Ο κόσμος καίγεται και το υπουργείο Εξωτερικών εκδίδει… εγχειρίδιο καλής συμπεριφοράς προς τους ΛΟΑΤΚΙ

Με εντολή του μεγάρου Μαξίμου, όπως επισημαίνουν καλά πληροφορημένοι διπλωματικοί κύκλοι, η ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών απέστειλε στις απανταχού ελληνικές πρεσβείες… εγχειρίδιο καλής συμπεριφοράς προς τους ΛΟΑΤΚΙ

Εν μέσω παγκόσμιας αναταραχής που προκαλεί ο πόλεμος στην Ουκρανία και η σύγκρουση Δύσης – Ρωσίας, με τη διπλωματική κινητικότητα να βρίσκεται στο κόκκινο, όπως δείχνουν και τα κέρδη της Τουρκίας από τις ρωσο-ουκρανικές συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη, και την Ελλάδα για μια ακόμη φορά εκτός νυμφώνος, η ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών περί άλλα τυρβάζει.

Το υπουργείο Εξωτερικών φαντάζεται ότι έχει λύσει όλα τα προβλήματα της εξυπηρέτησης των Ελλήνων πολιτών στο εξωτερικό, έχει αντιμετωπίσει τα τεράστια κενά που υπάρχουν σε θέσεις υπαλλήλων, παρέχει όλα τα οικονομικά μέσα στις πρεσβείες (οι οποίες δεν έχουν ούτε τα στοιχειώδη μέσα για την προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό), και έτσι, αφού όλα πάνε όμορφα κι ωραία, είπε τώρα να ρίξει το βάρος του στην κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ.

Ενώ ο πόλεμος προκαλεί σεισμικές αλλαγές διεθνώς και στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα, εκτός των άλλων, να καλπάζει η ακρίβεια και το φάσμα της διογκούμενης φτώχειας να είναι ορατό, εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης, των ευρωπαϊκών σχεδιασμών και της απαράδεκτης ενεργειακής πολιτικής της κυβέρνησης, η ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών, ευρισκόμενη μέσα στην… καλή χαρά, αποφάσισε πως τώρα είναι η καταλληλότερη στιγμή για να καταρτίσει τον «Οδηγό της καλής συμπεριφοράς προς τους ΛΟΑΤΚΙ».

Εδώ ο κόσμος καίγεται και το μέγαρο Μαξίμου και το υπουργείο Εξωτερικών θεωρούν ότι έχουν την πολυτέλεια να ασχολούνται με το πως θα αναδείξουν το θέμα των ΛΟΑΤΚΙ, ένα ζήτημα που βεβαίως χρήζει ρυθμίσεων, σε ζήτημα μείζονος σημασίας για την … εξωτερική πολιτική της χώρας.

Η «εγκύκλιος»

Έτσι, στις 30 Μαρτίου 2022, το υπουργείο Εξωτερικών, στον υψηλότερο υπηρεσιακό επίπεδό του, μάλιστα, σε αυτό το γενικού γραμματέα του, Θεμιστοκλή Δεμίρη, έστειλε σε όλες τις διπλωματικές Αρχές της χώρας, με κοινοποίηση και στη γενική γραμματεία του πρωθυπουργού, εγκύκλιο με τις «κατευθυντήριες οδηγίες για πολίτες ΛΟΑΤΚΙ».

Ποιος ξέρει, η χώρα βρίσκεται σε μακρά προεκλογική περίοδο και το κυβερνών κόμμα ψαρεύει σε θολά νερά, εστιάζοντας ακόμα και στους ΛΟΑΤΚΙ!

Ο κόσμος καίγεται και το υπουργείο Εξωτερικών εκδίδει... εγχειρίδιο καλής συμπεριφοράς προς τους ΛΟΑΤΚΙ 433112 photo

Στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι «απαιτείται η απαρέγκλιτη τήρηση ορθής συμπεριφοράς προς τον πολίτη» γενικότερα, «με ιδιαίτερη έμφαση σε ομάδες πολιτών που αντιμετωπίζουν εξειδικευμένα ζητήματα και ενδέχεται να υποστούν διακρίσεις». Επιπλέον, χρειάζεται «η ανάπτυξη μιας κουλτούρας προσήλωσης των υπαλλήλων σε σύγχρονες μεθόδους άσκησης χρηστής διοίκησης» (!).

