Αρχική » Πρώτη Σελίδα » Quiz για την παραίτηση Ρόβλια

Quiz για την παραίτηση Ρόβλια

Από Factorx | Πεμ. 17 Δεκ 2009, 08:58 στην/στις κατηγορίες Πρώτη Σελίδα.

greengranade

Τι σχέση έχει η είδηση που αναδημοσιεύουμε στη συνέχεια με

1. Την «παραίτηση» Ρόβλια

2. Την ακύρωση από τον κ. Δ. Ρέππα  των διαγωνισμών του Γ. Σουφλιά για τις επεκτάσεις της Αττικής οδού και του αεροδρομίου στο Καστέλι (http://www.antinews.gr/?p=27980)

3. Την προχθεσινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για την διαφθορά

Νέα κόντρα στη Βουλή για τον «βασικό μέτοχο»

01/04/05 16:25  

Κόντρα μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ντίνου Ρόβλια ξέσπασε την Παρασκευή στη Βουλή, στο πλαίσιο σχετικής ερώτησης για την εφαρμογή του νόμου περί «βασικού μετόχου» και τις επιπτώσεις του στη λειτουργία των τραπεζών.

Ο βουλευτής Καρδίτσας του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι «στο θέμα του βασικού μετόχου, δεν μας ενδιαφέρει εάν ο πρωθυπουργός έχει προσωπικά με κάποια συγκεκριμένη οικογένεια».

Ο κ. Ρόβλιας τόνισε ότι η πρόθεση της κυβέρνησης δεν ήταν η διαφάνεια, ήταν η εκδίκηση μιας οικογένειας, η επίδειξη ισχύος και η χειραγώγηση όλων των μέσων ενημέρωσης μέσω εκφοβισμού.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι «ούτε οικογένειες ξέρουμε, ούτε στρεφόμαστε κατ’ αυτών», ενώ εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέροντας ότι «αν εσείς είχατε συνηθίσει στο κόμμα σας να έχετε αυτή τη λογική, επειδή είχατε πάρε-δώσε με οικογένειες στο παρελθόν, είναι άλλο ζήτημα. Όμως, όταν μιλάτε έτσι φαίνεται ότι και οικογένειες γνωρίζετε και κόπτεστε για κάποια συμφέροντα τα οποία ενδεχομένως μπορεί να θίγονται γενικώς και απροσώπως από τις ρυθμίσεις μας».

http://www.in.gr/innews/article.asp?lngEntityID=613424

  • Share/Bookmark
Σχετικά με το post
Από Factorx τη(ν) Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2009, 08:58 στην/στις κατηγορίες Πρώτη Σελίδα. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

7 σχόλια για “Quiz για την παραίτηση Ρόβλια”

  1. Βιογόνος says:

    Φάκτορα μας βοηθάς πολύ,

    Η απάντηση του quiz βρίσκεται στο άρθρο “Να ο πράσινος …..Μπαιρακτάρης”.

  2. «Κασσάνδρα» says:

    «Ο κ. Ρόβλιας τόνισε ότι η πρόθεση της κυβέρνησης δεν ήταν η διαφάνεια, ήταν η εκδίκηση μιας οικογένειας»

    Α έτσι είχε πει ε? Μάλιστα εκεί που πήγε ήταν για να μας πει για την όποια οικογένεια ή για το συμφέρουν του λαού που τον εξέλεξε;

    Υποκρισία

  3. Παρατηρητικός says:

    Η επαγγελματική (δικηγορική) ειδικότης του κ. Ρόβλια είναι τα δημόσια έργα.

  4. spm says:

    που ηταν για πολλα χρονια δικηγορος ο κος Ροβλιας? Εκει να αναζητησετε την απάντηση. Η απομακρυνση του ειναι μηνυμα. ηρθε και η ακυρωση των διαγωνισμων του Σουφλια και εδεσε το γλυκο.

  5. theo1611 says:

    Ότι και να λέμε για το Ρόβλια και τα δημόσια έργα, μπροστά στα επαγγελματικά πεπραγμένα του Προκόπη ωχριά.

    Μόνο ο Προκόπης κατάφερε να φάει, κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του ενασχόλησης, φτύσιμο από το ΣτΕ (2001).

    Τι, πως και γιατί, επαφίεται στα λαγωνικά!!!

