Ελληνοτουρκικά: Θα το πάει μέχρι τέλους η κυβέρνηση;

Όπως ήδη γράψαμε, έπειτα από την ομιλία στο Κογκρέσο, την… αργοπορημένη επιστολή στον ΟΗΕ μέσω της οποίας κόβεται ο επεκτατικός τσαμπουκάς του σουλτάνου και τις απανωτές κατραπακιές που δέχθηκε από ΗΠΑ, ΕΕ, Γαλλία, ακόμη κι από τη Γερμανία, για τις έωλες νεοοθωμανικές του ονειρώξεις, η κυβέρνηση παίρνει συγχωροχάρτι για το αμαρτωλό παρελθόν του Ορούτς Ρέις.

Δεν ξέρουμε αν ο Ταγίπ έπειτα από τα παραπάνω, θα συνεχίσει να απειλεί θεούς και δαίμονες ή αν θα μπουκάρει στο Αιγαίο, με στόχο να αρπάξει όσα διεκδικεί στο μεγάλο παζάρι που έχει ανοίξει (F-16, F-35, βέτο για ένταξη Σουηδίας- Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, μέτωπα με ΕΕ, «ειρηνοποιός» στο ουκρανικό, Συρία, Λιβύη), πιέζοντας κατά αυτό τον τρόπο τη δύση να κάτσουν στο τραπέζι μπας και τα βρουν.  

Αυτό που ξέρουμε όμως, είναι ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να ολοκληρώσει την πατριωτική αντεπίθεση ώστε να είναι πλήρως καλυμμένη από τα τετελεσμένα που θα επιχειρήσει να δημιουργήσει η Τουρκία μέσω ενδεχόμενης επίθεσης στο Αιγαίο.

Ήτοι, να ανακηρύξει ΑΟΖ και επέκταση των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο στα 12 μίλια.

Πρόκειται για την απόλυτη κίνηση αποτροπής και στριμώγματος του Ερντογάν, καθώς και διασφάλισης της κυριαρχίας μας στις μετέπειτα διαπραγματεύσεις με τη δύση (να μη λησμονούμε το άδειασμα στην Κύπρο), εφόσον μας επιτεθεί η Τουρκία.

Για να δούμε, θα το πάει μέχρι τέλους η κυβέρνηση, προς αποφυγή των όποιων παγίδων στήσει ο Ερντογάν;

Ή θα γκρεμίσει όσα έχτισε μετά κόπων και βασάνων, επιστρέφοντας στις μαύρες μέρες του Ορούτς Ρέις;

Οψόμεθα… 

  1. Για μένα το πρόβλημα σε ενδεχόμενη σύρραξη με τους οθωμανούς δεν είναι το έλλειμα ισχύος που πιθανόν να υπάρχει. Αλλά το ότι η πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας δεχόμενη όλα αυτά τα χρόνια την λαιφσταιλ, εθνομηδενιστική προπαγάνδα δεν είναι ψυχικώς έτοιμη για ένα τέτοιο γεγονός. Από το 1974 είμαστε ένα ΑΠΟΛΕΜΟ ΕΘΝΟΣ. Εν αντιθέσει με τους τουρκαλάδες που αδιαλείπτως πολεμούν κούρδους, σύριους και η τουρκική κοινωνια είναι εξοικειωμένη με την εννοια πόλεμος, και με την ενδεχόμενη απώλεια των παιδιών τους. Φανταστείτε σκηνικό να έρχονται στο λιμάνι του πειραιά σωρηδόν φέρετρα με νέους έλληνες επιστρατευμένους. Είναι έτοιμη η ελληνική κοινωνία να το αντέξει αυτό? Ή θα αναγκάσει την όποια κυβέρνηση να συρθεί σε οδυνηρή συνθηκολόγηση προκειμένου να σταματήσει το σφαγείο για τα παιδιά της? Αυτό για μένα είναι το πιο σοβαρό θέμα.

