Νέα Δημοκρατία: Χωρίς Ρουβάδες και Πακιστανούς, συναυλία ειρήνης στο κέντρο της Αθήνας δε γίνεται

Μεγάλα ζόρια πρέπει να τραβάει αυτή η άμοιρη Νέα Δημοκρατία, για να φτάσει στο σημείο να βγάλει ανακοίνωση, εμμέσως πλην σαφώς, προς υποστήριξη του γιου του πρωθυπουργού, ο οποίος διαμαρτύρεται διαδικτυακώς για τη συναυλία ειρήνης που πρόκειται να γίνει στα Προπύλαια, την Τρίτη, ως «φιλο-πουτινική»

Άνω κάτω έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες το διαδίκτυο, και ειδικά τα social media, λόγω της… βαρυσήμαντης παρέμβασης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Στην τοποθέτηση του οποίου, βεβαίως, ουδείς θα έδινε σημασία, πέραν της παρέας του, αλλά επειδή είναι πρωθυπουργικός υιός, αναγκάστηκε ακόμα και η άμοιρη η Νέα Δημοκρατία να βγάλει ανακοίνωση, προσποιούμενη ότι κάνει… αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ούτε λίγο ούτε πολύ το μειράκιον χαρακτήρισε τη συναυλία που θα γίνει για «να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία» ως «ξέπλυμα του Πούτιν». Όπως ήταν φυσικό και δεδομένου ότι επρόκειτο για ανάρτηση του πρωθυπουργικού υιού, τον οποίον δεν αποκλείεται κατά τις μακρές παραδόσεις της οικογενείας Μητσοτάκη, να τον δούμε αύριο μεθαύριο και πρωθυπουργό, ξέσπασε εμφύλιος στα social media.

Κυριολεκτικά, έπεσαν -διαδικτυακά- κορμιά για να προστατεύσουν το παιδί από τις… αήθεις επιθέσεις των απανταχού… οπαδών του ξανθού γένους και του Πούτιν, όπως τους χαρακτηρίζει η «σωστή πλευρά της ιστορίας», η ευρισκόμενη κάπου εκεί στην Ηρώδου Αττικού. Μέχρι και ο Όπου Φυσάει ο Άνεμος (ΟΦΑ) πολιτικά, Γρηγόρης Ψαριανός, ξύπνησε και έσπευσε να πάρει θέση επί του… μείζονος αυτού ζητήματος.

Είναι να γελάνε και τα πλακάκια με όλους αυτούς τους αθεόφοβους. Ποιοι; Ο Μητσιάς και ο Νταλάρας… φιλοπουτινικοί! Μπα σε καλό σας, μας κάνατε και γελάσαμε!

Το χειρότερο είναι, όμως, ότι με μερικές ημέρες καθυστέρηση, και αφού είχε ξεσπάσει διαδικτυακός εμφύλιος, αίφνης ξύπνησε και η Νέα Δημοκρατία. Ή, την ξύπνησαν (;). Διότι δεν είναι δυνατόν να πλήττεται ο υιός του πρωθυπουργού και το κυβερνών κόμμα να μην έχει πάρει θέση! Κάτι που με τη σειρά του προκαλεί εύλογο προβληματισμό, δεδομένου ότι δεν είναι δυνατόν να σύρεται ένα κόμμα εξουσίας από τη μύτη, εξαιτίας κάποιων… οικογενειακών καπρίτσιων.

Αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση

Έτσι, με αφορμή το ότι η ΝΔ «ανακάλυψε» ότι το τηλέφωνο της Θ.Φωτίου του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτό που χρησιμοποιεί η ΜΚΟ που διοργανώνει τη συναυλία, εκδόθηκε ανακοίνωση, όπου η ΝΔ… αντιπολιτεύεται την αντιπολίτευση. Μα, ακόμα και οι ΣΥΡΙΖΑΐοι να είναι πίσω από τη συναυλία, είναι αυτό ουσιαστικό ζήτημα πολιτικής αντιπαράθεσης;

«Η κ. Φωτίου και ο ΣΥΡΙΖΑ -αναφέρει η ΝΔ- επιβεβαιώνουν ότι στηρίζουν οργανωτικά την αποκαλούμενη “Συναυλία Ειρήνης”. Μια συναυλία όπου, αντίθετα με την ανακοίνωση που αναγκάστηκαν να βγάλουν, δεν υπάρχουν πουθενά οι λέξεις ρωσική εισβολή. Εξομοιώνοντας έτσι τον θύτη με τα θύματα, ουσιαστικά αθωώνουν τον θύτη. Καμία έκπληξη. Ο ΣΥΡΙΖΑ απλώς επιβεβαιώνει με μια ακόμη ευκαιρία και για μία ακόμη φορά την καιροσκοπική στάση “ναι μεν αλλά” που τηρεί από την πρώτη ημέρα της επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία».

Δε θυμόμαστε, πάντως, τη Νέα Δημοκρατία να εκδίδει κάποια ανακοίνωση κατά του Δημάρχου Αθηναίων για το υψηλό κόστος της πρωτοχρονιάτικης συναυλίας του Ρουβά, του οποίου το μοναδικό θεάμον κοινό που κατέκλυσε το Σύνταγμα ήταν οι Κεντρασιάτες. Να, όμως, μια καλή ιδέα που μπορεί να επαναλάβει η ΝΔ, οργανώνοντας με πρωτοβουλία του Κώστα Μπακογιάννη μια συναυλία κατά του Πούτιν.

