Υποκλοπές: Αντιμέτωπη με νέο «1990 – ‘93» & με έξωση απ’ την εξουσία για μια 10ετία η ΝΔ του Κυρ. Μητσοτάκη

Οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό, πάντα κατ’ αναλογία των εποχών και των επικρατούντων δεδομένων, θυμίζουν την περίοδο 1990 – ’93 όταν η ΝΔ με πρόεδρο τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, υπό τη βοή σκανδάλων και της υπόθεσης με τις υποκλοπές, με πρωταγωνιστή τον Μαυρίκη (βλ. «Υποκλοπές: Από τους κοριούς του Μαυρίκη στο λογισμικό παρακολούθησης Predator – Μια ιστορία δίχως τέλος») «ανέστησε» πολιτικά τον Ανδρέα Παπανδρέου. Η Νέα Δημοκρατία του «επίτιμου» έχασε στις εκλογές και έμεινε στη συνέχεια εκτός εξουσίας για 11 χρόνια!

Στην παρούσα φάση, όσο κι αν οι δημοσκοπήσεις συνεχίζουν να παρουσιάζουν μια διαφορά υπέρ του κυβερνώντος κόμματος από τον ΣΥΡΙΖΑ (με τις τάσεις, όμως, να δείχνουν στις περισσότερες έρευνες διαρκή μείωση της «ψαλίδας»), μετά και από τις τελευταίες αποκαλύψεις (με τα στοιχεία – «βόμβες» της ΑΔΑΕ που ενισχύουν τις καταγγελίες περί συνταγματικής εκτροπής με ευθύνη του Μεγάρου Μαξίμου και του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη) κανείς δε μπορεί να αποκλείσει ότι η παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ελέω της «αγίας οικογένειας», δε θα ξαναβρεθεί για πολλά χρόνια στο «καναβάτσο».

Η απόρριψη της πρότασης δυσπιστίας δε σώζει την κατάσταση

Η ΝΔ του Κυρ. Μητσοτάκη θεωρείται δεδομένο εκ των προτέρων ότι θα διατηρήσει την κυβέρνηση και μετά την Παρασκευή, οπότε θα διεξαχθεί η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας. Μέχρι στιγμής, κανείς από τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος (ακόμη και όσες / όσοι έχουν βγει «εκτός γραμμής» Μαξίμου, όπως η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Κώστας Τζαβάρας) δε φαίνεται ότι θα επιλέξει να παίξει έναν παρόμοιο ρόλο με αυτόν που διαδραμάτισε το ’93 ο τότε βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Συμπιλίδης, «ρίχνοντας» από την εξουσία τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Όμως, η διατήρηση της διακυβέρνησης μέχρι τις εθνικές εκλογές, οι οποίες έτσι και αλλιώς δεν αργούν, δε φαίνεται ικανή να ανατρέψει το αντιπαθές πολιτικά προφίλ που έχει παρουσιάσει η ΝΔ του Κυρ. Μητσοτάκη σε ένα μεγάλο ποσοστό της κοινωνίας, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται πολίτες οι οποίοι το 2019 είχαν ψηφίσει τους «άριστους». Ο πρωθυπουργός, πλέον, χρεώνεται τόσο το σκάνδαλο με τις υποκλοπές (με τους χειρισμούς που παραπέμπουν σε συγκάλυψη να είναι χειρότεροι από το ίδιο το σκάνδαλο) όσο και μια σειρά αποτυχιών όπως, μεταξύ άλλων, στη διαχείριση της πανδημίας του κορoνοϊού (οι θάνατοι ξεπέρασαν τους 30.000 με το ΕΣΥ να παρουσιάζει εικόνα διάλυσης), των πυρκαγιών που κατέκαψαν την Ελλάδα το 2020 και φυσικά, με την αδυναμία αντιμετώπισης της πρωτοφανούς ακρίβειας, η οποία ξεκίνησε έναν χρόνο πριν την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, ελέω της απόφασης του πρωθυπουργού να μη μειώσει τους έμμεσους φόρους (ΦΠΑ και Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης) διατηρώντας τους στα πιο υψηλά επίπεδα μεταξύ των υπόλοιπων κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τον προκλητικό «ελιτισμό» δεν τον συγχωρούν ούτε οι αριστεροί, ούτε οι κεντρώοι, ούτε η λαϊκή δεξιά

Το αποκρουστικό πολιτικά -ειδικά για τους μη έχοντες- προφίλ της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, γίνεται ακόμη χειρότερο εξαιτίας του ελιτισμού τον οποίο εξαρχής ο ίδιος πρόβαλε (βλ. σαββατοκύριακα στις παραλίες ενώ καιγόταν η χώρα το ’20, τις βόλτες στην Πάρνηθα με ποδήλατο ενώ η κοινωνία βρισκόταν σε «lockdown, κ.λπ.), καθώς και του τρόπου με τον οποίο έχει διαχειριστεί το δημόσιο χρήμα. Οι απευθείας αναθέσεις αρκετών δισ. ευρώ από τον «κρατικό κορβανά» σε συνδυασμό με τα φαινόμενα τύπου Πάτση και την εκρηκτική αύξηση των κρατικοδίαιτων «μητσοτακικών golden boys ‘n girls» με τις «χρυσές αμοιβές», εδώ και καιρό έχουν δημιουργήσει ταξικά αντανακλαστικά σε ένα σημαντικό τμήμα της ελληνικής κοινωνίας, όχι μόνο στο κέντρο και στα αριστερά αλλά και μέσα στον χώρο της λαϊκής δεξιάς.

