελεί κάποια νέα εφεύρεση, γιατί και η αντίδραση επιλέγει μόνιμα από ένα σακούλι φτηνών τεχνασμάτων.

Με την υποβολή του μηδενισμού επιδιώκονται δυο στόχοι. Ο ένας είναι ψυχολογικός και ο άλλος οργανωτικός. Από την μια υποβάλλουν χάος, από την άλλη δομούν ψυχισμό τυφλωμένων καταστροφέων. Το παραμυθάκι είναι τραβηγμένο και μπορεί να πιάσει, μπορεί κάλλιστα όμως να μην πιάσει.

Αν δεν πιάσει το «καινούριο» στυλ, τότε ξανααμολάνε το παλιό παραμύθι
Για να αντιμετωπίσει τον νιχιλισμό τότε στην Ρωσία έγραψε ο Ντοστογιέφσκι τους «Δαιμονισμένους». Δυστυχώς, η Ελλάδα σήμερα δεν διαθέτει ένα Ντοστογιέφσκι. Αλλά, εάν δούμε τις ιστορικές συνέπειες, ούτε αυτός στάθηκε ικανός να χαλιναγωγήσει την ψυχή του Λένιν, παρόλο που η ανάγνωση της λογοτεχνίας ήταν η αγαπημένη του ασχολία.

Η εξουσία γνωρίζει καλά: Για να γκρεμιστεί ένα σπίτι φτάνουνε πέντε μπρατσαδόροι με τις βαριοπούλες και δέκα μπουκάλια αλκοόλ. Για να οικοδομήσεις ένα σπίτι όμως, πρέπει να τρέχεις μισή ζωή.

Πιστεύουνε ότι η ανθρώπινη φύση είναι ο κανιβαλισμός.

Κάποιοι, που δεν μπορούμε να το δεχτούμε, θα τρέχουμε μια ζωή. Διότι έτσι ακόμη και η αίσθηση των ερειπίων αποκτά άλλη διάσταση.

Γι αυτό άλλωστε γράφει ο Ελύτης: «…μέχρι να γίνουν μέσα τους όλα ωραία ερείπια».

«Μποτίλια στο πέλαγος»

  • Share/Bookmark
Σχετικά με το post
Από Factorx τη(ν) Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2009, 15:58 στην/στις κατηγορίες Τρομοκρατία. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

8 σχόλια για “Που βρίσκεται το διευθυντήριο της τρομοκρατίας;”

  1. donaE says:

    Μποτιλια,η Ελλαδα δεν εχει ενα Ντοστογιεφσκι,αλλα εχει εναν κωστα Παπαιωαννου που εχει κανει φοβερη αναλυση στον νιχιλισμο.

  2. nik says:

    Ο Λένιν, όταν τον ρώτησαν για τον Ντοστογιέφσκι, είχε πει “δεν έχω χρόνο για σκύβαλα”.

  3. ο νοών...νοείτω says:

    “Κάποιοι, που δεν μπορούμε να το δεχτούμε, θα τρέχουμε μια ζωή. Διότι έτσι ακόμη και η αίσθηση των ερειπίων αποκτά άλλη διάσταση”.

    Και στα ερείπια θα βρούμε τα υλικά που θα μας δίνουν κουράγιο, ενόσω θα τρέχουμε, και θα οικοδομούμε ξανά από την αρχή.

    Τα δικά τους ερείπια θα γίνουν τα βαρίδια που θα τους κρατάνε δυνατούς μεν, καθηλωμένους δε.
    Ο μηδενισμός που προωθούν ακολουθείται από την μονάδα.
    Η απομυθοποίησις του ψευτοιδεολογισμού της σημερινής τρομοκρατίας είναι το πρώτιστο καθήκον.

    Η συχνή εναλλαγή συναισθημάτων του πολίτη μέσα από φλέγοντα θέματα όπως, η οικονομία, η παράνομη μετανάστευση η τρομοκρατία και η εξωτερική αμφισβήτηση εδαφών και μνημών, μπορεί να ισσοροπηθεί μόνον με λυσαλλέες μάχες.
    Μάχες σαν αυτές που δίνουν εδώ μέσα οι διαχειριστές και οι αρθρογράφοι και οι σχολιαστές.

  4. kgb says:

    @factorx
    Άσχετο αλλά ενοχλητικό:

    Σε Mozilla 3.0.11 το site σας δεν φαίνεται πλέον καλά. Σε explorer εξακολουθεί να φαίνεται όπως παλαιότερα. Παρακαλώ μεριμνείστε.

    Y.G. παρακαλώ μη μου πείτε να χρησιμοποιώ explorer…

  5. vs anoymous says:

    @4

    ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ NICKNAME

  6. Hase says:

    @4
    Εχω μοτζιλα 3.0.11 και δεν εχω κλανενα προβλημα. Ισως ειναι κατι αλλο.

  7. Μποτίλια στο πέλαγος says:

    Ευχαριστώ τον Φάκτορα για μια ακόμη φορά για την τιμή της ανάρτησης.
    Η ηλικιωμένη κυρία που είδε τον επικεφαλής της ομάδας των εκτελεστών και περιέγραψε τα χαρακτηριστικά του στις ειδήσεις του Μέγκα εχθές, δήλωσε ότι πράττει αυτό δημόσια για να δείξει ότι δεν πρέπει να φοβόμαστε την κτηνώδη βία των θρασύδειλων εκτελεστών.
    Ας γνωρίζουν οι νάνοι τους σκότους ότι και άλλοι γνωρίζουμε. Αλλά θα λογαριαστούμε ΤΕΤ Α ΤΕΤ.

  8. aris lalidis says:

    @2nik
    ΠΟΥ ΝΑ ΒΡΕΙ ΧΡΟΝΟ Ο ΛΕΝΙΝ “ΓΙΑ ΣΚΥΒΑΛΑ”;
    TA ΒΛΑΣΤΑΡΙΑ ΤΟΥ ΒΑΙΣΧΑΟΥΠΤ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ..

Τα σχόλια είναι κλειστά