  2. Το θέμα είναι, εάν το ελληνικό ηγετικό κατεστημένο έχει διάθεση να πολεμήσει…

  3. original ranger πόσο δίκιο έχεις. Ο Ερντογάν αφιονίζει το λαό του με σήριαλ πολεμικής δόξας και μεις βλέπουμε στα κανάλια σαρβαιβορ, σόπιγκ σταρ. Και συνεχή υπονόμευση του στρατού μας με επί 20 χρόνια διάφορες παραλλαγές του “λουφα και παραλλαγή”.

  4. Οι τιμές των καυσίμων, της ηλεκτρικής ενέργειας και των άλλων προϊόντων στις κατακτημένες από την Τουρκία περιοχές, ξέρει κανείς αν θα μετατραπούν στις αντίστοιχες που ισχύουν στην Τουρκία ή αν θα παραμείνουν ως έχουν?

  5. Συμφωνώ και παραπέμπω στην άγρια πολιτική διαμάχη που έλαβε χώρα. στην Μεγάλη Βρετανία , λίγο πριν ξεσπάσει ο 2ος παγκόσμιος πόλεμος.Η Αριστοκρατία ήταν πρόθυμη να συνάψει συμφωνία με τον Χίτλερ , ταπεινωτικη , εξασφαλίζοντας τα συμφέροντα της και αφήνοντας τον υπόλοιπο κόσμο έρμαιο στις ορέξεις του νικητή. Ο Τσώρτσιλ όμως πήρε την εξουσία , ενέπνευσε τον λαό και τον καθοδήγησε στην Νίκη. Η Χώρα χρειάζεται ηγέτη και αποφάσεις. Δεν αμφιβάλω καθόλου για τον πατριωτισμό της Ελληνικής ολιγαρχίας , περιμένω όμως να επιλέξουν τον επόμενο ηγητορα , με γνώμονα το εθνικό συμφέρον όλης της κοινωνίας και όχι της εξυπηρέτησης των προσωπικών συμφερόντων. Εκτός κι αν έχουν ήδη ληφθεί οι αποφάσεις και πολύ απλά τις μαθαίνουμε τελευταίοι. Θα δείξει σύντομα. Η λέξη προδοσία δεν μου χτυπάει καλά. Σε έναν παγκοσμιοποιημένο , φιλελεύθερο κόσμο ο άγραφος κανόνας είναι η ελευθερία του ατόμου να λειτουργήσει καινοτόμα με σκοπό το προσωπικό όφελος. Αν η προδοσία εξυπηρετεί αυτόν τον σκοπό , τότε μένει μια λέξη κενή δίχως νόημα.,

  6. Δεν είναι το θέμα αν θα το πάει μέχρι τέλους η κυβέρνηση. Το θέμα είναι αν θέλει ο λαός να το πάει μέχρι τέλους. Και η πλειοψηφία μάλλον δε θέλει. Τουλάχιστον έτσι φαίνεται

  7. ΝΑ ΠΡΟΣΕXΘΕΙ, ΜΟΝΟ, ΝΑ ΜΗ ΣΚΙΣΘΕΙ ΚΑΝΑ ΔΙΧΤΥΩΤΟ ΚΑΛΤΣΟΝ…

  8. Οταν αποκατασταθεί το έλλειμμα ισχύος που προκλήθηκε από τον μονομερή αφοπλισμό της χώρας την περίοδο 2005-2020 τότε μπορούμε να μιλήσουμε για επέκταση των χωρικών υδάτων σε φάσεις ξεκινώντας από την ηπειρωτική Ελλάδα στο Αιγαίο και τη Κρήτη.
    Μέχρι να γίνει αυτό όμως τυχόν πόλεμος θα επιβληθεί, δεν θα προκληθεί.
    Για να αποκατασταθεί μια στοιχειώδης ισορροπία δυνάμεων απαιτούνται χρόνια μια και όχι μόνο δεν αγοράσαμε ντουφέκι και δεν συντηρήσαμε τα υπάρχοντα την περίοδο 2005-2020 με αποτέλεσμα την αχρήστευσή τους αλλά παράλληλα η Τουρκία εξοπλιζόταν και ανέπτυσσε αμυντική βιομηχανία.