Κατά τον συντάκτη του κειμένου, «στόχος της παρούσας εγκυκλίου είναι να καλυφθούν πιθανά κενά στην πληροφόρηση των στελεχών μας και να βελτιωθεί το επίπεδο της εξυπηρέτησης των ΛΟΑΤΚΙ συμπολιτών μας».

Ο κόσμος καίγεται και το υπουργείο Εξωτερικών εκδίδει... εγχειρίδιο καλής συμπεριφοράς προς τους ΛΟΑΤΚΙ 433113 photo

Με αυτό τον σκοπό, μάλιστα, παρατίθεται ακόμα και «ορισμός» για τους ΛΟΑΤΚΙ.

Ο κόσμος καίγεται και το υπουργείο Εξωτερικών εκδίδει... εγχειρίδιο καλής συμπεριφοράς προς τους ΛΟΑΤΚΙ 433114 photo

Αλά State Department

Εύλογα, βέβαια, γεννάται το ερώτημα: Γιατί η ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών ζητάει από τους υπαλλήλους τους να δίδουν «ιδιαίτερη έμφαση» στους ΛΟΑΤΚΙ; Άραγε, οι ομοφυλόφιλοι δεν αποτελούν κομμάτι των Ελλήνων πολιτών; Προς τι η ιδιαίτερη μεταχείρισή τους;

Είναι κατανοητό, βέβαια, ότι, ανάλογα με τις νομοθεσίες των διαφόρων χωρών (γάμοι, υϊοθεσία παιδιών, κ.ο.κ.), μπορεί να προκύψουν ζητήματα νομικού χαρακτήρα όταν ΛΟΑΤΚΙ απευθύνονται στις ελληνικές Αρχές του εξωτερικού για τέτοιου είδους ζητήματα.

Αυτά, όμως, αφορούν ζητήματα του ελληνικού νομικού πλαισίου και όχι των υπαλλήλων του υπουργείου. Άραγε, έχει διαπιστωθεί ρατσιστική συμπεριφορά εκ μέρους των υπαλλήλων (κάτι που δεν αναφέρεται στην εγκύκλιο) ως προς τη συμπεριφορά των υπαλλήλων προς τους ΛΟΑΤΚΙ; Προς τι, λοιπόν, αυτή η «ιδιαίτερη» μεταχείρισή τους;

Οι Έλληνες πολίτες, ανεξαρτήτως αν είναι «στρέιτ» ή ομοφυλόφιλοι, επιβάλλεται να έχουν ίση μεταχείριση από τις κρατικές Αρχές. Ως εκ τούτου, αυτή η εμμονή που δείχνει η κυβέρνηση, σε υψηλά επίπεδα, και τώρα το υπουργείο Εξωτερικών, εύλογα προκαλεί προβληματισμό.

Ελπίζουμε, να μη δούμε σύντομα να υψώνεται πλάι στην ελληνική σημαία και η σημαία των ΛΟΑΤΚΙ, όπως κάνει συχνά – πυκνά το State Department!

Τελευταία άρθρα

Με… όπλο το TikTok!

Είτε μας αρέσει είτε δεν μας αρέσει, ένα μεγάλο κομμάτι του εκλογικού σώματος επηρεάζεται και αποφασίζει για το πού...

Θύμα του lifestyle τελικά κι ο Κυριάκος

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να παρουσιάζεται ως υπόδειγμα πολιτικής συνέπειας σε όλη του τη διαδρομή και ιδιαίτερα την περίοδο...

Είναι να μη σε πάρει η κάτω βόλτα…

Κι επισήμως μπανανία το Μητσοτακιστάν με τη σφραγίδα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Του οποίου η έκθεση-κόλαφος κονιορτοποιεί τα κυβερνητικά παπατζιλίκια...

Δημόσιος έπαινος στην κυρία Χριστοφιλοπούλου!

Πυρ ομαδόν δέχεται από χθες στο διαδίκτυο η προσχωρήσασα στη Ν.Δ. υποψήφια ευρωβουλευτής Εύη Χριστοφιλοπούλου επειδή ομολόγησε τηλεοπτικώς ότι...