Μέτρα κατόπιν… λαϊκού τσακίσματος

Δεν ξέρουμε αν το αντιλήφθηκε η άδεια τσέπη σας, αλλά η μνημονιακή εποπτεία αποτελεί παρελθόν, με την ανάπτυξη για το ’21 να εκτοξεύεται στο 8,3%.

Ουάου που θα έλεγε κι εκείνη η ψυχή που μας οδήγησε στο τρίτο και χειρότερο μνημόνιο με τις μπαρούφες του.

Σε κάθε περίπτωση, είναι προφανές ότι η κυβέρνηση ζορίζεται ιδιαίτερα από την ακρίβεια που έχει σαρώσει κυριολεκτικά τα πάντα και επιχειρεί μάταια να επισκιάσει τη ζοφερή κατάσταση μέσω πομφολύγων όπως των παραπάνω.

Καθώς και με ετεροχρονισμένα μέτρα.

Μέτρα κατόπιν… λαϊκού τσακίσματος.

Τακτική που ακολουθεί από το ξέσπασμα της κορονοκρίσης.

Όπου αφού επέβαλε τα πιο σκληρά lockdowns, ισοπεδώνοντας την οικονομία, θυμήθηκε έπειτα να μοιράσει τις περιβόητες επιστρεπτέες προκαταβολές, τα επιδόματα κορονοϊού και τις απευθείας αναθέσεις σε ημετέρους, εκτοξεύοντας το χρέος στα ουράνια.

Ομοίως και στη γεωπολιτική κρίση με τα γνωστά επακόλουθα σε ενέργεια, τρόφιμα κ.ο.κ.

Πρώτα πάθαμε απανωτά εγκεφαλικά με τους λογαριασμούς ρεύματος, τις τιμές της βενζίνης και το δυσπρόσιτο σούπερ μάρκετ και μετά ήρθαν οι παρεμβάσεις, με τους επιτήδειους να εξακολουθούν να κονομάνε και το χρέος να συνεχίζει την ανιούσα, μάλλον για να κατακτήσει κάποιον άλλο γαλαξία.

Πάλι κάλα πάντως που βγαίνουμε από την εποπτεία των κορακιών.

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι εν μέσω γεωπολιτικού χάους, εκεί πάνω στις καραμπόλες των μεγάλων παιχτών, θα υπάρξει κάποιο θαύμα και δε θα μπούμε σε νέα.

Τι άλλο να πούμε με αυτά που βλέπουμε;

Καλό ξεμπέρδεμα αδέρφια…!!!

  1. Μελλοντική είναι η πιθανολογούμενη εκτόξευση ανάπτυξης, όμως η πληθωριστική πίεση είναι μεγαλύτερη και παρούσα. Οι λαϊκές μάζες υφίστανται την πολιτική της πράσινης ενέργειας του κ. Μητσοτάκη, αυτή που εκτοξεύει τα οικονομικά των ολιγαρχών και βλάπτει τον μέσο πολίτη.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Νέα οικονομική κρίση προ των πυλών: Πόσο «θωρακισμένοι» είμαστε;

Θυμάμαι ακόμη την κυβέρνηση της Ν.Δ. μετά τη χρεοκοπία της τεράστιας αμερικανικής τράπεζας Lehman Brothers το 2008, που είχε...

Οποιαδήποτε ένταση απειλεί την παγκόσμια οικονομία

Ως χώρα βρισκόμαστε γεωγραφικά σ' ένα από τα πιο ευαίσθητα σημεία του πλανήτη, καθώς -όπως έχει αποδείξει η ιστορία-...

Ξεθωριάζει το… success story

Έκανε ό,τι μπορούσε η κυβέρνηση για να αξιοποιήσει και φέτος το Φόρουμ των Δελφών ώστε να προβάλει το αφήγημά...

Η Ελλάδα μετατράπηκε σε ατελείωτο real estate

Προ καιρού, σχολιάζοντας από τη στήλη την οξύτατη στεγαστική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα, είχα γράψει εν κατακλείδι ότι...