Έρευνα ΙΝΕ – ΓΣΕΕ: Έτοιμοι να «μαυρίσουν» τον Μητσοτάκη πάνω από 1.600.000 μισθωτοί που «καίγονται» από την ακρίβεια

Έτοιμοι να «μαυρίσουν» την κυβέρνηση Μητσοτάκη, όποτε κι αν γίνουν εκλογές, φαίνεται ότι είναι περισσότεροι από 1.600.000 εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, δηλαδή πάνω από τους 7 στους 10, οι οποίοι με βάση νέα δημοσκοπικά ευρήματα «αναστενάζουν» για να καλύψουν ακόμη και τις πιο στοιχειώδεις ανάγκες τους αναμένοντας να ζήσουν έναν χειμώνα – «κόλαση». Οι μισθωτοί αυτοί, την ώρα που το Μέγαρο Μαξίμου και οι αρμόδιοι υπουργοί αυτοθαυμάζονται σαν «πετυχημένοι», αναφέρουν ότι ήδη έχουν κάνει περικοπές ακόμη και σε βασικά είδη διατροφής!

Τα συμπεράσματα αυτά προκύπτουν από τη νέα έρευνα γνώμης που έδωσε στη δημοσιότητα η ΓΣΕΕ. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.500 εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα από την εταιρία Alco.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις απαντήσεις που έδωσαν οι μισθωτοί, το 71% του συνόλου τους (περίπου 2,3 εκατ. εργαζόμενοι) ήδη, από «πολύ» έως «αρκετά» έχει μειώσει ακόμη και είδη διατροφής που συγκαταλέγονται μέσα στα πιο βασικά! Επίσης, ένα επιπλέον 25% αυτών έχει κάνει περικοπές σε βασικά είδη διατροφής αλλά λιγότερο. Συνολικά, δηλαδή, περικοπές ακόμη και στα στοιχειώδη για τη διατροφή έχει κάνει από «πολύ» έως λίγο το 96% των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα (συνολικά 2,2 εκατ. άτομα!).

Επίσης, το 67% των ερωτηθέντων απάντησε ότι η οικονομική κατάστασή τους δε θα τους επιτρέψει να ανταπεξέλθουν στις συνθήκες ακρίβειας και ενεργειακής κρίσης του χειμώνα. Συγκεκριμένα, ποσοστό 20% απάντησε ότι δε θα μπορέσει καθόλου να αντιμετωπίσει τους λογαριασμούς ενέργειας και την ακρίβεια κατά τη χειμερινή περίοδο, 47% θα τα… «βγάλουν πέρα δύσκολα», ενώ εύκολα ή σχετικά εύκολα θα αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα μόλις το 33% του συνόλου των μισθωτών.

Χειμώνας πείνας…

Από τα συμπεράσματα, λοιπόν, της έρευνας γνώμης που έδωσε στη δημοσιότητα η -κατά τ’ άλλα απούσα σε επίπεδο συλλογικών δράσεων αντίδρασης απέναντι στις ασκούμενες κυβερνητικές πολιτικές- ηγεσία της ΓΣΕΕ, διαφαίνεται ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όποτε κι αν γίνουν οι εθνικές εκλογές, θα βρεθεί αντιμέτωπη με ένα μεγάλο «κύμα» κοινωνικής δυσαρέσκειας, ικανό να ανατρέψει τα υφιστάμενα πολιτικά δεδομένα. Όσο κι αν τα συστημικά ΜΜΕ δεν προβάλουν επαρκώς την πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν στην πλειονότητά τους οι πολίτες της χώρας, τα αποτελέσματα που νιώθουν στην καθημερινότητά τους είναι σχεδόν αδύνατον να «λειάνουν γωνίες».

Αν, μάλιστα, επιβεβαιωθούν τα εφιαλτικά σενάρια για έναν χειμώνα πρωτόγνωρο για τις σύγχρονες δυτικές κοινωνίες, τότε εκτιμάται ότι το «κύμα» δυσαρέσκειας απέναντι στην κυβέρνηση όχι μόνο δε θα συγκρατηθεί αλλά, τουναντίον, θα μεγαλώνει διαρκώς. Οι υποκλοπές μπορεί να «τραυμάτισαν» ανεπανόρθωτα το κυβερνητικό προφίλ, αλλά η ακρίβεια και οι λογαριασμοί – «φωτιά» είναι αυτοί που, αν δεν αντιμετωπιστούν, θα «κουρέψουν» τα εκλογικά ποσοστά της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Δείτε ολόκληρη την έρευνα γνώμης

  1. Η ΝΔ και οι Σαμαροβενιζέλοι έκαναν κυβέρνηση του 36% τους κατσαπλιάδες και μυαλό δεν έβαλαν. Η λιτότητα θα φέρει κανένα σταλινικό ΚΟΥΚΟΥΕ ή τον ακραίο λαϊκιστή Βαρουφάκη σε διψήφιο ποσοστό και θα παραμιλά ο Κιμ Γιονγκ Ουν. Ας σοβαρευτεί η κυβέρνηση με την οικονομία γιατί πλέον η λαϊκή δυσαρέσκεια δεν θα εκφραστεί από την λαϊκή δεξιά όπως ήταν ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή ή ο ΛΑΪΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΌΣ αλλά από τις λαϊκές συσπειρώσεις και τα ΠΑΜΕ με τα σφυροδρέπανα. Ήδη σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ έπεσε η πρώτη σφαλιάρα αλλά το μήνυμα δεν ελήφθη.

