Πυρκαγιά στην Εύβοια: Ενισχύονται οι επίγειες δυνάμεις – Μέτρα για να μην επεκταθεί η φωτιά

Ενισχύονται από όλη τη Στερεά Ελλάδα και την Αττική οι δυνάμεις πυρόσβεσης στην περιοχή Γάια της Εύβοιας.

H Πυροσβεστική κάνει λόγο για δύσκολη πυρκαγιά καθώς οι ισχυροί άνεμοι αλλά και το ανάγλυφο της περιοχής καθιστούν το έργο των δυνάμεών της ιδιαίτερα δύσκολο. Αργά το βράδυ, το συντονιστικό όργανο της περιοχής ανέφερε το μέτωπο έχει «προσδιοριστεί» και λαμβάνονται μέτρα για να μην επεκταθεί η φωτιά.

Στην περιοχή επιχειρούν 149 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων (εκ των οποίων οι 3 είναι Ε.ΜΟ.ΔΕ.) και 31 οχήματα, ενώ συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου, που προσπαθούν να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες σε κρίσιμα σημεία και να ανοίξουν διαβάσεις για να προσεγγίσουν περισσότερο τα πυροσβεστικά οχήματα το μέτωπο της φωτιάς.

Το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Στερεάς Ελλάδας έχει τεθεί σε γενική επιφυλακή, ενώ κλιμάκιο της ΔΑΕΕ με εντολή του αρχηγού του ΠΣ, Αλέξιου Ράπανου έχει μεταβεί στην περιοχή προκειμένου να ερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς.

Η πυρκαγιά ξέσπασε περίπου στις 14.00 το μεσημέρι του Σαββάτου σε χορτολιβαδική έκταση ανάμεσα στην περιοχή Γάια και Κρεμαστού Ευβοίας και λίγο πριν τις 7 το απόγευμα στάλθηκε μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους να εκκενώσουν προληπτικά το χωριό Κρεμαστός και να κατευθυνθούν προς το Τραχήλι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ο άγνωστος πόλεμος της ένστολης επιβίωσης

Το σύνηθες ερώτημα είναι «τι Αστυνομία θέλουμε;». Η ερώτηση ουσίας, όμως, που προηγείται και όλοι αποφεύγουν να θέσουν είναι...

Η δημογραφική κρίση της Ελλάδας έγινε viral

Παραμονές Χριστουγέννων ο Ίλον Μασκ κρατούσε στα χέρια τον γιο του στο φεστιβάλ του κόμματος της Μελόνι, στη Ρώμη....

Ο ψευτομουφτής εξόργισε ακόμα και τους δικούς του

Η Παρασκευή ήταν μια δύσκολη μέρα για τον εκλεκτό του Ερντογάν και μακρύ χέρι της Τουρκίας στη Θράκη, Μουσταφά...

Γιάννης Φέρτης: Μια συνέντευξη του 2011 στον Απόστολο Διαμαντή

Φοράει ένα πουλόβερ και καπνίζει συνεχώς,  40 τσιγάρα ημερησίως. Είναι γεμάτος ενέργεια, παρότι μιλάει χαμηλόφωνα, μ’ αυτήν την βαθιά...