Υπό τα δεδομένα αυτά, όσο κι αν οι παροικούντες στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι οι επικείμενες εθνικές εκλογές θα κερδηθούν άνετα, οι πιθανότητες ανατροπής τους από την εξουσία μοιάζουν να αυξάνονται ολοένα και περισσότερο. Το «μαύρισμα» από ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας όταν ανοίξουν οι κάλπες (δεδομένων, μάλιστα, των πολλών αστοχιών που είχαν οι δημοσκοπήσεις από τις εκλογές του 2012 και μετά) όχι μόνο δε μπορεί να αποκλειστεί αλλά, τουναντίον, μοιάζει να είναι πλέον μέσα στα βασικά σενάρια. Και στην περίπτωση ήττας, η ΝΔ θα «λουστεί» συνολικά και θα υποστεί τις επιπτώσεις της τρέχουσας διακυβέρνησης, αναμένοντας στο «καναβάτσο» να ανανεωθεί για να μπορέσει να κοιτάξει ξανά προς το Μέγαρο Μαξίμου μετά από μια δεκαετία.

  1. Νήπιοι στην εξουσία, οπότε Ύβρις, Άτις, Νέμεσις και Τίσις …, οσονούπω καταφθάνει και το φαλιμέντο.

  2. Από το τι ακολούθησε το 90-93 έχουν γίνει σοφότεροι οι Έλληνες. Και τότε ίδια τα εργαλεία των νταβατζήδων – τους είχε και τότε πιάσει ο πόνος για την δημοκρατία. Και ήλθε η Λιάνη και το Ωνάσειο και όσα ζήσαμε.
    Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν απλώς πού πιο μπροστά από την εποχή του. Μιλούσε για ιδιωτικοποιήσεις στην εποχή του Οργανισμού Ανασυγκρότησης Προβληματικών Επιχειρήσεων. Αν δεν “νικούσε η δημοκρατία” και είχε πάρει μια δεύτερη τετραετία ο Ψηλός, θα είχαμε φτάσει στην χρεωκοπία; Οι περισσότεροι Έλληνες πιστεύουν πως όχι.
    Για κείνο τα παλιά εργαλεία δεν θα αποδώσουν τώρα. Πολλά τα λεφτά του ταμείου ανάκαμψης και οι νταβατζήδες προτιμούν τον Τσίπρα στην μοιρασιά, αλλά υπάρχει και ο ελληνικός λαός – που έπαθε και έμαθε.

  3. Απλά η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα……και που να δούμε και τα υπόλοιπα κόμματα τι ποσοστά θα πιάσουν στις εκλογές….Ας δούμε που βρέθηκε το ΚΚΕ και ο τότε ΣΥΝ στις εκλογές του 1993 με το να χτυπάνε τον Ανδρέα Παπανδρέου. Μόνο που τώρα στη θέση του τότε ΣΥΝ βρίσκεται το σημερινό ΠΑΣΟΚ. Αν πορευτούν στις εκλογές με τη λογική των ίσων αποστάσεων, δύσκολη και σκληρή θα είναι η νύχτα των εκλογών.

  4. Το αστείο σε κάθε τέτοιο άρθρο είναι πως ο εκάστοτε αρθρογράφος εκδηλώνει (έμμεσα ή άμεσα) την αγωνία του για το κόμμα της ΝΔ (και όχι της παράταξης).
    Κύριοι αρθρογράφοι, ποσώς μας απασχολεί το μέλλον της ΝΔ.
    Για την ακρίβεια, θα ηταν χαρά των περισσοτέρων να διαλυθεί, μήπως και ανοίξει ο δρόμος για ένα κανονικό φιλελεύθερο κόμμα στην Ελλάδα.
    Η σαπίλα πλέον δεν κρύβεται.

  5. Νίκος Α . Ο μοναδικός πρωθυπουργός που εκτόξευσε το ΑΕΠ χωρίς καμία κοινωνική πολιτική ο γέρος Μητσοτάκης.