    Σοβαρευτείτε κύριοι της ΝΔ και λοιπές πατριωτικές δυνάμεις δυστυχώς η Ελλάς δεν έχει μια Μελόνι όπως η Ιταλία όπου τα κομμούνια και οι αριστεροί μαζί με τους οικολόγους παλεύουν ΟΛΟΙ τους να περάσουν το 3%.

  2. Έπεσε ήδη ο Μητσοτάκης, ας τάζει ό,τι του έλθει στο νου. Θυμηθείτε την αγάπη που τρέφουν για αυτόν οι 60+ χωρίς εμβολιασμό και βεβαιωμένα πρόστιμα, λάβετε επίσης υπόψη σας τα αισθήματα όσων καταπάτησε τις ελευθερίες. Σκεφτείτε την οργή όσων πήραν υπόσχεση ανοσίας μέσω του εμβολιασμού, όμως αντί της πολυπόθητης θωράκισης της υγείας τους, βλέπουν πως αρρωσταίνουν, γίνονται τρόφιμοι ΜΕΘ (64% οι πλήρως εμβολιασμένοι στις 10/7/2022). Άσε που με την υπερβάλλουσα θνησιμότητα πεθαίνουν όλοι σαν τα κοτόπουλα, υγιείς και πάσχοντες χωρίς κανένας να εξηγεί πειστικά το φαινόμενο. Στους θανάτους Covid είμαστε από τις πρώτες χώρες στον κόσμο, αυτό το οφείλουμε στην αντιμετώπιση του ιού και στο σύστημα υγείας Μητσοτάκη. Όσο για την οικονομία, θα ήθελα να ζω σε άλλη χώρα. Η απλησίαστη ενέργεια και τα locdowns διέλυσαν ανταγωνιστικότητα, επενδύσεις και οικονομία. Οι τιμές εκτοξεύτηκαν και τα νοικοκυριά δεν καλύπτουν πλέον τις ανάγκες τους, ούτε για τα βασικά τρόφιμα. Πως θα ψηφίσουν Μητσοτάκη όσοι έχασαν επιχειρήσεις στη θητεία του ή τις υπερχρέωσαν ; Πως θα τον χειροκροτήσουν όσοι δεν μπορούν να θρέψουν τα παιδιά τους ; Πως να μην προσβληθούν και να θυμώσουν, με τα διάφορα pass που εφευρίσκουν οι αργόσχολοι του Μαξίμου. Πως να μην εξαγριωθούνε με την αρπαγή των συνταγματικών ατομικών ελευθεριών. Εδώ δε χρειάστηκε καν συντακτική πράξη για την αναστολή άρθρων του Συντάγματος, έγινε με κοινές αποφάσεις του αρχηγού της αστυνομίας, χειρότερα και από τη χούντα δηλαδή. Θυμηθείτε τον χωροφύλακα στην πλατεία της Ν. Σμύρνης που έγραψε πρόστιμο σε γέροντα που ακούμπησε σε παγκάκι, ενώ έδειρε άσχημα νεαρό που τον ρώτησε, γιατί το κάνεις ; (επί χούντας, ουδέποτε αστυνομικοί έπραξαν κάτι τέτοιο) . Ποιος λοιπόν πατριώτες θα ψηφίσει τη ΝΔ του Μητσοτάκη ; Οι ολιγάρχες της ενέργειας και αυτοί που άρπαξαν τις παράνομες αναθέσεις δεν μπορούν να του δώσουν τη νίκη, ούτε καν τα μπουκωμένα ΜΜΕ. Όλοι οι θιγμένοι από τον αλαζόνα νάρκισσο, συμπληρώνουν πολλές φορές τον συνολικό αριθμό των ψηφοφόρων. Λογικό είναι, κάποιους έβλαψε περισσότερες από μια φορά.