    Οτι έγινε αντίστοιχα με την Αρμενία και το Αζερμπαιστάν αλλά και την Ουκρανία με τη Ρωσία. Οι δύο από τις τρεις περιπτώσεις μονομερούς αφοπλισμού ήδη κατέληξαν σε πόλεμο και το αναμενόμενο είναι να γίνει το ίδιο με την Ελλάδα και τη Τουρκία.
    Ηταν δηλαδή επόμενο η πολιτική των ΚΚ Β’, ΓΑΠ, Σαμαρά, Τσίπρα και Κυριάκου (τον πρώτο χρόνο) να φέρουν τον πόλεμο. Η Ελλάδα ατύχησε να έχει πρωθυπουργούς για μεγάλο διάστημα άτομα με εξαιρετικά μειωμένη αντίληψη ή εντελώς ιδεοληπτικά.
    Και φυσικά η ευθύνη είναι του Ελληνικού λαού που τους εξέλεξε.
    Τώρα ίσως είναι pay time. Με αίμα. Εκτός κι αν επέμβει για μια ακόμη φορά ο από μηχανής θεός. Μας χρωστάει μια και εφευρέθηκε εδώ. Γενικώς βοηθάει αλλά τον τρέχουμε πολύ…..

  9. ..μα! “θα το πάνε” (μέχρι το τέλος), οι Αμερικανοί, και γενικά οι Αγγλοσάξονες…
    ..το Ιρακ, και η Αλβανία (των καλασνικωφ), μας δείχνουυν το μέλλον στην Τουρκία…
    ..μια “ειρηνευτική επιχείρηση” θα χρειαστεί…

  10. ..μα! “θα το πάνε” (μέχρι το τέλος), οι Αμερικανοί, και γενικά οι Αγγλοσάξονες…
    ..το Ιρακ, και η Αλβανία (των καλασνικωφ), μας δείχνουυν το μέλλον στην Τουρκία…
    ..μια “ειρηνευτική επιχείρηση” θα χρειαστεί (μεταξύ οθωμανιστών – κεμαλιστών)…

  11. Τι να παει και τι να φερει
    Αν ο Κυριακος ειχε κανει αντι στο Χαρβαρντ, μερος της εκπαιδευσης του σε μια χαρτοπαικτικη λεσχη οπως στην ιστορικη Πατησιων 12, και επαιζε δικα του λεφτα, θα ηξερε να μπλοφαρει καλυτερα και οτι δεν καινε τα καλα χαρτια οπως Κρητη, Αλεξανδρουπολη, στο πρωτο χτυπημα του αντιπαλου
    Για πεστε μου ρε παιδια εσεις που γνωριζετε απο οπλικα συστηματα
    Θελει πολυ μαγκια να παρει F35, αντιαερο, ανθυποβρυχιο κ.α. αντι συστηματα με Leasing, Σημερα αν ειναι δυνατον ? Και τους χειριστες τους μαζι
    Και αν τελος παντων οι χειριστες οχι, ποση μαγκια χρειαζεται μια συμφωνια να εχουν μεταβει στην Αμερικη δικοι μας χειριστες και να εκπαιδευονται ηδη σε αυτα?

    Αστε τα να πανε στο δι@@@ο, το παιδι εμαθε να ψευτοπαιζει στο πιανο το fur elise, Ενω η χωρα χρειαζεται ηγετη με ταλεντο πολιτικης Jazz και σκληρου χαρτοπαικτη. που δεν τα εχει.
    Πως το λενε, δεν το εχει………….