Επιχείρηση αποπροσανατολισμού

Πέραν του αστείου της υπόθεσης, η ΝΔ επιχειρεί να ανοίξει ένα δήθεν μέτωπο πολιτικής αντιπαράθεσης με την αντιπολίτευση στο θέμα του Ουκρανικού, προσπαθώντας να αποπροσανατολίσει τους πολίτες από τα καυτά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους. Όπως για παράδειγμα, με τους λογαριασμούς ρεύματος, με την κυβέρνηση σε ρόλο… τροχονόμου.

Επιπλέον, μάταια προσπαθεί να στηρίξει τον πρωθυπουργό, ο οποίος αποφάσισε, μόνος του χωρίς καμία απόφαση του ΚΥΣΕΑ και πολύ περισσότερο διακομματική συνεννόηση, την άμεση εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο, στέλνοντας οπλισμό στο Κίεβο. Κοντολογίς, επιχειρεί απεγνωσμένα να πείσει ότι ο πρωθυπουργός βρίσκεται στη «σωστή μεριά της ιστορίας» και όλοι όσοι διαφωνούν, δεν αποτελούν παρά… πουτινάκια!

Άραγε, η ΝΔ και το μέγαρο Μαξίμου που τόσο αγαπούν τις δημοσκοπήσεις δεν έχουν δει ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, ναι μεν καταδικάζει τη ρωσική εισβολή, αλλά δηλώνει κατά της αποστολής οπλισμού στην Ουκρανία, και γενικότερα κατά της εμπλοκής της Ελλάδας στον πόλεμο, διά των στρατιωτικών διευκολύνσεων προς τις ΗΠΑ, κ.ο.κ.;

Η ΝΔ σκόπιμα διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και προσπαθεί να βάλει στο λούκι την κοινωνία και να τη διχάσει σε «αντι-πουτινικούς» και «φιλο-πουτινικούς». Μάταια. Ο ελληνικός λαός έχει μακράν εμπειρία και ανθίσταται σε τέτοιου είδους απλουστευτικές… μητσοτακικές λοβοτομές. Διότι, με το ζόρι παντρειά δε γίνεται. Με το ζόρι να τοποθετηθεί η ελληνική κοινωνία με το «καλό» ή με τον «κακό» ιμπεριαλισμό, επειδή το θέλει η ΝΔ και το μέγαρο Μαξίμου, είναι αδύνατον.

Απλά ερωτήματα

Τα ερωτήματα είναι απλούστατα: Είμαστε κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, με όσες ιδιαιτερότητες υπάρχουν στην περιοχή, και όσες διαφορετικές αναλύσεις και να γίνονται; Ναι ή όχι; Ναι, διότι ξέρουμε πολύ καλά τι και πως συνέβη στην Κύπρο.

Είμαστε κατά της στάσης της Δύσης σε σχέση με την Τουρκία όσον αφορά το Κυπριακό; Ναι ή όχι. Και βέβαια, ναι.

Είμαστε κατά των ΗΠΑ που, επί Τζορτζ Μπους τζούνιορ, είπαν ψέματα στη διεθνή κοινότητα ότι ο Σαντάμ είχε χημικά όπλα, για να εισβάλλουν στο Ιράκ; Ναι ή όχι; Σαφώς, ναι (αλλά εκεί κάνει την πάπια η ΝΔ).

Για όλους τους παραπάνω λόγους και για πάρα πολλούς άλλους, λέμε «ναι» στην ειρήνη και όχι στο ψευτοδίλημμα της «σωστής» ή της «λάθος» μεριάς της ιστορίας. Τα υπόλοιπα είναι πολιτικαντισμοί.

Τα ίδια, βέβαια, που προσπαθεί να κάνει σήμερα η ΝΔ, έκανε και ο Κώστας Σημίτης το 1999 με τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία. Να πείσει ότι και αυτός ήταν στη «σωστή πλευρά της ιστορίας». Κάπως έτσι επιχειρείτο και τότε να δυσφημιστούν οι μεγάλες αντιπολεμικές διαδηλώσεις.

Όπως το ίδιο συνέβη και το 2003, όταν έγινε η εισβολή στο Ιράκ, με τα γνωστά αποτελέσματα της τρομερής -μέχρι σήμερα- αναταραχής στη Μέση Ανατολή, και του προσφυγικού τσουνάμι που πλήττει την Ελλάδα και την ΕΕ (αλλά ήταν… μικροί τότε τα στελέχη της ΝΔ και δεν τα θυμούνται).

Νέα Δημοκρατία: Χωρίς Ρουβάδες και Πακιστανούς, συναυλία ειρήνης στο κέντρο της Αθήνας δε γίνεται 432479 photo

Τελευταία άρθρα

Η κατάρρευση στο τέλος θα είναι παταγώδης…

Όσα εκτυλίσσονται τις τελευταίες ημέρες -και εντός της Βουλής- με αφορμή την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τη...

Πώς ερμηνεύεται η πρόταση μομφής

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές συζητείται στη Βουλή η πρόταση μομφής που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ. Μια πρόταση...

Πλήρωσε μεγαλοεπιχειρηματίας την εγγύηση αξιωματούχου του ΟΣΕ;

Με τον καπετάνιο του πλοίου, ο οποίος λίγο πριν πέσει ακυβέρνητο στη γέφυρα της Βαλτιμόρης και την γκρεμίσει πρόλαβε...

«Μνημόνιο Κατανόησης» Ελλάδας και Ουκρανίας

Η Ελλάδα και η Ουκρανία διαπραγματεύονται επί του τελικού κειμένου ενός «Μνημονίου Κατανόησης» -και όχι διακρατικής σύμβασης αυξημένης ισχύος-...