  6. Μετρούν δυνάμεις με κάθε δυνατό τρόπο.
    Η πτέρυγα της δεξιάς παράταξης παραμένει ενεργός μέσα στην χώρα, ασφαλώς δεν εξαφανίζεται με απλά βήματα. Αυτό που τώρα επιδέχεται βαρύτητα, κύριος σκοπός η συρρίκνωση, η παρουσία και βεβαίως όσοι επιβιώσουν μετά το αποτέλεσμα της κάλπης.
    Η κίνηση Τσίπρα αυτός και ο σκοπός της, που κλείνει η ζυγαριά.
    Ουέ και αν ο κάθε πολίτης αντιλαμβάνεται αυτά που θέλει να δώσει η κάθε αρνητική σκέψη.
    Το πολιτικό σκηνικό προετοιμάζεται η ώρα δράσης για την παρούσα στιγμή άγνωστος.
    Η πτέρυγα Καραμανλή αποτελεί βαρύτητα για την επόμενη μέρα στην ΝΔ.
    Για την πρωτιά όμως στις εκλογές μακρύς ο δρόμος.
    Με αυτά με τα άλλα ο Κυριάκος εξαντλεί την τετραετία χρονικά.
    Με απλά λόγια ξεπέρασε και τις αντοχές του πατέρα του.
    Για αυτά που βιώνει αυτή η χώρα, αυτός ο λαός θα πληρώσει ποτέ υπεύθυνα κυβερνών κόμμα?
    Στην Ουκρανία ένας λαός θυσιάζεται ώστε να επιβιώσουν ξένα συμφέροντα.
    Εδώ μέσα στη χώρα μας πόσα δεινά πρέπει περισσότερα να βιώσουμε ώστε να απαλλαγούμε από αυτά τα ξένα συμφέροντα?
    Έως πότε θα επιτρέπουμε στην σαπίλα και την σήψη του πολιτικού κόσμου να μας ευτελίζει ως λαό , να μας εμπαίζει ως νοήμων όντα?
    Παραμένει στο χέρι μας στην δική μας μοναδική αλλά άκρως δυναμική υπεροχή, την ψήφο μας την ώρα της κάλπης.
    Εάν πράγματι σήμερα ο λαός διαθέτει πολιτική ωριμότητα και αφύπνιση δεν θα επιτρέψει να βιώσουμε ξανά το ίδιο σκηνικό.
    Το μεθοδεύουν και θα το παλεύουν μέχρι και την επόμενη των εκλογών, μην πέσουμε στην παγίδα που μας στήνουν με κάθε δυνατό τρόπο παραπληροφόρησης.
    Υπάρχει στόχος, αποτελεί σκοπό, πέρα από το κυβερνών σχήμα, η παρουσία της αντιπολίτευσης εκπροσώπηση – πρόσωπα – ιδεολογία.
    Το δέντρο με γεμάτο ώριμο καρπό το πετροβολάς μέχρι να μην έχει καρπό.
    Το δένδρο που δεν έχει καρπό δεν ασχολείσαι μαζί του.
    Τα τόσα κτυπήματα στο πρόσωπο Τσίπρα δηλώνουν πανικό, πυρήνα ψάξε να βρεις το λάθος σου.
    ………………………………………………………..
    {{Πυρήνας Υποστηρικτών Κώστα Καραμανλή
    @PJK3xw8TIQ6FxCO
    Σήμερα είχαμε το τέλος του Τσίπρα.
    Δεν το εκτέλεσε ο Μητσοτάκης και μή παίρνει ο κώλος σας αέρα, Μητσοτακόπουλα.
    Αυτοκτόνησε μόνος του, καταθέτοντας πρόταση μομφής.
    Όσοι έχουν πολιτικό ένστικτο και κριτήριο, καταλαβαίνουν πολύ καλά τί λέω.}}
    ………………………………………………….
    {{Evangelos Α. Antonaros
    @EvangAntonaros
    Μόνο ένα πρόσωπο μπορεί να απελευθερώσει τη ΝΔημοκρατία από τον ασφυκτικο παρακρατικό εναγκαλισμό Μητσοτάκη. Ο Κώστας Καραμανλής.}}
    ……………………………………………..

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Πρώτη φορά ΥΠΕΞ προλέγει ότι θα κατηγορηθεί για μειοδοσία!

Εισαγωγική παρατήρηση πριν επικεντρωθούμε στο κυρίως θέμα: δημοσιεύματα από την Άγκυρα υποστηρίζουν ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί...

Ελλάς και Κύπρος στην οριογραμμή των συγκρούσεων

Οι επόμενες ημέρες ή ίσως και ώρες θα δείξουν κατά πόσον θα υπάρξει αυτοσυγκράτησις και δεν θα έχουμε κλιμάκωση...

Ψηφοκλοπή «Σπαρτιατών»: Θα την τολμήσει η Ν.Δ.;

Όταν έγινε γνωστό ότι διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση σε βάρος των βουλευτών του κόμματος «Σπαρτιάτες» για το έγκλημα της εξαπάτησης...

Ο Ερντογάν «μαγειρεύει» νέα κρίση στο Αιγαίο!

Με ευθείες απειλές εναντίον της ελληνικής κυριαρχίας σε νησίδες και βραχονησίδες στο Αιγαίο, μέσα στο FIR Αθηνών, η πληγωμένη εκλογικά κυβέρνηση Ερντογάν αλλάζει...