Ερντογάν για Μητσοτάκη: Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο με αυτούς που μας βλέπουν ως εχθρούς

Σχετικά με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο τοποθετήθηκε ξανά ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ασκώντας κριτική για τις αναφορές που έκανε σχετικά με την Τουρκία. Ο Τούρκος πρόεδρος προχώρησε αυτές τις δηλώσεις στην τουρκική Yeni Safak, στην επιστροφή του από το ταξίδι του στο Αζερμπαϊτζάν.

“Ο Μητσοτάκης δεν είναι συνομιλητής μου. Έχω ως συνομιλητές μου ανθρώπους που ασκούν πολιτική με προσωπικό τρόπο. Θα μου μιλήσεις, θα δειπνήσουμε, θα πούμε “ας μην βάλουμε τρίτες χώρες ή πρόσωπα ανάμεσά μας”, θα το υποσχεθείς αυτό, μετά θα περάσουν 15 μέρες, θα πας στις ΗΠΑ, θα βγάλεις λόγο κατά της Τουρκίας στο αμερικανικό Κογκρέσο για το χειροκρότημα που θα λάβεις εκεί. Συγγνώμη, αλλά δεν υπάρχει τίποτα που να μπορούμε να κάνουν με αυτούς (σ.σ. τον Έλληνα πρωθυπουργό)”, είπε μεταξύ άλλων ο Τούρκος πρόεδρος.

“Υπάρχει μόνο ένα πράγμα που πρέπει να κάνουμε: Είμαστε φίλοι με αυτούς που είναι φίλοι μαζί μας, αλλά όλοι θα πρέπει να γνωρίζουν καλά ότι θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο με αυτούς που μας βλέπουν ως εχθρούς”, πρόσθεσε ακόμη ο Ερντογάν.

Παραμένει αρνητικός για Σουηδία και Φινλανδία στο ΝΑΤΟ

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι οι συνομιλίες της Τουρκίας την περασμένη εβδομάδα με τις αντιπροσωπείες της Φινλανδίας και της Σουηδίας δεν ήταν στο “αναμενόμενο επίπεδο” και ότι η Άγκυρα δεν μπορεί να πει ναι στην είσοδο στο ΝΑΤΟ χωρών που υποστηρίζουν την “τρομοκρατία”, μετέδωσε σήμερα το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber.

Η Τουρκία έχει αντιταχθεί στην ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στη συμμαχία του ΝΑΤΟ και ο Ερντογάν φέρεται να δήλωσε στους δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του από το ταξίδι του το Σάββατο στο Αζερμπαϊτζάν ότι “δεν είναι τίμιοι ή ειλικρινείς”.

“Όσο ο Ερντογάν είναι επικεφαλής της Τουρκικής Δημοκρατίας, σίγουρα δεν μπορούμε να πούμε “ναι” στην είσοδο στο ΝΑΤΟ χωρών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία”, είπε.

Πηγή: capital.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Οι εναλλακτικές επιλογές στο «τελεσίγραφο Σολτς»

Η ελληνική κυβέρνηση και -προσωπικά- ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης βρέθηκαν, πραγματικά, στη «σωστή πλευρά της Ιστορίας» και έχουν ήδη...

Όταν έπεσε το σκοτάδι…

Το ημερολόγιο έδειχνε 23 Απριλίου 2010, όταν μια μεγάλη αντιπροσωπία του ΠΑΣΟΚ κατέφθανε στο ακριτικό Καστελόριζο με επικεφαλής τον...

Η μυστική συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τη ΝΙΚΗ

Πριν από τουλάχιστον έναν μήνα δύο διαχρονικές έγκυρες πηγές της στήλης, μία εκκλησιαστική και μία διπλωματική με καλή γνώση...

Ας κοιτάξει τον… καθρέφτη του

Με άκρως σουρεαλιστικούς όρους τείνουν να διεξαχθούν τελικά οι επερχόμενες (ευρω)εκλογές. Ίσως, μάλιστα, περισσότερο από κάθε άλλη αναμέτρηση...  Είναι...