Νέες απειλές κατά της Ελλάδας από τον Ερντογάν

Ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως η Ελλάδα θα πρέπει να σταματήσει να εξοπλίζει τα νησιά που έχουν αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς και θα πρέπει να συμμορφωθεί προς τις διεθνείς συμφωνίες.

«Προειδοποιώ την Ελλάδα να αποφύγει όνειρα, πράξεις και δηλώσεις που θα έχουν ως αποτέλεσμα να μετανιώσει. Συνέλθετε», δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του που μεταδόθηκε τηλεοπτικά, όπως μεταδίδει το Ρόιτερς, ενώ παρακολουθούσε τουρκικά στρατιωτικά γυμνάσια κοντά στη Σμύρνη.

«Η Τουρκία δεν θα απαρνηθεί τα δικαιώματά της στο Αιγαίο και δεν θα υποχωρήσει από την άσκηση των δικαιωμάτων της που έχουν εδραιωθεί από διεθνείς συνθήκες όσον αφορά τον εξοπλισμό νησιών», πρόσθεσε.

Εξάλλου ο Ερντογάν, ο οποίος απειλεί να εξαπολύσει νέα επίθεση στη βόρεια Συρία, δήλωσε σήμερα ότι «ελπίζει» πως θα υποστηριχθεί από τους συμμάχους της Άγκυρας.

«Θα συμπληρώσουμε βεβαίως τα κομμάτια που λείπουν από τη ζώνη ασφαλείας μας» κατά μήκος των τουρκικών συνόρων στη βόρεια Συρία, προειδοποίησε.

«Ελπίζουμε πως κανένας από τους αληθινούς συμμάχους μας δεν θα αντιταχθεί στις θεμιτές ανησυχίες μας», πρόσθεσε ο τούρκος πρόεδρος, ο οποίος φορούσε στρατιωτικό πηλίκιο ενώ παρακολουθούσε τις στρατιωτικές ασκήσεις.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, δια της υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιας για τη Μέση Ανατολή Μπάρμπαρα Λιφ, επανέλαβαν χθες, Τετάρτη, τη «βαθιά ανησυχία» τους για τις απειλές του τούρκου προέδρου εναντίον των κούρδων μαχητών στη Συρία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Το σύμβολο της αποτυχίας του Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου

Στις 7 Οκτωβρίου, την ημέρα της επιχείρησης της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ, ο Ααρόν Χαλίβα έκανε διακοπές στο Ελάτ,...

Θα ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ Ιράν και Ισραήλ;

Η περιοχή της Μέσης Ανατολής βιώνει έναν καταστροφικό πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, που στοίχισε τη ζωή σε περίπου...

Η ημέρα των φυλακισμένων Παλαιστίνιων

Η 17η Απριλίου κάθε χρόνου στα χώματα της Παλαιστίνης αφιερώνεται στους αγωνιστές που είναι κρατούμενοι στις ισραηλινές φυλακές. Σύμφωνα...

Είμαστε με την ΕΙΡΗΝΗ

Ο τρόμος για γενικευμένη σύρραξη, η φωτιά της οποίας θα παρασύρει στο διάβα της ολόκληρο τον πλανήτη, είναι πανθομολογούμενος....