  3. Να τον μαυρίσουν κι αυτόν και τη ΝΔούλα του. Αλλά να προσέξουν πού θα πάνε, γτ δεν είναι μόνη επιλογή η εναλλαγή στην εξουσία δύο ή τριών κομμάτων, δεν τους έχουμε υποχρέωση να μπαίνουν μόνο αυτοί στη βουλή.
    Οι άλλοι δύο είναι στην ίδια ολοκληρωτική γραμμή κι αυτό φαίνεται από τη στάση τους στα εμβόλια, που είναι και μια βαθύτερη ένδειξη γενικότερης απολυταρχίας στη συνολική διακυβέρνηση που θα ασκήσουν.
    Ο πρόεδρος του κιναλ ζητούσε μετ΄επιτάσεως να μην επιτρέπεται καν η είσοδος στους ατσίμπητους ούτε στα σουπερ μαρκετ και να εξαναγκαστούν όλοι να δεχθούν ιατρική πράξη στο κορμί τους ενώ δεν θέλουν (η παραβίαση όμως της δικής του ζωής τον έτσουξε, γιατί ?)
    Τα ίδια κι ο τσιπράκης. Χαλάει τον κόσμο για τον σπίρτζη, την παραβίαση όμως του σώματος των ανθρώπων τη δέχτηκε και την παραδέχτηκε και την υποστήριξε, με σύμβουλο γεροτζιάφα που έκραζε αισχρά τον κόσμο που αρνήθηκε την ιατρική πράξη (που συν τοις άλλοις είναι και πειραματική και αποτελεσματική).
    Φαντάσου τι ολοκληρωτισμό θα ασκήσουν αν αναλάβουν εξουσία …

  4. Αρε πληρωσε τη ΔΕΗ ρε νουμερο. Αυτοι που μας βαζουν δελτιο στο ρευμα,δελτιο στα κυσιμα ,στη θερμανση ,και στο φαγητο πως λεγονται γερμανοτσολιαδες;

  5. Γιατι οι υπολοιποι τι θα του ριξουν?Πες μια μια ομαδα ανθρωπων που θα ψηφισει Κυριακο,οι γυρω γυρω του μονο.

  6. @ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΩΝΗΣ
    Για να φτάσει κάπου παραπάνω, όπως πιστεύει, κάπως πρέπει να “ξεχωρίσει”!
    Κατά τα άλλα είναι Σάββατο και ο καιρός βοηθάει για μια βόλτα.
    @ Panos Kouvelas
    “… δυστυχώς η Ελλάς δεν έχει μια Μελόνι …”
    Για να έχει πρέπει και να θέλει! Θέλει; Ή μάλλον καλύτερα θέλουμε;

  7. Μπορεί να χάσει την ψήφο των ιδιωτικών υπαλλήλων αλλά σίγουρα απολαμβάνει την υποστήριξη των δημοσίων. Ειδικά υγειονομικών, εκπαιδευτικών κλπ… Αν προλάβει να διορίσει κανα εκατομμύριο ως τις εκλογές, έχει σημαντικές ελπίδες.

  8. Οι ΔΥ να δεις: δυο χρόνια τώρα εξακολουθούν να πληρώνουν εισφορά αλληλεγγύης όταν αυτή έχει καταργηθεί για τον ΙΤ. Από αυξήσεις δεν πήραν τίποτε. Ακόμη και από την αύξηση του ελάχιστου μισθού που πήρε ο ΙΤ εξαιρέθηκαν αφού αυτούς δεν τους… πιάνει ο νόμος (άλλο ένα… προνόμιο). Και φυσικά “λούζονται” την ακρίβεια όπως όλοι όσοι δεν μπορούν να πάρουν αύξηση

  9. Panos kouvelas Μάλλον δεν ξέρεις τι σου γίνεται.Οι ομοϊδεάτες σου μας έλεγαν ότι τα κουμουνια θα μας πάρουν τα σπίτια θα μας βάλουν δελτίο στο φαγητό και στο ρεύμα.Και ήρθαν οι ταγματασφαλίτες και γερμανοτσολιάδες και τα εφαρμόζουν.Που με την προβιά του πατριώτη λυμαίνονται χρόνια τώρα κρατικό χρήμα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Διεθνής διαπόμπευση (και πάλι) για τη διαπλοκή κυβέρνησης-δημοσιογράφων!

Η διεθνής κατάταξη της χώρας μας στη θέση 107 όσον αφορά την κατάσταση του Τύπου δεν αποτελεί εδώ και...

Η εξέλιξη των σχέσεων Ελλάδας και Ισραήλ

Η εικόνα ραστώνης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε παραλία των Χανίων, αν και ηγείται μίας χώρας-μέλους του ΝΑΤΟ με...

Εθνικιστής ο Καζαντζάκης; Σωβινιστής ο Βελουχιώτης;

Αποδέχθηκα με ιδιαίτερη χαρά την πρόταση των εκδόσεων Gutenberg να παρουσιάσω την εξαιρετική ερευνητική εργασία της καθηγήτριας Άννας Καρακατσούλη...

Βουλευτές πούλησαν τα εθνικά συμφέροντα

Εξαιρετικά αρνητικές για τα συμφέροντα της Κύπρου και το κατοχικό καθεστώς είναι οι τελευταίες εξελίξεις στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του...