  6. thrilos says:

    Θα κλάψουν ΚΑΡδιές και ΚΑΡδούλες

    Δεν πήρε χαμπάρι ο γενικός ότι τον μαγνητοφωνούσε ο διοικητής…

    Ήταν βράδυ, εννέα μέρες πριν από τις εκλογές του 2004, όταν ο γενικός γραμματέας άνοιγε την πόρτα του γραφείου του διευθύνοντος συμβούλου μεγάλης ΔΕΚΟ. « Έχουμε καθυστερήσει και δεν θα προλάβουμε», λέει αμέσως ο διευθύνων του οργανισμού στον γενικό γραμματέα. « Μην ανησυχείς, γι αυτό είμαι εγώ, θα το σχεδιάσουμε όπως πρέπει, άλλωστε κι εγώ σαν δικηγόρος και το δικηγορικό μου γραφείο έχουν ασχοληθεί με τέτοια πράγματα». Και συνέχισε ο γενικός γραμματέας… « Όπως ξέρεις, ο υπουργός ενδιαφέρεται για το έργο. Ο γνωστός μεγαλοεργολάβος είναι φίλος του υπουργού. Καταλαβαίνεις…». « Ναι , αλλά ουσιαστικά δεν πρόκειται περί διαγωνισμού, αλλά για απευθείας ανάθεση», απάντησε ο διευθύνων. Τότε ο γενικός είπε ένα ανέκδοτο που το αναφέρουν σε αντίστοιχες περιπτώσεις στην πατρίδα του τη Θεσσαλία και στη δική του εκλογική περιφέρεια.
    Πέρασε αρκετός καιρός από τότε και ο γενικός γραμματέας, σημερινός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, προσπαθεί να ξεχάσει τη συζήτηση και να φορτώσει τα πάντα στον διοικητή. Έλα όμως που ο πονηρός διοικητής μαγνητοφώνησε τη συνομιλία και όταν τη βγάλει θα κλάψουν καρδιές και καρδούλες.

    Τα παραπάνω αποτελούν αυτολεξεί δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠΑΡΟΝ» της 10/6/2007. Αν σας πω, ότι η μεγάλη ΔΕΚΟ είναι ο ΟΣΕ και το έργο είναι η αμαρτωλή σύμβαση 994/2005 του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, για την οποία την περίοδο εκείνη η δικαστική διερεύνηση του μεγάλου αυτού σκανδάλου ήταν σε πλήρη εξέλιξη, εύκολα μπορείτε να βρείτε τα πρόσωπα, στα οποία αναφέρεται το δημοσίευμα, το οποίο είχε προφανή διπλό στόχο.. Αφενός να προειδοποιήσει, ο πονηρός διοικητής, το δραστήριο τότε στις αποκαλύψεις σκανδάλων βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, πρώην γενικό γραμματέα του Υπουργείου Μεταφορών και νυν παραιτηθέντα Υφυπουργό κ. ΡΌΒΛΙΑ, ότι τον «κρατάει» και αφετέρου να στείλει «μήνυμα» στον οποιοδήποτε άλλο( Υπουργό, Γενικό Γραμματέα…) που του έδωσε εντολή να υπογράψει τη σύμβαση του εν λόγω έργου(Η σύμβαση υπογράφτηκε επί Κυβερνήσεως Ν.Δ. το 2005) , ότι , όπως μαγνητοφώνησε τη παραπάνω συνομιλία, μπορεί να έχει μαγνητοφωνήσει και κάθε άλλη σχετική συνομιλία…Όμορφος κόσμος, Αγγελικά πλασμένος… Είμαι περίεργος,μετά τη χθεσινή εξέλιξη για εξεταστική Επιτροπή για τη siemens,που συμμετέχει στην κοινοπραξία του έργου, για τη συνέχεια, αν και ο Βασικός εργολάβος είναι πραγματικά MEGAλος και έχει φίλους ισχυρούς και στη σημερινή Κατάσταση, όπως είχε και στην προηγούμενη (το όνομά τους μπορεί να σε …κουφάνει)…Εύχομαι,ειλικρινά, η καρατόμηση του κ. ΡΌΒΛΙΑ να σηματοδοτεί από την πλευρά του Γιώργου ότι έχει τη βούληση να συγκρουστεί με τη διαφθορά και τη διαπλοκή και να μη είναι μια παράπλευρη απώλεια στον ανελέητο πόλεμο μεταξύ των φατριών του ΠΑΣΟΚ..Και ανάλογη φυσικά βούληση να υπάρξει και από την άλλη πλευρά,της Αξιωματικής δηλαδή Αντιπολίτευσης,με δεδομένη την εμπλοκή της Άγιας Οικογένειας στην υπόθεση siemens γενικά, αλλά και ειδικότερα στο παραπάνω έργο, μέσω διΑΚΡΙΤών Αντιδημάρχων της στο Δήμο Αθηναίων, αλλά και πιο υψηλών θερμών υποστηρικτών της στη μάχη για την εκλογή στην Ηγεσία της Ν.Δ….

  7. Lavazza says:

    Μετά φωνάζει ο Φάκτορας για τις “ακραίες” απόψεις μου…

    Γιατί δεν βγήκαν οι διάλογοι σε CD στην Ομόνοια;;;

Τα σχόλια είναι κλειστά