    Θα μου πεις οι αλλοι ηταν καλυτεροι ?
    Οχι βεβαια. Η ιδια συστημικη τουβλοποιια τους εχει βγαλει ολους τους απο το ιδιο παλιοχωμα. Το φινιρισμα διαφερει

  12. @Bolivar Εφόσον δεν αμφιβάλεις “καθόλου για τον πατριωτισμό της Ελληνικής ολιγαρχίας”, τότε δεν πρέπει να ανησυχείς καθόλου για το αν θα “επιλέξουν τον επόμενο ηγητορα , με γνώμονα το εθνικό συμφέρον όλης της κοινωνίας και όχι της εξυπηρέτησης των προσωπικών συμφερόντων.” Προφανώς θα τα “δώσουν όλα” για τον “αγώνα”, όπως το 1821, και τα βαπόρια τους και την περιουσία τους κλπ.

  13. Τέλος Αυγούστου, θα μπουκαρουν στην Ρω και στο Καστελόριζο.

    Δεν είναι τυχαίο ότι θέλουν να μην έχουν ελληνικό έδαφος στο δρομο τους από κάποιο θαλάσσιο μονοπάτι για να εφαρμόσουν τω τουρκολιβικο μνημόνιο. Οι Ευρωπαίοι φίλοι μας δεν μας καλούν στις συναντήσεις γιατί είναι στο κόλπο.

  14. Νά πεθάνουμε γιά τό Καστελλόριζο ρωτούσε τούς Ελληνες ό πρετεντέρης πρόπερσι. Καί τολμούσε τό ερώτημα γιατί ήξερε ότι οί Έλληνες είναι παρετημένοι τής Ελλάδος. Θά τό ρισκάρουμε έλεγε τό αστέρι τού σύριζα ό μπαλάφας άν θυμάμαι. Αυτοί είμαστε. Δωδεκάμηνη θητεία λές καί συνορεύουμε μέ τό Λουξεμβούργο. Πάλι μέ χρόνια μέ καιρούς πάλι δικά τους θα ναι. Κάπως έτσι δεν τό λέει ό λαός;;;

  15. Ο Πούτιν και οι Ρώσοι υπενθύμισαν στους κοιμώμενος Ευρωπαίους ότι για τα ζωτικά σου εθνικά συμφέροντα, ναι, κανείς πόλεμο όχι κουβεντες.

    Έπαθαν σοκ οι Ευρωπαίοι όταν είδαν ότι ένας Ηγέτης δεν αστειεύεται, δεν είναι υποχείριο και βάζει την χώρα του πάνω από όλα.

    Και ο λαός του, τον ακολουθεί με φρόνημα και θεωρεί αυτονόητο ότι ο πόλεμος είναι αναγκαίος για να υπάρχει πατρίδα και ειρήνη.

    Εδώ εμείς οι Ελλαδέζοι, με εγκέφαλο πουρέ από την υποκουλτούρα του εθνομηδενισμου, της απονεύρωσης, της σήψης των ηθών, το χιλιοπαιγμενο έργο νδσυριζαπασοκκκε, είμαστε απλά κάτοικοι ενός ιστορικού χώρου.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Η κορυφή και το παγόβουνο της παρακμής

Η περίπτωση του Δημήτρη Παπανώτα, με αφορμή τον αποκλεισμό του από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, επαναφέρει -έστω εμμέσως- και...

Η Ελλάδα, η Τουρκία και η απειλή των drones

Η χρήση των τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών Μπαϊρακτάρ στη Λιβύη, στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και, στα αρχικά του στάδια, στον πόλεμο...

Οι αληθινοί χριστιανοί και πατριώτες δεν κουνάν το δάχτυλο

Θα ήθελα πολύ να πάρω στα σοβαρά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κύριο Κασσελάκη, αλλά λυπάμαι. Δεν δύναμαι. Εκεί που...

Διεθνής διαπόμπευση (και πάλι) για τη διαπλοκή κυβέρνησης-δημοσιογράφων!

Η διεθνής κατάταξη της χώρας μας στη θέση 107 όσον αφορά την κατάσταση του Τύπου δεν αποτελεί εδώ και...